icon

Koľko eur by ste dali za nové auto?

27. aug 2026

Ahojte. Ako je to u vás? Koľko € ste ochotné dať za auto? Radšej nové a menej opravovať alebo 10 ročné alebo 20 ročný šrot ktorý nestojí pomaly ani jednu výplatu a riešiť len servis? 😀 Mám pocit, že niekto potrebuje 40 tisícové auto aby sa mohol predvádzať a berie to ako sociálny status a niekomu stačí rachotina za 1000€.

Strana
z3
lealikk
28. aug 2026

zalezi aj od veku, aj od toho, na co to auto je. my sme si boli kupovat auto v aaa auto, kde sme si vedeli popozerat rozne znacky aj v roznych cenovych hladinach, co je za mna super, ked si ma clovek z coho vyberat.

anonym_785bc6
28. aug 2026

@anonym_autor my sme kúpili volvo...šetrili sme tei roky....jednoducho sme ho chceli za nás je bezpečne priestranne proste milujem ho.Nekupujeme to na rok či na dva a cestujeme hodne.

anonym_588112
28. aug 2026

tak do 30 tisic, radsej nove. Ak by sa naslo nieco "skoro" nove tak da sa aj tak. Jazdim vela, tak 3000km mesacne, tak auto potrebujem

anonym_ea8552
28. aug 2026

Ja som kúpila 8 ročné auto za 10 tisíc eur a dúfam že 10-15 rokov mi to vydrží. Prvýkrát mám takéto drahé auto.
Manžel na ňom ani nechce jazdiť, bojí sa že mu ublíži🙂

chrobak7
28. aug 2026
@anonym_10d59f

@anonym_1d0da2 akože on ma X6 a ja 3 .. mas pocit, ze je to nejake výnimočné auto?

@anonym_10d59f Vôbec nieeee. X6-ku má každá piata domácnosť na Slovensku.

anonym_7ca4a1
28. aug 2026
@chrobak7

@anonym_10d59f Vôbec nieeee. X6-ku má každá piata domácnosť na Slovensku.

@chrobak7 nie kazda piata. Kazda jedna 🙂 samozrejme novu nie nejaku 20 rocnu diesel po nemeckom doktorovi. Ja normalne nechapem ako niektori ludia vnimaju realitu

anonym_173d66
28. aug 2026

No a dajte teraz či ste kupovali za hotovosť alebo na splátky.

anonym_3c2d68
29. aug 2026

@anonym_autor radsej dam za nove auto aj 10x sumy ojazdeneho lebo viem ze je uplne nove, nikym nejazdene, nestocene, nefajcene, neutopene, neexekuovane, ten pocit ked sadnes do uplne noveho auta, nove nevysedene sedadla, nova palubna doska, tesnenia dveri, to ticho, volant krasne novucky, tlacidla nove, kufor vonavy, motor, prosto to sa neda s jazdenym autom porovnat a moze to by aj ta najlepsia jazdenka, samozrejme plna zaruka na nove auto co je dnesnej dobe prilisnej elektroniky dalsia poistka k PZP a havarijnej prosto nutnost, keby som uz skutocne riesila jazdenku, tak maximalne pol rocnu kupovanu jedine na Slovensku s kompletnym preverenim jej historie chodu, u predajcu a technika plus by musela byt denne garazovana, inak nie, mam kamarata co predava jazdenky a ked vidim ked mu to donesu na kamione v akom to je stave pred a po, nikdy, na kazdom aute dnes zarobi 8000€ v cistom, samozrejme iba znacky Volkswagen a Skoda po ktorych tento narod bazi, keby ty ludia vedeli co kupuju, v kazdom flaky na sedadlach, fajcene a rozvozy, grcali by tak ho tahali za golier..., ze v KO dava uplatky za stocene KM pisem na koniec.

anonym_3c2d68
29. aug 2026
@anjelok

A nic medzi novym a 10 rocnym nie je? Kupovat nove je za mna blbost, najviac straca na hodnote. My kupujeme trojrocne, vacsinou je ako nove a predavame tak o 4 roky. Strati na hodnote malo, co potom staci doplatit zase za novsie. Nas aktualny passat, rok vyroby 2020 stal do 25 tis., buduci rok planujeme menit. To uz by som chcela zmenu, kedze passatov mame roky ako rodinne auto. Budget na novsie okolo 30 tis., paci sa nam tayron teraz, tak asi aj viac to bude, ak budeme chciet dvojliter.

