icon

Kia Ceed alebo Audi: Ktoré auto kúpiť?

28. feb 2026

Zdravím, som mladý chalan ktorý by potreboval auto kvôli práci v zahraničí. No neviem či je to správne rozhodnutie keďže sa pozerám na 2 auta. Prvá možnosť by bola kia ceed z roku 2023 a najazdenými kilometrami 40000km za dosť dobrú cenu okolo 19 tisíc.
Ďalšia možnosť ktorú pozerám je audina. 2021 ročník a najazdenými 140k km za 26 tisíc eur. Viem že to je 7 tisícový rozdiel ale aj tak. Myslíte že by som mal ísť skôr do luxusnejšie ho auta ? Ak som to spomenul známym tak všetci hovorili že je to somarina lebo poistky, servis je na audinu dosť dráhy. No ale keď je to moje vysnívané auto. To auto by som uživil ale pracoval by som dosť dlho v zahraničí...

Strana
z4
tundra
1. mar 2026
@natalka13

@luizina veru kupovat auto s najazdenymi 140k🙈 uplna blbost.

@natalka13 musis vediet,ktoru znacku a model kupit...napr.kupil som synovi bmw 120d e87 v roku 2014,malo presne 200k km,ma ho stale,najazdenych 360k km.Menil som len spotrebny material.Olej od vymeny do vymeny, bez dolievania.Taka ista skusenost s Toyotou aj Lexusom.Najazd km, nevypoveda o celkovom stave auta.Samozrejme, je väcsia pravdepodobnost,ze napr.po 350k km,môze odist starter,alternator,chladic,ale tak isto,sa to môze pokazit na novom aute...

natalka13
1. mar 2026
@madeincssr

@natalka13 keby si videla auto jazdene v zapadnej Europe, ktore ma len 140 tis.km, mala by si ho problem rozoznat od noveho. Niektori ludia to tam najazdia za 1,5 - 2 roky a auto je doslova ako nove, vnutri vonia novotou. Jazdi dlhe jazdy po dobrych cestach a ma dobry servis. A technike (motor, prevodovka, napravy) uz nie je vobec nic.

@madeincssr a? Moje auto aj 5 rocne je ako nove.
Ide o km nie o skrabanec na palubnej doske.
Mojmu dietatu by som vyhovorila take auto, a toto co on ide kupit je 5rocne. Za 26.000 +dalsie naklady.

natalka13
1. mar 2026
@tundra

@natalka13 musis vediet,ktoru znacku a model kupit...napr.kupil som synovi bmw 120d e87 v roku 2014,malo presne 200k km,ma ho stale,najazdenych 360k km.Menil som len spotrebny material.Olej od vymeny do vymeny, bez dolievania.Taka ista skusenost s Toyotou aj Lexusom.Najazd km, nevypoveda o celkovom stave auta.Samozrejme, je väcsia pravdepodobnost,ze napr.po 350k km,môze odist starter,alternator,chladic,ale tak isto,sa to môze pokazit na novom aute...

@tundra o bmw mozem pisat roman o servisoch.
Tocime lexus a mercedes. Ale netrhame rekordy, auta menime pravidelne.
Uz mam svoj vek a odjazdenych par aut.
Ak mam 30.000 e kupim nove auto, ale tot mladik sa potrebuje ukazovat starou AUDINOU o to tu ide.
A uz uplna nechapacka na mamickovskej stranke😄

autor
1. mar 2026
@natalka13

@madeincssr a? Moje auto aj 5 rocne je ako nove.
Ide o km nie o skrabanec na palubnej doske.
Mojmu dietatu by som vyhovorila take auto, a toto co on ide kupit je 5rocne. Za 26.000 +dalsie naklady.

@natalka13 ako hej ale to auto je v poriadku a bude trebalo len základný servis, nič iné.

autor
1. mar 2026
@natalka13

Ak mam 30.000 e kupim nove auto, ale tot mladik sa potrebuje ukazovat starou AUDINOU o to tu ide.

@natalka13 starou audinou nie. Nové by som aj tak nikdy nekúpil lebo je to najhoršia investícia, volím radšej jazdené a luxusnejšiu značku. Môj názor

autor
1. mar 2026
@natalka13

@natalka13 oco taktiež je za audinu, mama vravela že ak to auto uzivim ta si to môžem kúpiť. Auto odpíšem na 4 roky a tak ďalšie auto kúpim

veselo_neveselo
1. mar 2026

@anonym_autor kup si kiu. Audinu si kup, ked na nu budes mat a nebudes musiet rozmyalat ci to je dobra kupa alebo nie.
Kia je mladsia, ma len tretinu kilometrov, lacnejsi servis, nizsia cena, ale velmi spolahlive auto.
Audi ma 3x viac km, starsie auto, drahsi servis. Jedinou jeho vyhodou je lepsie prepracovanie interieru.

Takze ak ides na imidz, kup si audi. Ak ides na rozum, kup si ceedku, rozdiel v peniazoch si usetri.

Strana
z4