icon

10 mesačný syn sa sám odstavil od materského mlieka

borisvolcko
2. dec 2011

Kto má skúsenosť s tým, že sa dieťa samé odstavilo od MM. Môj 10 mesačný syn prestal mať záujem o MM, tak sme behom troch dní na UM a to mu chutí, čím je to? Stravovala som sa myslím dobre, aj výživové doplnky brala .

Strana
z3
angellinka
2. dec 2011

@borisvolcko dieta sa do 2.rokov same neodstavi.....mal dudel?predpokladam,ze ano

alexandra
2. dec 2011

Obe moje deti sa same odstavili, podla mna je to v poriadku. Rovnako to bolo aj so spanim cez den, plienkami, atd., jednoducho prisiel vhodny cas pre nich 🙂

zuzanames
2. dec 2011

@borisvolcko súhlasím s @alexandra aj moje dve deti sa samé odstavili od MM a to zo dňa na deň. Nie je to isto tvoja chyba 🙂
@angellinka neviem odkiaľ máš také info, ale je to hlúposť - moje deti dudel nemali a odstavili sa 🙂

zuj
2. dec 2011

Moja dcera so odstavila sama v 13 mesiacoch, samozrejme to nebolo zo dna na den, cca 2 mesiace predtym uz pila mlieko len rano a vecer a to max 5 min, dokonca ma zacala naschval kusat do bradaviek (co nikdy predtym nerobila), pritom mlieka som mala dost. Ona bola od malicka velky papkac, teda aj prikrmy papala velmi pekne a aj doteraz papa velmi dobre, ale ona pila jednoducho od hladu, ked mala inu stravu, mlieko uz tak nepotrebovala...moja skusenost je taka ze kazde dieta je ine a potvrdilo sa mi to aj pri chodeni a plienkach...takze ako napisala Alexandra, prisiel jej cas 🙂

anjelicek26
2. dec 2011

@borisvolcko - no odstavit sa od prsnika a zacat pit um a odstavit sa od prsnika a odmietat mlieko su asi dve zakladne rozdiely.

Ako to, ze pije UM? Isteze potom stale viac odmieta prsnik... ked ma "variantu B" - flasku - po ruke.

Zavisi to na tebe, ci si s tym zmierena, budeme na Um, alebo mu ho nedas a budes nadalej ponukat prsnik...Ako vobec maly "zistil", ze existuje flasa s UM? Robili ste nejake pokusy v tomto smere v poslednej dobe? Mozno mas len oneskoreny spustaci reflex, tak sa rozhodol pre jednoduchsiu variantu...

lenka311
2. dec 2011

@borisvolcko Keby si mu nedávala UM, tak by sa neodstavil.

zuj
2. dec 2011

Niektote deti prechodne odmietaju mlieko ak dostanes napr. menzes (moze sa zmenit chut mlieka), ale moj pripad to nebol...u nas zaujem o mlieko klesal postupne odkedy zacala plnohodnotne jest prikrmy (polievky, masovozeleninovy prikrm)...

hoogy
2. dec 2011

@borisvolcko som tiez nazoru ze prisiel jeho cas. kamoske sa tiez takto maly odstavil ako 10m. ako podla mna s tym teraz nic neurobis. tes sa ze ste tak dlho vydrzali aj to je dobry vykon. 😉

31majka12
2. dec 2011

@lenka311 tak to ze sa babatko odstavilo od materskeho mlieka nema nic spolocne s tym ze pije UM.
Moj maly pije tiez UM a aj kojim,a stale si pyta prsnik,dokonca niekedy UM ani dokonca nechce ale MM ano.
Ako zhodnotila moja laktacna poradkyna ide aj o to,z akej flasky papa UM...my pouzivame znacku LOVI,z inej nechce ani cajik pit.
Takze suhlasim s niektorymi damami,ze zrejme prisiel cas pre babatko sa same odstavit. 🙂

veronikam
2. dec 2011

Tiez si myslim ze je uplne normalne, ked sa takto sam odstavi, aj sestrine deti sa tak odstavili, najdolezitejsie je ze bol prvych 6 mesiacov kojeny. 😉

estterka
3. dec 2011

dieta dojcene bez dudla,flasky,cajiku a spol s nedodstavi takto skoro. a potom sa niekto urazi,ak niekde napisem,ze flaska-s cajom,mliekom,vodou..a dudel nie su take v pohode pre dojciace deti ako sa zda. ale zase zalezi ako to vnimas ty. pre mna je dojcenie velmi dolezite a preto som mala pred pouzivanim nahrad prsnika respekt a nechala som ich v sufliku,kde im je doteraz najlepsie-samozrejme,sme podostavali ako darceky,zbytocne.