@anjelok nove auto si nekupujes preto aby si ho hned predala😎, tuto vetu ked pocujem od propagatorv jazdeniek, tak hned viem ze ich mentalita je iba o tom ako ta oklamat...

anonym_3c2d68
29. aug 2026
@anonym_d348ff

@anonym_autor my kupujume vždy nové a podľa našich potrieb. Nikdy sme nekupovali autá kvôli image a kvôli tomu, čo si pomyslia ľudia. Ani bohaté britské rodiny si nekupujú Rolls Royce a Bentley jedinečné kúsky kvôli image a čo povedia susedia. Ale kvôli tomu, že sa im jednoducho páčia a majú na to, patrí to k ich spôsobu žitia. To riešia len zakomplexovaní chudáci, ktorí aj keby suché rožky jedli, drhli hajzle v Nemecku, ale Audinka musí byť 😀

@anonym_d348ff a potom na tu Audinku davaju cinske nahradne diely a vysekavaju DPF lebo nemaju za co si kupit originalne cidla..., takych by mali zatvarat...

anjelok
29. aug 2026
@anonym_3c2d68

@anjelok nove auto si nekupujes preto aby si ho hned predala😎, tuto vetu ked pocujem od propagatorv jazdeniek, tak hned viem ze ich mentalita je iba o tom ako ta oklamat...

@anonym_3c2d68 nove auto som kupila raz a naposledy. Predavala som ho ako 7 rocne, rovnako, ako teraz predavam jazdene. Kolko som na tom prerobila zbytocne, ani nehovorim. Ja proste nechcem starsie auto, ako 7-8 rocne, nikdy som take nemala a nikdy som nemala s autom problem, ze by sa kazilo, alebo bolo do neho potrebne investovat viac, ako bezny servis. Ale treba vediet ake jazdene kupit. Teraz mame auto, ktore nove stalo cez 60 tis. za ani nie polovicu ceny, najazdenych malo 120 tis. a ja za tie 4-5 rokov nenajazdim viac ako 50 tis. Pri tej motorizacii co mame je to uplne v pohodicke a este ho aj dobre predam. Tomu sa hovori financna gramotnost, ale ty si kludne kupuj nove 🙂

chrobak7
29. aug 2026
@anjelok

@anonym_3c2d68 nove auto som kupila raz a naposledy. Predavala som ho ako 7 rocne, rovnako, ako teraz predavam jazdene. Kolko som na tom prerobila zbytocne, ani nehovorim. Ja proste nechcem starsie auto, ako 7-8 rocne, nikdy som take nemala a nikdy som nemala s autom problem, ze by sa kazilo, alebo bolo do neho potrebne investovat viac, ako bezny servis. Ale treba vediet ake jazdene kupit. Teraz mame auto, ktore nove stalo cez 60 tis. za ani nie polovicu ceny, najazdenych malo 120 tis. a ja za tie 4-5 rokov nenajazdim viac ako 50 tis. Pri tej motorizacii co mame je to uplne v pohodicke a este ho aj dobre predam. Tomu sa hovori financna gramotnost, ale ty si kludne kupuj nove 🙂

@anjelok Tu nejde o finančnú gramotnosť alebo negramotnosť, ale každý nech si kúpi také auto, aké chce a na aké má. Ak niekomu vyhovujú nové autá, tak nech si nové kúpi. Ak niekto má radšej jazdené, tak nech si ich kupuje. Ani jedna ani druhá možnosť nie je lepšia alebo horšia, každá má svoje výhody aj nevýhody. A každý si bude obhajovať to svoje auto, či nové alebo jazdené.

