Kúpili by ste si opäť diesel?
Ak by ste si mohli vybrať - kúpili by ste si ešte raz diesel?
@anonym_autor ano, ale... Keby sa dalo vyhnut aspon AdBlue mocovine. Je to predsalen vodny roztok a v krajinach s mrazmi to, skor ci neskor, bude prinasat problemy, vydavky na opravy. Cela AdBlue nadrz s kopou cidiel a vela ohrevmi sa dnes meni ako celok (cca 800 az 1000€) a rozhodne nevydrzi statisice km. Podobne ako baterie v elektromobiloch, aj AdBlue systemy su prazdnym miestom na trhu pre odborne SERVISOVANIE, nie menenie kus za kus na naklady majitelov.
Samotne DPF (tovarensky original) vydzi u kvalitnych aut statisice km za podmienky dobreho servisu auta (nezanedbavat male poruchy, ci spotrebu oleja...)
U velkych/tazkych aut, dodavok, autokaravanov... je turbodiesel stale pravdepodobna volba.
Ano,mam aj benzin ale diesel mi sedi viac.
Ano … a keby sa stal zazrak tak Golf 1.9 Tdi … mozno VW vyrobi nejaku retro limitku bez DPF ad Blue a podobnych „vychytavok
ano, ovela viac mi vyhovuje ako benzin
EU robi opatrenia proti dieslovym motorom. Do buducna sa planuju vyrazne obmedzenia. Nekupovala by som diesel
Jasné..diesel má aj menšiu spotrebu ako benzín..
Zalezi ako sa auto pouziva. Ak len do mesta, po meste a obcas niekde mimo mesta tak nie. Ale ak sa s nim jazdia dlhsie trasy, urcite ano
Nie, mali sme vždy diesel ale pár rokov máme elektroauta a už by som nikdy nemenila. Je to super
tak všeobecná otázka, že dostaneš tak všeobecnú odpoveď, ale vlastne z nej nič nezískaš.

Áno