icon

Vaňa alebo sprchový kút pre rodinu s deťmi?

Včera o 08:14

Ahojte, pri návrhu kúpeľne máme miesto len na jedno z toho.
Čo by ste si vybrali dnes a neľutujete svoje rozhodnutie?
Máme dve deti, teda asi kým vyrastú by bola vaňa lepšia, ale praktickejší sa mi zdá kút. Vôbec sa nevieme rozhodnúť.

Strana
z2
anonym_a34d10
Včera o 08:17

@anonym_autor sprchovat sa vies aj vo vani, ale okpupat v sprchovom nie 🙂

catherin4
Včera o 08:17

Ja by som brala vaňu

sara07
Včera o 08:19

ano ked su deti menšie do tých 6 rokov radi sa hraju vo vani
ked je to väčšie stačí sprchovy
za mna vana a po 15 rokoch ked začne doživat kupelna kut už len, to zase ked budeš staršia tak kut najlepšia vec na svete nie liezt do vane
keby som si mala vybrat tak sprchovy kut so sedatkom a detom dat na dno maly ten detsky bazenik nafukvaci ak sa chcu hrat , však to rychlo rastie

anonym_8a727a
Včera o 08:24

@anonym_autor Máme vaňu, lebo manžel si v nej rád dlhšie poležal.Vysledok:On uz nie je,ale vďaka problémom s pohybovým aparátom som si musela kúpiť schodík na vstup do vane a obávam sa,ze budem nútená časom zmeniť adresu alebo kúpeľnu

lukbe
Včera o 08:25

Sprchový kút, hlavne v istom veku. Deti môžu zatiaľ vo vanicke, potom to uz bude jedno.

tanyan
Včera o 08:30

Manžel má 195 cm, ja len 173, ale do našej bytovej kúpeľne sa nám nezmestí vaňa, ktorá by bola dostatočne veľká na to, aby sme si do nej mohli pohodlne ľahnúť. Rozhodli sme sa preto pre sprchový kút s hlbokou vaničkou a dcéra sa mohla aj okúpať, keď bola menšia.

flavica
Včera o 08:34

my mame sprchovy kut, taky pomerne velky. vana pre nas ani pre jedneho nie je nejak lakava. ak sa chceme kupat, tak to riesime tak, ze ideme do wellnessu. mna nebavi byt doma nalozena vo vode a len tak nic nerobit 😀

sara07
Včera o 08:36
@flavica

my mame sprchovy kut, taky pomerne velky. vana pre nas ani pre jedneho nie je nejak lakava. ak sa chceme kupat, tak to riesime tak, ze ideme do wellnessu. mna nebavi byt doma nalozena vo vode a len tak nic nerobit 😀

@flavica 😂 môj človek ,presne 😍

anonym_220573
Včera o 08:46

@anonym_autor já vaňu potrebujem, aspoň jeden relaxačný kúpeľ v týždni s morskou soľou a esenciálnymi olejmi si musím dopriať. Nemám problém sa sprchovať vo vani.

kacena4
Včera o 08:48

zalezi ci sa kupete vsetci ak len deti zvazila by som sprchovy kut, vies do neho dať bazenik a deti sa vyčvachcú aj v nom. ale deti nad 6-7r uz sa mi nechceli kupat len sprchovať

wade
Včera o 08:51

Staviam teraz novy dom, a na vanu davam len predpripravu - v pripade ze to raz budem predavat a clovek si bude chciet vanu urobit. Budeme mat 3x sprchovy kut + v susiarni jedno velky kovovy dres na take tie "spinave" prace - cistenie topanok a tak. Vobec vanu nepouzvame.

anonym_83e30e
Včera o 08:51

@anonym_autor vek detí? Dávate si vaňu radi ty a muž? Ja milujem vaňu, takže sme vybrali vaňu. Keby majú využiť vaňu iba deti tak by som volila sprchový kút a do neho vaničku. Ak sa teda bavíme iba o maličkých deťoch. Nie škôlkaroch/ školákoch.

januska12323
Včera o 08:54

Sprchový kút.

katkaseiner
Včera o 09:06

ja by som povedala ze aj aj. Mame aj vanu aj 2 sprchy... ale je to uz vecnost co sa nikto vo vani nekupal... kludne poviem ze 5 rokov sa v tej vani naozaj nikto nekupal. Hlavne sa kupali deti ked boli male - to bez debaty kludne aj kazdy den. Ja oblubujem rychlu sprchu a uz aj deti.

katkaseiner
Včera o 09:07
@anonym_83e30e

@anonym_autor vek detí? Dávate si vaňu radi ty a muž? Ja milujem vaňu, takže sme vybrali vaňu. Keby majú využiť vaňu iba deti tak by som volila sprchový kút a do neho vaničku. Ak sa teda bavíme iba o maličkých deťoch. Nie škôlkaroch/ školákoch.

