Nechce sa vám zapínať bezpečnostný pás v aute?
Ahojte, ja si pás zapínam vždy. Je to pre mňa základ keď nastúpim do auta. Tie čo to máte rovnako čo robíte ak niekto v aute pás nemá ? Ja beriem že to je jeho rozhodnutie, avšak pri nehode môže jeho letiace telo zabiť niekoho kto sa pripúta a tak sa to podľa mňa týka všetkých cestujúcich. Ak je to moje auto tak nejdem pokiaľ nemaju všetci pás. Ale ak som aj ja len spolujazdec ? Vystúpite ? Alebo to necháte tak a dúfate že sa nič nestane. Ak idete napr s rodinou
Našťastie žijem medzi ľudmi, čo sa zapínajú automaticky, keby náhodou nie, riadim sa zákonom. U nás (zahraničie) platil, že za spolujazdcov do 16 rokov som zodpovedná ja, takže keď som viezla napríklad kamarátov mojich deti, vždy som sa pýtala, či sú zapnutí a až potom som vyrazila (mojich detí som sa pýtať nemusela, viem, ako sú vychované, cudzích som sa radšej vždy spýtala), osoby staršie ako 16 rokov by som neriešila, nie som za ne zodpovedná. Ale ako píšem, ešte som sa nestretla s človekom, ktorý by sa v aute nepripútal, či už v mojom, alebo keď som išla ako spolujazdec, takže je to naozaj čisto hypotetické
Ja pouzivam vetu, pokuty plati kazdy za seba, mate pásy? Este sa mi nestalo, ze by si niekto ten pas nedal
Sorry not sorry, ale len absolútny RETARD nepoužíva pás. A netuším kde sa zobralo to, že vzadu sa netreba, a vám to je jedno, že "to je ich vec?? ..videli ste niekedy videa z nehôd?
Nepripútaného človeka vzadu po náraze katapultuje dopredu a tým ako letí narazí rovno do vás vpredu, defacto vám zlomí väzy vaša nepripútaná tupá svokra..potom už zrazu nie len "ich vec" keď zabijú šoféra či spolujazdca😉
@anonym_autor keď sa niekto nepriputa poviem mu ze poisťovňa mu nič nevyplatí v prípade nehody, ak to nefunguje rozbehnem sa s autom na 100km a viac a následne nečakane dupnem na brzdu.
Väčšine však stačí ze mne auto neprestane pipat ani za 10 minút keď je niekto nepriputany takže nakoniec sa každý priputa.
Ja len k tomu pipaniu,, to fakt nikto nepozna tie fake pracky na zacvaknutie, aby auto nepipalo?
Ja len k tomu pipaniu,, to fakt nikto nepozna tie fake pracky na zacvaknutie, aby auto nepipalo?
@anonym_42f7a4 ja neviem, mojim cieľom je prinútiť všetkých sa pripútať nie vypnúť pipanie.
Keby ho chcem vypnúť zbehnem do servisu a za 20€ mi to vypnú a je to lacnejšie ako fake pracky
Som rada ze si zodpovedna 👍 ja by som nikam nesla a povedala nech si vystupi ....zial strasne vela ludi poznam, co maju zacvaknuty pas cez sedacku aby nepipalo a jazdia tak ☹️ a na mna ludia pozeraju jak na debila ked im nedovolim vozit moje deti bez sedacky a podsedaku, napr na kruzky a po dedine.....
@anonym_42f7a4 ja neviem, mojim cieľom je prinútiť všetkých sa pripútať nie vypnúť pipanie.
Keby ho chcem vypnúť zbehnem do servisu a za 20€ mi to vypnú a je to lacnejšie ako fake pracky
@misanthropicdann no to pochybujem, veď to stojí pár centov z Temu. A nehovorím o tom, že sa niekto nemá pripútať, reagujem len na to pipanie.
Ja si zapínam pás aj v taxíku..Manžel dochádza s kolegami, striedajú sa s autami a teda všetci vedia, že keď idú s ním v aute, a to je jedno, či šoferuje alebo sa vezie, musia byť pripútaní. To isté mám aj ja. Nepripútaný dokáže zabiť aj tých pripútaných. Syn má 10 rokov a ešte stále sedí v autosedačke, lebo proste výška nepustí. A som rada, lebo na cestách sa deje všeličo. Cestujeme veľa a toto je základ bezpečnosti v aute.