monika15
3. dec 2011

@angellinka
mojej kamoske sa sam odstavil.... v 5 mesiaci.... tiez som sa cudovala... ale stalo sa....

zuzanames
3. dec 2011

@estterka hmmm, Ty si asi študovala na laktačnú poradkyňu.... to, že sa Tebe dieťatko neodstavilo neznamená, že to tak nemôže byť u niekoho iného. Moje deti nemali ani dudle, ani fľašky, ani nepili čajíky , a predstav si jedného dňa, keď mal syn 9 mes. a dcéra 8 mes., začali úplne odmietať prsník. UM prišlo na rad až po troch dňoch úplného odmietania MM. Veľmi ma to trápilo, ale dieťatko keď nechce, tak ho nedonútiš. Aj keď mi na dojčení veľmi záležalo. 😉

desszi
3. dec 2011

@borisvolcko moj syncek sa tiez sam odstavil v 9 mesiacoch v priebehu tyzdna. A mohla som robit co som chcela, jednoducho prsnik aj mlieko odmietal a odvtedy ho ani nehladal. Nemyslim si, ze je to az take vynimocne, citajuc prispevky, nie si prva ani posledna. 10 mesiacov je podla mna velmi pekny vykon, su maminky, ktore ani nekoja, lebo ich to "vycerpava", tak tie by mohli mat vycitky svedomia, ale urcite nie ty. Urobila si maximum a pozeraj sa na to z lepsej stranky - aspon sa neskor nemusite trapit s oducanim, syncek to vyriesil za teba a usetril ti kopec nervov 😉

opica
3. dec 2011

@borisvolcko mojej svagrinej sa dcera sama odstavila v 7. mesiaci. jej najlepsia kamoska je laktacna poradkyna a veru, nevedeli si s tym nijak rady. pritom vobec nepila UM, aj neskor ho odmietala.
kazdopadne, dieta, ktore uz je skoro vsetko, co v 10 mesiacoch plati, moze byt v pohode bez MM. samozrejme to zalezi na vas dvoch, kedto vam (v tomto pripade jemu) tak vyhovuje, tak je to podla man v pohode 🙂

tea333
3. dec 2011

Deti sa tak skoro neodstavuju. Len pravdepodobne maju strajk, alebo si zvykli na dudel/flasu.

siusinocka
3. dec 2011

ja som kojila 8 mesiacov.. potom som mliečko nemala tak sme prešli na umele.. ale znema prišla teraz malý má 2 roky a neviem či si to pamätá, ale ja sa nemôžem pred ním vyzliecť do naha, lebo hned kričí mlieko cem... darmo mu vysvetlujem že nemam.. potom povie aspon oliznúť cem... ale to mu nedávam.. neviem či to niekde u niekoho videl ale nikto v rodine ani z priateľov nemá také kojace bábo.. tak neviem. myslíte že by si to mohol pamätať?

estterka
3. dec 2011

@zuzanames ano studovala som na laktacnu poradkynu 😉 a aj ty si to mohla poriesit s LP,mala si pravdepodobne strajk,ktory sa tiez zvladnut da.

borisvolcko
autor
3. dec 2011

ďakujem baby, bolo to presne tak ako niektoré píšete, odmietal prsník už nejakú dobu, pil iba v noci a občas večer, počas dňa, keď že sa dobre napapl už mliečko nechcel a ku koncu už aj večer iba naťahoval prsník a hrýzol a smial sa na tom, tak sa bavil ale to nebolo sanie, mliečka som mala určite dosť. Tak som sa rozhodla že nejaké mliečko by mal piť tak som skúsila umelé a pije ho. Čo sa týka flaše tú pozná dávno, celé leto pil vodičku v tých horúčavách a nič to nemenilo na tom že prsník chcel ale ako začal papať všetko tak to mliečko asi tak nepotreboval. Ďakujem za povzbudenie, mala som aj výčitky ale nedalo sa ho donútiť piť, tak to UM je taká náhrada.

rolak
3. dec 2011

moja dcéra nemala ani nemá dudeľ, z fľaše nevedela piť, vodičku a čajík pri MM nepila a po piatom mesiaci nastal taký štrajk že konec, dostala som menštruáciu a malá sa nechcela na prsník ani pozrieť,pritom preddtým na ňom bola stále... z fľaše piť nevedela, nič nejedla, hotová som z toho bola... po 3 dňoch bez prsníka (30 sekundové ťahanie každú hodinu zo spľasnutého prsníka podľa mňa nie je najedenie) a bez fľaše, totálne unavené dieťa bez energie, skoro celý deň spala, zobrala fľašu a vypila UM, najviac vedela vypiť 60ml.... vôbec sa nevedla najesť,ale prsník už vôbec nechcela ani na ukľudnenie ani na zaspanie...zo dňa na deň. a naozaj nemala ani fľašu ani cumeľ, iné nápoje okrem UM z fľaše nikdy piť nechcela,má iba jeden typ cumľa,ten znesie dodnes, iné nie. netúžila som dojčiť za každú cenu,bol to pre mňa stres a pohľad na hladné decko som nemienila znášať za cenu udržania dojčenia. a predstavte si,žije aj bez MM a sople mala doteraz jediný raz v živote.