@anonym_83e30e uplne suhlasim... sprcha top, vanu vies dat detom aj v podobe malej vanicky.

biba_18
Včera o 09:24

neznášam sprchovacie kúty. ale úplne že fest. keď idem do hotela kde je iba sprchovací kút - pokiaľ nemusím, ani do neho nevleziem ...

katica06
Včera o 10:05
@biba_18

neznášam sprchovacie kúty. ale úplne že fest. keď idem do hotela kde je iba sprchovací kút - pokiaľ nemusím, ani do neho nevleziem ...

@biba_18 moja dcéra je presne ako ty, už ako malé dieťa vystrájala, keď som ju chcela umyť v hotelovej či nemocničnej sprche. V dome máme vaňu, teraz je už v puberte ak raz vypadnú sety z domu možno na staré kolená si dáme sprchu

0silvia0
Včera o 11:19

@anonym_autor my máme v dome aj vaňu a na poschodí sprchový kút. Naše decká relaxovali vo vani, hlavne ako už pubertiaci a dospelí, tam vedeli byť naložení minimálne hodinu každý-aj s vonnými olejmi, soľami a sviečkami. Na poschodí používali sprchu na rýchle osprchovanie. U nás sa využilo aj aj, ale vaňa je vaňa. Ale keď v dome nebude, tak vám ani chýbať nebude.

sissy27
Včera o 11:33

@anonym_autor walk-in sprcháč. ak máš dostatok miesta, tak sprav priestrannejší, kam môžeš deckám položiť nafukovací bazén a môžu sa čľapkať.
Ale riadila by som sa preferenciami dospelých - ja som napríklad vyslovene sprchovací typ, nechápem čo tak ľudí fascinuje na tom ležaní v teplej vode vo vlastnej "špine" 😀 ja som si vaňu napustila tak 2x v živote a proste ma to nebaví, takže ja jednoznačne sprcháč. A keď príde na problémy s mobilitou, tak to tiež oceníš.

anonym_6f4d41
Včera o 11:40
@sissy27

@anonym_autor walk-in sprcháč. ak máš dostatok miesta, tak sprav priestrannejší, kam môžeš deckám položiť nafukovací bazén a môžu sa čľapkať.
Ale riadila by som sa preferenciami dospelých - ja som napríklad vyslovene sprchovací typ, nechápem čo tak ľudí fascinuje na tom ležaní v teplej vode vo vlastnej "špine" 😀 ja som si vaňu napustila tak 2x v živote a proste ma to nebaví, takže ja jednoznačne sprcháč. A keď príde na problémy s mobilitou, tak to tiež oceníš.

@sissy27 vo vlastnej špine? Predpokladajme, že medzi tým ležaním vo vani sa človek bežne sprchuje, až taká špina to nebude. Za mňa radšej vlastná špina ako na kúpaliskách či wellnesoch obecná špina polovice sídliska

anonym_c79cb5
Včera o 11:44
@anonym_6f4d41

@sissy27 vo vlastnej špine? Predpokladajme, že medzi tým ležaním vo vani sa človek bežne sprchuje, až taká špina to nebude. Za mňa radšej vlastná špina ako na kúpaliskách či wellnesoch obecná špina polovice sídliska

@anonym_6f4d41 keď sa niekto umýva ako v stredoveku tak sa ta špina nazbiera🤪

anonym_6f4d41
Včera o 11:45
@anonym_c79cb5

@anonym_6f4d41 keď sa niekto umýva ako v stredoveku tak sa ta špina nazbiera🤪

@anonym_c79cb5 no jedine tak že raz za mesiac 😎

anonym_c79cb5
Včera o 11:49
@anonym_6f4d41

@anonym_c79cb5 no jedine tak že raz za mesiac 😎

@anonym_6f4d41 ja sa už ničomu tu na koni nedivím, veď tu ženy bežné hľadajú veštice,a čarodejnice odklínačov, chlapov podľa znamení zverokruhu, a utierajú ocikanými plienkami.

