icon

Koľko eur by ste dali za nové auto?

Včera o 18:57

Ahojte. Ako je to u vás? Koľko € ste ochotné dať za auto? Radšej nové a menej opravovať alebo 10 ročné alebo 20 ročný šrot ktorý nestojí pomaly ani jednu výplatu a riešiť len servis? 😀 Mám pocit, že niekto potrebuje 40 tisícové auto aby sa mohol predvádzať a berie to ako sociálny status a niekomu stačí rachotina za 1000€.

Strana
z2
biba_18
Včera o 19:05

ak by som chcela nové, tak čisto pre seba okolo 20 tisíc, rodinné 36-40, ak by som chcela približovadlo, tak nejaké 4 tisícky by som, alebo aj 6,5 keď automat nejaký ...
tak nejak ...

anonym_9d056f
Včera o 19:06

@anonym_autor toľko, koľko si môžeme dovoliť. Mame auto povedzme o niečo drahšie, ako tu uvádzaš (Volvo XC90-ceny si vies vygooglit), ale teda nekupovali sme ho s cieľom dokazovať cudzím ľudom (a tobôž nie blízkej rodine) svoj sociálny status. Jednoducho sme ho chceli a potrebovali, tie peniaze boli vyčlenené na to a nebudú chýbať inde. Ak by sme mali na auto 10-15tis, zariadili bysme sa podľa toho. Predtým sme tiež mali auto o niečo drahšie ako býva povedzme priemer, no slúžilo nám 10rokov, nemeníme ich ako ponožky.

tundra
Včera o 19:06

@anonym_autor som sa zasmial,to je ake auto za 40k € a da sa na nom predvadzat🤣.
Na predvadzanie, su auta,tak od 200k € .

anonym_503831
Včera o 19:08

Mam 2 ročne za cca 70 tis. Nie je to otázka predvádzania sa, ale bezpečnosti. Mam malé deti a chcem ich bezpečne previesť z bodu A do bodu B.
Auto sme vyberali podľa výsledkov v testoch a nie podľa toho či si nejaká chudera mysli, že sa predvádzam

anonym_94858a
Včera o 19:09

@anonym_autor
@anonym_autor mne by stačila aj "rachotina" za 1.000e a aj tak, nemám žiadne. Nehanbím sa za to.

anonym_f015cf
Včera o 19:09

@anonym_autor moje prvé auto bolo také, no lacné, pokazilo sa. Tak som si povedala, že si kúpim nové. Tak bolo po starostiach, žiadne opravy, len pravidelný servis. Ďalšie autá sme už kupovali s manželom, no vždy nové. Posledné stalo necelých 30 k. Nepotrebujem sa predvádzať, potrebujeme auto do práce denne, nechceme chodiť opravovať.

anonym_3055f6
Včera o 19:11

Naše auto má hodnotu asi 4-5000€.. mohli by sme vybrať 20 000€ z investícií a kúpiť si nejaké nové? Mohli. Spravíme to? Jasné že nie, sme finančne gramotní a auto ktoré máme nám bohate stačí na to na čo ho využívame 🙂

minenkaa
Včera o 19:11

Toľko koľko € by so mala

anjelok
Včera o 19:13

A nic medzi novym a 10 rocnym nie je? Kupovat nove je za mna blbost, najviac straca na hodnote. My kupujeme trojrocne, vacsinou je ako nove a predavame tak o 4 roky. Strati na hodnote malo, co potom staci doplatit zase za novsie. Nas aktualny passat, rok vyroby 2020 stal do 25 tis., buduci rok planujeme menit. To uz by som chcela zmenu, kedze passatov mame roky ako rodinne auto. Budget na novsie okolo 30 tis., paci sa nam tayron teraz, tak asi aj viac to bude, ak budeme chciet dvojliter.

anonym_62489d
Včera o 19:13

25.000€

sense
Včera o 19:16
@tundra

@anonym_autor som sa zasmial,to je ake auto za 40k € a da sa na nom predvadzat🤣.
Na predvadzanie, su auta,tak od 200k € .

@tundra veru moje stalo nove 40kk a teda nic na predvadzsnie na nom nevidim. Akurat je pohodlnejsie, hlavne na dlhsie cesty a ma lepsiu vybavu ako 20r
Uz by som ale do noveho nesla. Idealne do dvoch rokov. Ešte v zaruke a o polovicu lacnejsie

kabinka11
Včera o 19:16

@anonym_autor kúpili sme nové za 40 000, to bola najväčšia hlúposť, ktorú som v živote spravila. Mozno aj preto tento pocit,lebo to bol nejaký vadný kus, niečo to malo s motorom,tak len po servise chodilo. Po 4 rokoch sme ho predali vyrazme pod cenu,za akú sme ho kúpili. Potom sme kúpili 3 ročné za 12 000 a to máme dodnes,šľape ako hodinky.

anonym_1c5d91
Včera o 19:21

Zalezi co od toho potrebujes, a ako hlboko mas do vrecka, Nase stalo cez 120k ale to len kvoli silnej motorizacii,. vykon robi vacsinou najvacsi cenovy rozdiel a to nehovorim este aj o poistke :/ Ale ako bezne auto pre bezneho cloveka uplna hlupost.

tundra
Včera o 19:23

@sense niekedy celkom nerozumiem,co tym
chce autor povedat.Napr.RAV4 stoji od 43k a nemam pocit,ked ho vidim,ze sa niekto predvadza.Ceny aut isli,tak hore,ze za 40k, mas obycajne priblizovadlo.Mame stary lexus a ked dozije,fakt neviem co kupime.

anonym_4f8091
Včera o 19:26

Neviem este,ale chcem suv,hybrida.Ci nove,predvadzacie alebo max 2r do 50tisic km.30tisic,plus,minus.
Ale znacku netusim,este vyberam a kupovat by som ho chcela buduci rok.

sense
Včera o 19:30
@tundra

@sense niekedy celkom nerozumiem,co tym
chce autor povedat.Napr.RAV4 stoji od 43k a nemam pocit,ked ho vidim,ze sa niekto predvadza.Ceny aut isli,tak hore,ze za 40k, mas obycajne priblizovadlo.Mame stary lexus a ked dozije,fakt neviem co kupime.

