icon

Praskanie novej dlažby po rekonštrukcii kúpeľne. Je to normálne?

20. jún 2026

Ahojte, pred necelým rokom sme dokončili rekonštrukciu kúpeľne a všimla som si, že na dvoch dlaždiciach sa objavili tenké praskliny. Môže sa to stať bežne, alebo je to skôr chyba pri pokládke?

patrike
20. jún 2026

Jednoznacne chyba. Kvalitna a dobre polozena dlazba nepraska. Kto to robil, ake lepidlo pouzil, aky je podklad ?

autor
20. jún 2026
@patrike

Jednoznacne chyba. Kvalitna a dobre polozena dlazba nepraska. Kto to robil, ake lepidlo pouzil, aky je podklad ?

@patrike Robila nám to firma. Podklad bol nový poter a podľa zmluvy mali použiť materiály vhodné na podlahové kúrenie. Práve preto ma zaujíma, či sa niečo také môže stať aj bez chyby pri pokládke, alebo je to vždy problém na strane realizácie.

a0
20. jún 2026

@anonym_autor určite chyba pri pokládke, nemáme žiadnu prasklinu

anonym_38fb3f
20. jún 2026

nemusi to byt chyba pri pokladke. moze to byt aj vadnou dlazbou, pripadne ak je to novostaavba moze este sadat... dovodov moze byt naozaj X

anonym_d8fe28
20. jún 2026

@anonym_autor Nam takto druha firma.prerabala podlahu v kuchyni, lebo ti prvi akosi setrili na lepidle a stacilo,nze by padil hrncek a rozbila by sa aj dlazdica, nie iba pohar. Vsetko nalepene pekne odlepili, nalepili s dostatkom lepidla nanovo.

U nas bol dovod setrenie na lepidle, nastastie muz ma znameho, ktory na to prisiel a takto zachranil dlazbu.

andreatytler
20. jún 2026

@anonym_autor Vacsinou dlazba praskne ked sa odlepi od zeme. Skus poklepat tu prasknutu dlazbu a nejaku dlazbu kde nie je prasklina. Ak je odlepena od zeme, mozes pocut rozdiel. Alebo sa to da aj citit, ze ta dlazdica sa mierne hybe. Ak sa odlepila, moze to byt zla praca, alebo sa hybe cela dlazka pod domom, najme po zime ked sa topi zamrznuta zem, sa dviha hore. Vtedy ti kludne dlazba poodskakuje z podlahy a ked sa na taku dlazbu stupi, tak praskne.

anonym_3da2a2
20. jún 2026

@anonym_autor treba to reklamovať u tej firmy