anjelok
29. aug 2026

@chrobak7 fin.gramotnost je efektivne nakladanie so svojimi fin.zdrojmi, co kupa noveho auta pre mna nie je, ale suhlasim, nech si kupuje kazdy, ake uzna za vhodne 🙂

vevesh
30. aug 2026

Tak to hadam zalezi od financnych moznosti a naco auto ma sluzit. Ak kupujem auto na cestovanie a do zahranicia, tak ojazdene a kludne aj s viac km, kludne aj nie celkom tip-top. V zahranici aj tak "oskrabnu" ci ukradnu predny znak, sem tam odrazia spatak, ak nie ukradnu cele auto🫣🤷‍♀️ Ak to ma byt na sukromne ucely, tak kludne aj viac, tolko, kolko mi situacia dovoli. Zasadne by som ale nekupovala 0km auta zo zavodu, prvym kilometrom im klesa hodnota o 30%. Ak to ma byt na firemne ucely, takisto by som pozerala na financie a ucel, ako dlho mi ma auto sluzit, ci si ho viem dovolit "dovozit do srotu", alebo ho chcem este niekedy predat, kolko mi urobi danovy odpis a pod...
A hlavne, je mi jedno ako to ma sused, kedze nemam nemam a nezarabam jeho peniaze.......🙃🙃🙃🙃🙃

anonym_ac62bc
30. aug 2026

No niekto tie nove auta musi kupovat, aby ich niekto mohol potom kupit ako jazdene.

anonym_d348ff
30. aug 2026
@anjelok

@chrobak7 fin.gramotnost je efektivne nakladanie so svojimi fin.zdrojmi, co kupa noveho auta pre mna nie je, ale suhlasim, nech si kupuje kazdy, ake uzna za vhodne 🙂

@anjelok kážeš tu o finančnej gramotnosti a málo vieš. Nové auto sa kupuje aj takpovediac na firmu, odpisy, výkon a ponúknutá služba. A vtedy ti auto ešte zarába 😉 Za nás nové vždy.

zuzubb007
30. aug 2026

Každý vyskakuje do výšky svojho platu, čiže ak na to mám kúpila by som si aj za 100 000, ak na to nemám za 3000 mi bude dobré hocijaké, to je čo toto za závistlivá otázka, držím sa seba nie čo majú iní

anjelok
30. aug 2026
@anonym_d348ff

@anjelok kážeš tu o finančnej gramotnosti a málo vieš. Nové auto sa kupuje aj takpovediac na firmu, odpisy, výkon a ponúknutá služba. A vtedy ti auto ešte zarába 😉 Za nás nové vždy.

@anonym_d348ff treba citat s porozumenim, viac k tomu nemam co dodat. A o kupovani aut na firmu som nepisala nic, je to samozrejme uplne ina situacia.

anonym_d348ff
30. aug 2026
@anjelok

@anonym_d348ff treba citat s porozumenim, viac k tomu nemam co dodat. A o kupovani aut na firmu som nepisala nic, je to samozrejme uplne ina situacia.

@anjelok tak potom tomu nerozumieš. Lebo to čo je pre teba blbosť, inému môže dávať ekonomický zmysel a neznamená to, že nie je finančne negramotný. Vo všeobecnosti teda nemôžeš tvrdiť, že to je blbosť

anonym_9d056f
30. aug 2026
@anjelok

@anjelok niekto môže byt natoľko finančne gramotný, že mu bez problémov popri bežnej réžii, investíciách, sporení, … ostane aj na kúpu nového auta.
Zvlast, ak ho nekupuje aby ho pri prvej príležitosti menil a teda ho v podstate ani nezaujíma, koľko to auto o rok/dva/tri stratí na hodnote.

Strana
z3