@tundra neviem Ani ja, pretoze poznam x ludi, čo maju omnoho drahsie auto a teda nepredvadza sa Ani jeden. A nasr moj brat furt len bazarovu fabiu, ešte takú 20-25rocnu retro, lebo tvrdi že s nou sa moze hrat, nie ako tie nove moderne kde ti odide Elektronika si v prdeli, auto musi do servis. Pritom si moze dovolit aj nove drahsie auto

anonym_d68ec4
Včera o 19:32

Niekto si kúpi za 50k. A iný si kúpi auto za 500€ a tiež mu slúži už minimálne desiaty rok.

anonym_e98fac
Včera o 19:52

Tak otázka je
Ci niekto na lizinga je ochotný,ci cash alebo len na firmu
Som za cash a za vlastné 🙂kto ma na to?

anonym_3da61b
Včera o 19:54

Toto je typická MK téma, anonymne, hlúpa, bezpredmetná, na rozvírenie debaty.
Kotia sa tu podobné dokola.
To je stále jedna, dve osoby, čo to plodia.

anonym_10d59f
Včera o 19:56

moje stalo 70 a muzove 120k.. nemam pocit, ze je to na predvadzanie.. takych aut su plne krizovatky..

anonym_bca2e9
Včera o 20:05

Kúpila som novú daciu bigster za takmer 30 000 a od nova má vážne technické problémy. Predajca nerieši seriózne reklamácie, takže budem musieť dať vysokú cenu za znalecký posudok a s predajcom sa asi budeme súdiť. Takže ani kúpa nového auta niekedy nie je výhra.

euka210
Včera o 20:06

@anonym_autor nove nie, ale ani 15r. Kupili sme 5rocne a sluzi nam uz 10r. Ale najazdenych ma uz dost, aj vacsie opravy boli jeden rok. Ja uz trochu cakam, kedy sa zase zacne kazit a budeme musiet kupit "nove".

tundra
Včera o 20:08
@anonym_bca2e9

Kúpila som novú daciu bigster za takmer 30 000 a od nova má vážne technické problémy. Predajca nerieši seriózne reklamácie, takže budem musieť dať vysokú cenu za znalecký posudok a s predajcom sa asi budeme súdiť. Takže ani kúpa nového auta niekedy nie je výhra.

@anonym_bca2e9 kolega dal 50k fr za nove audi a do servisu chodi, ako na klavir.Ano,nove auto nie je zaruka,ze nebudes chodit do servisu👍.

anonym_e98fac
Včera o 20:08

A inak socialny status sa meria výškou dlhu?🤔

anonym_7ca4a1
Včera o 20:09
@anonym_10d59f

moje stalo 70 a muzove 120k.. nemam pocit, ze je to na predvadzanie.. takych aut su plne krizovatky..

@anonym_10d59f predpokladam ze podnikate. Zamestanci si take auta nekupuju. Mozno ich je dost doobeda po meste. Ale aspon 95 percent su firemne. Ani clovek s platom 5k brutto si to nekupi
Myslim ze toto je dost faktor. Ake auto si kupite ako ako fo a nie aoo podnikatel na firmu.

anonym_7ca4a1
Včera o 20:18
@anonym_1c5d91

Zalezi co od toho potrebujes, a ako hlboko mas do vrecka, Nase stalo cez 120k ale to len kvoli silnej motorizacii,. vykon robi vacsinou najvacsi cenovy rozdiel a to nehovorim este aj o poistke :/ Ale ako bezne auto pre bezneho cloveka uplna hlupost.

@anonym_1c5d91 bezny clovek s priem platom isto nekupi auto za 120k
Kupuju to jedine "na firmu podnikatelia" kvoli nakladom. Cize ak to vobec mate tak mozno na firmicku
A to nezavidim. Mam sa dobre. Len konstatujem.

anonym_7aa0a6
Včera o 20:31

@anonym_autor
Ja mám pekne zariadený byt, ale väčšinu dňa trávim v aute. Prečo by som mal tie dni tráviť v nejakej starej haraburde? Áno, jazdím na služobnom
BMW X.

anonym_7ca4a1
Včera o 20:33
@anonym_7aa0a6

@anonym_autor
Ja mám pekne zariadený byt, ale väčšinu dňa trávim v aute. Prečo by som mal tie dni tráviť v nejakej starej haraburde? Áno, jazdím na služobnom
BMW X.

@anonym_7aa0a6 smozrejme bezny clovek za 120k si radaej kupi byt na hypo nez auto co straca hodnotu uzbpri kupr. Jedine ak je to firemne ...... vsak je to jasneeeeee. V realnom zivote odporucam mierme ojazdene bezna stredna trieda napr civic

anonym_7ca4a1
Včera o 20:37
@anonym_7aa0a6

@anonym_autor
BMW X.

@anonym_7aa0a6 takze si ho nekupila a mas ho od firmy..... to nie je kupa auta. Gratulujem ale neodpovedas k teme kupy svojho auta

anonym_7ca4a1
Včera o 20:43

Kokso to je fatk brutal ak niekto necita s porozumenim.

Strana
z2