icon

Ako zachrániť černajúci silikón v kúpeľni?

5. júl 2026

Dobrý deň. Prosím vás, dá sa ešte zachrániť silikón okolo vane, keď začal černieť?

Nie je to všade, len na pár miestach pri rohoch a pri skle. Skúšala som to vyčistiť bežným čističom do kúpeľne, trochu to zbledlo, ale úplne to nezmizlo. Neviem, či má zmysel skúšať ešte niečo silnejšie, alebo keď už silikón chytí pleseň, treba ho vyrezať a dať nový.

Nechcem hneď volať majstra kvôli takejto veci, ale zároveň nechcem len prekrývať problém, ktorý sa bude vracať.

Ako ste to riešili vy - vyčistiť, alebo rovno vymeniť silikón?

puremum
5. júl 2026

namoc vatu alebo odlicovaci tampon do sava a nechaj na mieste s plesnou (cernotou) cez noc-rano len oplachni..
ja som mala len kusok v rohu a za kohutikmi ... po kupani vytriem do sucha a uz sa to nevratilo

patrike
5. júl 2026

Plesen, dlhodobo pomoze len vyskrabat, odmastit a pouzit kvalitny sanitarny, nie prvy najlacnejsi z Merkury market.

anonym_4b03b9
5. júl 2026

Na čierne miesta nastriekaj Savo na plesne,nechaj pôsobiť od večera do rána a ráno osprchuj horúcou vodou

stellarstar
5. júl 2026

Savo na pleseň alebo nový silikón

opica_skorica
5. júl 2026
@patrike

Plesen, dlhodobo pomoze len vyskrabat, odmastit a pouzit kvalitny sanitarny, nie prvy najlacnejsi z Merkury market.

@patrike a ktory je kvalitny sanitarny?

zabka79
5. júl 2026

@anonym_autor iba vyskrabkat a dat novy. Zvladne to kazdy muz😊

viestta
5. júl 2026

Cierny silikon je plesnivy silikon, plesen nie je len na povrchu, je zazrata aj do hlbka, takze spravne riesenie je vymenit. A nemusis volat majstra, spravis to aj sama, pozri si nejake videa na youtube ako na vec. Na zahladenie si kup taku plastovu blbosticku, ktora je na to urcena

https://www.youtube.com/watch?v=j66_jEo24L0
grace55
5. júl 2026
@zabka79

@anonym_autor iba vyskrabkat a dat novy. Zvladne to kazdy muz😊

@zabka79 aj zena, bezne to robim

patrike
5. júl 2026
@opica_skorica

@patrike a ktory je kvalitny sanitarny?

@opica_skorica Sika alebo Mapei napriklad. Siku skor v stavebninach kupis, nez v beznom hobby obchode, pretoze je drahsia.