Ako efektívne vyčistiť dlaždičky v kúpeľni?
Cim vycistit kachlicky v kupelni, na ktorych niekde vznika plesen (nie len v skarach, ale priamo na kachlickach). Savo proti plesni kachlicky zosvetli, tak to nie je riesenie, ked nechcem mat kazdu kachlicku inej farby. A vlhko v kupelni je aj bude, panelakova kupelna, ziadne vetranie.
stale pouzivam savo profi plesniam a NIKDY mi nezosvetlilo kachlicky su take ako na zaciatkua pouzivam roky
@anonym_autor 1. dvere do kupelne nechavam na noc dokoran otvorene, rano opat otvorene plus okno v izbe oproti
2. kupelnu umyvam pravidelne tyzdenne v ten isty den dokladne co mi trva cca 1,5-2 hodiny pouzivam prislusne pripravky na vodny kamen, plesen, dezinfekciu, baterie proste na kazdu vec prislusny prostriedok kazdy tyzden umyvam vsetky kachlicky aj steny- co vela ludi nerobi v tyzdennom intervale
3. zaklad je pravidelnost a dokladnost
- pokial niekto povie ze ma kupelnu umytu za 30 min. no ok za mna povrchove upratovanie… pokial pre niekoho upratanie kupelne znamena umytie sanity- umyvadla a vane/sprchy, podlahy bez stien, bez spar, radiatora, zasteny atd ja neviem proste vsetko od A - Z a potom sa raz za mesiac rozhodne vycistit pliesen.. pochopitelne uz to nie je lahke… neviem prepac ak to nie je tvoj pripad … starsie kupelne ktore neboli pravidelne dokladne cistene uz neumyjes na 100% bohuzial nivim
Treba sa naucit pouzivat po sprchovani stierku a zotriet obklad. Na noc nechavat dvere na kupelni otvorene, rovnako ak nie ste doma, nech sa susi. Ked sa da tak dorobit odvetranie ventilatorom do spolocneho odvodu par v jadre. Samozrejme aj so spatnou klapkou.
Ak nejde necistota odstranit klasickymi prostriedkami na kupelnu, tak skus nieco na sposob well done
@anonym_15333d well done? Nerozumiem co to je. Dakujem za tip na tu stierku, zacneme to pouzivat. Dvere nechavam otvorene, ked ideme prec, ale my sme vacsinou doma, tak to vetranie nestaci.
stale pouzivam savo profi plesniam a NIKDY mi nezosvetlilo kachlicky su take ako na zaciatkua pouzivam roky
@anonym_c38944 mozno je to aj kachlickami, my mame dve, kde sme pouzili savo, naozaj svetlejsie.
@anonym_autor treba nechat otvorene dvere aj cez den, plus pustat odsavac. Ak nemozete mat dvere otvorene, tak sa da spravit do dveri vetracia mriezka. Je to lepsie ako nic. A ako uz bolo spomenute, treba pravidelne kupelnu cistit.
@anonym_c38944 mozno je to aj kachlickami, my mame dve, kde sme pouzili savo, naozaj svetlejsie.
@anonym_autor skús požiť na všetky. Je logicky že sú svetlejšie keďže ich savo vyčistilo. Obkladačky majú vypalovanu glazuru a farba je uch súčasťou nie len nejaký povrchový náter. Jedine ak by si ich mala extrémne nekvalitne tak ich môže poškodiť - môžu stratiť lesky pripadne ostať fľaky. Ale reálne savo obkladačky resp farbu obkladačiek nie je schopné zmeniť.

Treba sa naucit pouzivat po sprchovani stierku a zotriet obklad. Na noc nechavat dvere na kupelni otvorene, rovnako ak nie ste doma, nech sa susi. Ked sa da tak dorobit odvetranie ventilatorom do spolocneho odvodu par v jadre. Samozrejme aj so spatnou klapkou.
Ak nejde necistota odstranit klasickymi prostriedkami na kupelnu, tak skus nieco na sposob well done