@anonym_autor odporucam profil MUDr.Michal Pečík
Ak mate niekoho kto vehementne odmieta mat pas v aute ukazte mu videa a podcasty s nim kde o tom hovori jasne , drsne 👍🏻
Moja mama, mala dokonca nehodu, poškodila si chrbticu naveky a myslíš že sa zapína? :D
Auto reve tak, že mi idú bubienky vypadnúť a ona sa nezapne ani to nepočuje podľa nej.
Rovnako mala nehodu aj kamoška, rozbila hlavou čelné sklo, resp praskla celé a vyšklbalo jej to vlasy ako sa tie vlasy dostali do skla, mala zlomený nos a myslíš si, že sa zapína? :D Nie.
Väščina ľudí, ktorých poznám sa vzadu nepútajú, vrátane mňa. Ale keby ma šofér poprosil (čo sa nestáva), tak by som sa pripútala. S tým aby to riešil niekto iba zo spolucestujúcich som sa ešte nestretla, ale tiež by som s tým nemala nejaký problém.
@anonym_55a7fa tiež má zaujíma dôvod..
Pozri nejaké crash testy, čo sa s tebou stane náraze už pri relatívne malej rýchlosti a keď ťa ani to nepresvedčí, tak...
**
Nikdy nepochopím takýto hazard, veď to hádam nik so zdravým rozumom a povedomim o bezpečnosti nebude robiť..
Pritom to nijako neobmedzuje..
@anonym_autor ak sa niekto v mojom aute nepriputa, nepohnem sa.
Podľa mňa je ešte jedna extra kategória šialencov - ľudia, čo nepoužívajú detské sedačky, prip.ich nepoužívajú správne.
Toto nikdy v živote nepochopím....
Moja mama, mala dokonca nehodu, poškodila si chrbticu naveky a myslíš že sa zapína? :D
Auto reve tak, že mi idú bubienky vypadnúť a ona sa nezapne ani to nepočuje podľa nej.
Rovnako mala nehodu aj kamoška, rozbila hlavou čelné sklo, resp praskla celé a vyšklbalo jej to vlasy ako sa tie vlasy dostali do skla, mala zlomený nos a myslíš si, že sa zapína? :D Nie.
@anonym_9c0332 to nieje smiesne ale smutne
Nieje mi luto tych ludi, je to ich chyba ale luto mi je ich rodin /deti
Presne na toto som strašne alergická
..a ak niekoho veziem vo svojom aute, nerozbehnem sa pokial nemaju všetci pás..samozrejme hlavne chlapi kt.sedia v zadu často odmietajú,a maju reči a bla bla bla..nezájem..ja som šofér-moje auto-moje pravidlá.
Čo sa týka detí detto-viac menej vozím spolužiakov mojich detí a to už vedia,že každý je zapútaný..aj ten čo sedí vstrede a ide mu to "zle" to na mna neplatí.
Nehladne na to,že ked niekoho veziem vždy idem ešte aj o kus viac opatrne 😉A o tom,že ked niekto sedí a neni pripútaný tak auto celú cestu " bliká " ani nehovorim..takže-Neprejde!
@anonym_autor pas si zapínam, okrem taxikarov som nesla v aute s nikym, kto by sa nepriputaval.
Mojho švagra vsak bezpecnostny pas zabil (respektíve tomu dopomohol), takze tiez to nie je na 100% 😔
@anonym_42f7a4 nie v kazdom aute funguju (niekde totiz nestaci zacvaknut na prazdno pracku)..takyto vodici to riesia vypeckovanim hudby na maximum🫣🫣😬😬
@anonym_autor vv našich autách ak nemá niekto pás tak nepríjemné píska, že si ho každý rád dá, aby to nepiskalo. Inak my si pásy dávame vždy.

Za mňa každého osobná vec. Kto chce platiť pokutu nech sa nezapína 😅 ja sa zapínam len vpredu aj to ma priateľ poštuchuje ze načo. Ze ideme len tu za roh ze nemusím.