lypka
3. dec 2011

moja malá má cumeľ a odkedy sme prišli z pôrodnice pije čajík s flaše, dokonca som jej jedným časom na večer dávala aj mlieko s flaše lebo som si myslela, že mám málo, je hladná a preto mi zle spinká a napriek tomuto všetkému sa ešte stále kojíme a bude mať už 8 mesiacov. každé dieťa je iné a laktačné poradkyne sa môžu aj pokrájať.

lenka311
3. dec 2011

@31majka12 dávam Ti tri mesiace, kým prídeš takýmto spôsobom o mlieko...

bleelka
3. dec 2011

moja 25 mesacna dcera sa nie a nie sama odstavit 😉 ja by som to uz uvitala, ale pravda je, ze do roka ci roka a pol by ma to mrzelo...

estterka
3. dec 2011

@31majka12 nehnevaj sa,ale taketo nieco by dobra laktacna poradkyna nikdy nepovedala,ze zalezi na flaske. jedine co by poradila je dokrmovat z poharika,po prste,cievkou..nikdy nie flasku. takymto sposobom sa ti bude znizovat tvorba mlieka a potom napises,ze ved dostavil sa prirodzene..urcite ti tvoja laktacna povedala aj to,ze dojcene dieta cajik nepotrebuje.

@borisvolcko vies co,k tej vodicke a flaske.. zijem na kanarskych,tu su ine horucavi a do 11 mesiacoch nepila okrem MM nic a potom som zacala davat vodu z pohara,z ktoreho ju pije dodnes.flasku nepozna.

locko007
3. dec 2011

Môj syn sa takisto odstavil po 8 mesiacoch. sám. Začal ma hrýzť a metať sa. Som vďačná aspoň za tých 8 mesiacov.

31majka12
3. dec 2011

@lenka311 som rada ze mam tolko mlieka kolko mam..na zaciatku som nemala ziadne...

lenka311
3. dec 2011

@31majka12 Pri Tvojom mlieku si zapamätaj jedno - čím je väčší dopyt, tým je väčšia ponuka... Takže prikladať, prikladať a prikladať, nestresovať sa, mlieka máš dosť... len ho nesmieš dokrmovať, inak ho stratíš, nie hneď ale postupne... Je to Tvoja voľba... Nechcem Ti zle... tak sa neuraz... Čím viac mlieka Ti vypije, tým viac sa Ti ho vytvorí a tým že ho zasýtiš iným mliekom, svoje strácaš... a okrem toho deťom v tomto veku ako máš syna chutí umelé mlieko viac, je im to aj pohodlnejšie, takže postupne ostanete len na UM ak s tým neprestaneš a to bez ohľadu čo Ti radí tá zvlášna laktačná poradkyňa...

31majka12
3. dec 2011

@lenka311 celu noc skoro je na prsniku a rano uz asi nic neni...lebo je prsnik makky a nic z neho netecie...tak preto ta flaska...

borisvolcko
autor
4. dec 2011

@zuj presne toto bol náš prípad

nibiru
4. dec 2011

tak ja neviem mi mame dudel od narodenia a neodctavila sa doteraz ma 16m. nedavno som jej skusila dat UM len ci by to vobec pila a naplo ju ked som to ochutnala aj mna kravske tiez nechutilo nemyslim si ze sa same dieta odctavy skor mu nieco vadi mozno strava,menzes niaka zmena mi sme mali 3 lakt.krizi kazda presla do 3dni posledna ked mala 9m 2 dni boj na prsniku ale preto ze mliecka bolo pomenej kedze sme prikrmovali kusanie no tiez ma par krat kusla vtedy som ju jemne stipla do ručky par krat sa to opakovalo a uz ma nekuse.tiez že je prsnik mäkky neznamena že tam mlieko nieje ja rano ich mam tiez mäkke ale mala ma taky cuc ze pocujem jak preglga a pokial bude mat nahradu UM tak sa rano ani tvorit nebude ja ked som dala MM ktore bolo odsate vzdy som sa snazila odsat mlieko aby produkcia neklesla.dalej kojim na požiadanie mame prikrmi cajik ale ak chce cucnut dam jej no ked nedam začinaju sceny u nas bude asi neskor opačny problem.

Strana
z3