icon

Koľko stojí prerábka kúpeľne na sprchový kút?

zlotka
17. júl 2026

Predával tu niekto kúpeľňu tak ,že len vyhodil vaňu, poskytoval pod ňou a doložil obkladačky a dal sprchový kút? Koľko vás to stalo dokopy?

anonym_d8eedf
17. júl 2026

Zle polozena otazka. Nepises, ci za pracu, ci aj s materialom, kolko m2 atď, atď. Daj si urobiť cenovú ponuku a rozhodni sa podla toho.

pletko325
17. júl 2026

Podobnú dilemu som mal minulý rok. Po spočítaní mi to vyšlo cca 800€ za materiál. Prácu som nepočítal, to zvládam sám.
Preč rohová vaňa 150x150, presun Geberitu a nový presklený sprchový kút 180x90.

patrike
17. júl 2026

Podla narocnosti, co vsetko sa musi prepojit a zmenit. Hruby odhad od 1000 vyssie v lacnom kraji.

dooscoby
18. júl 2026

Ťažko povedať zalezi ci svojpomocne, ci kvalitné, ci low cost. Tento rok mramorová vanicka 100x90 250 Eur, sprchovy kut 8mm sklo okolo 900 v zľave. Vieš kupit aj lacnejsi za 400 len 6mm sklo a treba pozerať aj na vyhotovenie pántov, aby si ho za 2-3 roky nemenila. Montaz sprchoveho kuta 380 Eur, skoro som dostala infarkt. Obklad s materiálom tu tiez zalezi aka dlazba, rozmery. Inac obklad vychadza okolo 40 m2 aj s materiálom a robotou. Fakt ťažko radiť. Odvolať par firiem a dat si to nacenit.

emjee
18. júl 2026

Zalezi aj od toho, aky sprchovy kut. My sme vyhadzovali rohovu vanu a spravili murovany sprchac, tam treba aj riadnu izolaciu, ale neriesili sme vanicku ci sklene panely a spravili sme si ho bezbarierovy (do buducna). Cenu ti nepoviem, lebo sme menili komplet kupelnu. Len ako inspiracia, ze nemusis kupovat "hotovy" sprchac.

zlotka
autor
18. júl 2026

Vodu nebudem meniť ,len vyhodim vaňu ,podmurujem a doložil obkladačky. Sprchový kút budeme skladať mi. Materiál má tiež vyšiel cca na 800 euro.

zlotka
autor
18. júl 2026
@emjee

Zalezi aj od toho, aky sprchovy kut. My sme vyhadzovali rohovu vanu a spravili murovany sprchac, tam treba aj riadnu izolaciu, ale neriesili sme vanicku ci sklene panely a spravili sme si ho bezbarierovy (do buducna). Cenu ti nepoviem, lebo sme menili komplet kupelnu. Len ako inspiracia, ze nemusis kupovat "hotovy" sprchac.

@emjee kúpila som štvrtkruhovy sprchový kút s nižšou vaničkou, sprchový panel na stenu. Nič komplikovane.