Sprchový kút bez vaničky: je praktický?
Riešime kúpeľňu a páči sa mi sprchový kút bez vaničky, len sklo a dlažba v jednej rovine.
Vyzerá to pekne, ľahko sa tam vojde, nič netrčí. Ale trochu sa bojím, či potom nebude voda po celej kúpeľni, ak sa zle spraví spád alebo odtok.
Máte to doma? Išli by ste do toho znova, alebo radšej klasická vanička?
Za mňa krásne a praktické, aj to urobíte dobre, tak voda nebude po celej kúpeľni -máme to 10r a problém nikdy nebol.
To niekto este v dnešnej dobe kupuje sprchový kut s vanickou?
Mame tak, je to fajn. Úplne bezbariérové, išla by som opäť do toho
@anonym_autor máme už v druhom bývaní a ak tam práve netancuješ pri sprchovaní rumbu, nemáš to viac mokré ako s klasickou vanickou. Ale my máme teda pomerne veľký ten kút.
Moja mama rekonstruovala kupelnu a tiez ma bezbarierovy sprchovy kut - vsetko je v jednej rovine, akurat tam ma malicku kolajnicku na posuvne dvere. Nic je mimo netecie, ani ked otvori dvere - lebo tie su otvarave do sprchaca, voda steka vo vnutri. Po sprche sa v sprchaci poutiera a vychadza takpovediac suchou nohou do sucha.
Samozrejme, treba to spravit poriadne, ale to by mala byt samozrejmost.
To niekto este v dnešnej dobe kupuje sprchový kut s vanickou?
@anonym_f5842c ludom v panelaku ine neostava, lebo nespravis odpad spodnemu susedovi pod stropom. Alebo si vymurujes stupienok, ktory musi byt rovnako vysoky ako sprchac s vanickou lebo fyziku neobabres, odpad musi tiect do spadu. Na druhej strane, nie kazda vanicka je to co vidis v MM, mas aj nizkorofilove a aj z inych materialov ako plast
@anonym_f5842c ludom v panelaku ine neostava, lebo nespravis odpad spodnemu susedovi pod stropom. Alebo si vymurujes stupienok, ktory musi byt rovnako vysoky ako sprchac s vanickou lebo fyziku neobabres, odpad musi tiect do spadu. Na druhej strane, nie kazda vanicka je to co vidis v MM, mas aj nizkorofilove a aj z inych materialov ako plast
@anonym_e1014f mame to v byte a perfektne urobene.. na celu sirku kupelne sprchac ale ako pises o trochu je vyssie ako okolie a my sme dali aj "mini obrubnik" - lebo spad nespad.. ked sa tam niekto svachce, ta voda nie vzdy stiha odtekat

Ak sa zle spravi spad a odrok bude to velky problem. My to mame dobre takze isla by som do toho.