Čo znamená označenie kvality mrazničky D a E?
Potrebujem kupit mrazak.
Nasla som modely,ktore by mi rozlozenim ulozneho priestoru aj velkostou vyhovovali.
Problem je,ze su to modely D,E..obcas C
Myslela som,ze najlepsie su A-ckove,pripadne B-ckove...
Ale take som ani nenasla.
Kupili by ste aj D alebo E-ckovy?
Co vlastne presne znamena to oznacenie..?A,B,C,D,E....A+
v každom eshope s elektrom to máš vysvetlené
Máme E ckovu americkú chladničku. Absolútne o nič neplatime viac ako s A ckovou normálnou chladnickou
to nie je oznacenie kvality ale oznacenie energetickej triedy. Kedze uz stare znacenie (A, A+, A++) nestacilo, tak sa prehodnotili energeticke triedy spotrebicov a dnes je D asi to iste co bolo pred zmenou A++.
@viestta fiiiha.
Teda,vdaka za info.
Presne taketo polopatosticke vysvetlenie som potrebovala.
Lebo samej mi neslo do hlavy ze drahy Siemens a iba D-ckovy...
Prosim ta,odkial to vies?
Ja som z tychto veci totalne lava
v každom eshope s elektrom to máš vysvetlené
@anonym_9ea6d9 vdaka za /ne/prinosnu radu.
Ja som to asi prehliadla.
Mohla si to vysvetlit,pretoze tvoja odpoved mi velmi nepomohla
ako niekto pise, po zmene tej "stupnice" su aj Dckove a Eckove spotrebice v pohode, rozdiel oproti Ackovym a Bckovym v spotrebe je minimalny. daju sa vygooglit tabulky na nete.
Ked toto prišlo, skusali sme laicky prepocitat rozdiel medzi Eckovou a Cckovou americkou chladnickou...to je aj zbytocne s tym zacat, nikdy v zivote neusetris viac ked budes mat drahu Cckovu ako "lacnejsiu" Eckovu. Uz si skutocne nepamatam k akym sumam sme sa dopracovali, každopádne mame Hisense americku chladničku ktora je relativne lacna..pred 3 rokmi bolo okolo 800e. Uplne zbytocne by som kupila za 1500 e a snazila sa setrit na energiach...proste nonsense. V podstate tieto C,D,E spotrebice boli predtým A,A+,A++, len uz akoby clovek nevedel ake hodnotenie dat aby bolo este lepsie ako A++, tak sa to cele posunulo o pismenka

to nie je oznacenie kvality ale oznacenie energetickej triedy. Kedze uz stare znacenie (A, A+, A++) nestacilo, tak sa prehodnotili energeticke triedy spotrebicov a dnes je D asi to iste co bolo pred zmenou A++.