sissy27
Včera o 12:11
@anonym_6f4d41

@anonym_6f4d41 ježiši zas nejaká citlivka, ktorej som stúpila na otlak 😀 preto som dala "špina" do úvodzoviek, no ale tak ak si sa v tom našla, tak čo ja s tým 😀 Ale aj keď sa predtým vydrhneš, tak či sa ti to páči alebo nie, v tej teplej vani sa potíš, telesné procesy pracujú a v teplej vode sa fajnovo množia kvasinky a baktérie. Pre mňa je teplá / horúca vaňa nepohodlná, nepríjemná a nehygienická, oveľa lepšie sa cítim v sprche, pod tečúcou vodou.
Porovnávať vaňu a bazén je už úplný nonsense.

anonym_6f4d41
Včera o 12:19
@sissy27

@anonym_6f4d41 ježiši zas nejaká citlivka, ktorej som stúpila na otlak 😀 preto som dala "špina" do úvodzoviek, no ale tak ak si sa v tom našla, tak čo ja s tým 😀 Ale aj keď sa predtým vydrhneš, tak či sa ti to páči alebo nie, v tej teplej vani sa potíš, telesné procesy pracujú a v teplej vode sa fajnovo množia kvasinky a baktérie. Pre mňa je teplá / horúca vaňa nepohodlná, nepríjemná a nehygienická, oveľa lepšie sa cítim v sprche, pod tečúcou vodou.

@sissy27 ježkovy oči, zas zdravotná mikróbová úderka na modrom koni a zas kvasinky. Jedna perie uteráky a rifle po jednom použití, lebo fuj mikróby a kvasinky, druhá vyčíta tretej tangáče, lebo z tangáčov dostane mykózy.
Každému je jedno čo je podľa teba nepohodlné a pohodlné, každý nech sa kúpe a sprchuje ako uzná za vhodné, nemusíš nám to 3x písať ako sa ty cítiš lepšie v sprche, stačí raz, áno, pani sissy má rada sprchu, vieme, vieme😉

biba_18
Včera o 12:24
@sissy27

@sissy27 ale vieš že keď človek ide z vane, tiež sa ešte môže osprchovať, že? 😂
btw, ja fakt netuším, ako rýchlo sa vedia v teplej vode rozmnožiť baktérie a kvasinky, ktoré som si celý deň nosila v gaťkách - myslíš že je to nejako exponenciálne?

akvi
Včera o 12:27

Pridavam sa k milovnikom vane a ani nie kvoli tomu, ze by som sa denne nakladala do teplej vody, ale sa mi tam proste lepsie vykonava kazdodenna hygiena, je to pohodlnejsie. Ja neznasam sprchove kuty, obzvlast tie male, lebo fakt nechapem, ako sa tam daju napriklad oholit nohy alebo umyt vlasy.

katkaseiner
Včera o 12:30
@sissy27

@sissy27 fiha a co hovoris na virivku? Ano provokujem... v zime 38 stupnov tam mame... a teda ja v zime sa tam riadne zohrievam....

sissy27
Včera o 13:06
@katkaseiner

@sissy27 fiha a co hovoris na virivku? Ano provokujem... v zime 38 stupnov tam mame... a teda ja v zime sa tam riadne zohrievam....

@katkaseiner
@biba_18 Ďalšie 😂 baby, každej vyhovuje niečo iné, niekto si proste rád lehní v horúcej vode, pre mňa je to nechutné. Niekto rád chodí na boso v šľapkách (ja), inému je to nechutné. Niekto miluje vyprážaný syr, inému je to nechutné (mne). Niekomu je nechutný verejný bazén, a potom tu máme tisícky plavcov, dokonca olympionikov 😀 A takto by sme vedeli pokračovať do nekonečna.
A hej, vírivka je pre mňa to isté čo vaňa, ale chápem, že ak máte súkromnú, tak si ju aj udržiavate.

anonym_220573
Včera o 13:09
@sissy27

@sissy27 tebe sa zrejme množia kvasinky v mozgu a máš z toho mozgovú hmlu, ak dokážeš niečo také " vypotiť "
Vieš o tom, že morská a epsomská soľ, esenciálne oleje.. majú silné protizápalové a antiseptické účinky?? Dokonca zmierňujú zápal kože - ekzémy, psoriázu, mykózy... pri problémoch s "mobilitou" bolesťami chrbtice... oceníš tieto kúpele na uvoľnenie stuhnutého svalstva...
Btw, po každom kúpeli je "rýchla sprcha" samozrejmosť, taká jednoduchá vec by ťa nenapadla, však??

Strana
z2