icon

11 dňové dieťatko nechce prsník

bom123
14. aug 2020

Ahojte, možno ma niekto stým skúsenosť a vie mi poradiť. Pred 11dňami som porodila. V nemocnici mi s kojenim nepomohli, skôr mi to pokazili. Namiesto toho aby ma vtom podporili. Hned na druhy den som mala mliecko, ale malu som nevedela dobre prilozit, predtým som to neriesila. Myslela som, ze to pojde samo, ale neslo. Nikto mi to neukazal. Nakoniec sestricky jej strcili flasu do ust a odvtedy mala ani na blizku k prsiam nechce ist, neze este ako tak prisat. Museli ju krmit s UM aby pribrala. Inak by ma nepustili domov. Hned ako som prisla domov som si zavolala laktacnu. Prve 2 dni ku mne chodila a trosku sa to zlepsilo, aj mi pila z prs, lenze na 4den od kedy bola laktacna mi zas nechce zobrat prsia. Tak teraz len odsavam a tak krmim. Som ztoho uplne mimo. Priznam sa ze az tak mimo ze skoro stale len placem. Stale to dookola sterilizovat flasu, odsavat, mala sa budi kazdych 1,5hod. S nervami som uplne zle natom. A dnes som si vsimla, akoby som mala mlieka menej a menej ked odsavam.

Strana
z2
limetka55
15. aug 2020

@sono2 A ja nechápem, čo to ty riešiš.. 🤦‍♀️ Pýtala sa na podobnú skúsenosť.. Ja ju presne chápem, pretože som si prešla tým istým.. Len som jej chcela napísať a podporiť ju, že kebyže sa jej nepodarí rozkojit, nech si to nevycita 🤷‍♀️ To snáď nie je zakázané, nie? Ja som to dosť riešila a trápila sa preto.. Veľa som si poplakala a vyčítala si to, že to nejde. Bojovala som s dcérou a zažila si strašne záchvaty plaču, keď som ju chcela dať na prso.. Proste to nešlo.. Bola som z toho unavená ja, aj dcérka.. Jasne, ze by bolo super, kebyže sa autorke dcérka chytí a rozkoji ju.. Ale keď to náhodou nepojde, nech sa pre to netrápi tak, ako som sa trápila ja.. K ničomu to neviedlo..

andreatytler
15. aug 2020

@limetka55 vela zien sa doslova boji povedat ze nekoja lebo budu odsudene. To je nefer a nespravne. Fakt ale je ze kojenie treba podporovat, lebo v minulosti sa dost zanedavalo a tak treba do ludi hucat, robit osvetu a snazit sa to vsemozne podporit... ale vsetko treba s citom.
@sono2 neda na kojenie dopustit a uz sme sa tu na fore aj chytili 😉ale vie pomoct.

juliet86
15. aug 2020

@bom123 je to video J. ale treba na to pevnu satku. vies kupit online v lidl za 12 eur. je to v sekcii videoukazky. nasla si ? moc ti drzim palceky viem ake tazke to teraz mas. presla som si tym. chcem ta len ubezpecit ze to co prezivas je uplne normalne. nie je s tebou nic zle

bom123
autor
15. aug 2020

@pmoricova robilal som to presne tak, len po case mi zobrala cievku len tak ze som dala prst do ust a hadicku som strcila z boku. Ked som prilepila tak len rev. Aj vcera sme to skusali a tak isto to dopadlo. Neviem co som jej mohla zle spravit ze ma ztoho normalne traumu.

bom123
autor
15. aug 2020

@limetka55 ja ta uplne chapem. Ja teraz zazivam to iste co si teraz napisala, UM bude to posledne co jej dam, ale ked mi nepojde tak jej to dam. Lepsie je ked sme s dcerkou spokojne ako toto co zazivame, stres,plac, atd...ale zatial to nevzdavame.

bom123
autor
15. aug 2020

@juliet86 nasla som to. Ďakujem 🙂

sonnenshein
15. aug 2020

Dcera ma 4 mesiace, je to moje tretie dieta. Starsiu som vylucne dojcila do 5tich mesiacov, mladsia ale jednoducho prsnik odmietla. Bojovala som, cievkovala, prikladala, vyskusala 3 laktacne. Potom som sa zmierila s tym, ze dojcit nebudem, a vytiahla flasku. Odvtedy mam to najspokojnejsie babo, v noci spi 8hod, cez den doobeda hodku, poobede niekedy aj cez dve.
Kazda chceme tomu svojmu babatku to najlepsie, ale ked to nejde s MM, existuju aj ine moznosti.

sonnenshein
15. aug 2020

@sono2 Som si dost ista, ze aj @limetka55 dojcit chcela, aj ja som dojcit chcela, ale mozno je pre autorku rovnako dolezite pochopit, ze aj keby to nedaj Bohu neslo, nie je horsou matkou, ako tie, ktore dojcit mohli/mozu.

pmoricova
15. aug 2020

@bom123 nič si zle nespravila. Niekedy sa to proste stáva. Moja dcéra tiež odmietala na začiatku prsník a motivovali sme ju tou cukrovou vodou. Bola frustrovaná že netečie alebo nie hned. Držím palce nech to vyjde. Začiatky sú niekedy ťažké ..

pmoricova
15. aug 2020

@pmoricova a tiež by som rada povzbudila autorku že keby to náhodou nevyšlo tak sú aj iné formy vyzivy. Už dala svojmu dieťatku to najdôležitejšie- život.

bbebe
15. aug 2020

@andreatytler ja tiez nesterilizujem sak by ma porazilo

pmoricova
15. aug 2020

@sonnenshein ako hovorí táto foto. Už dávno ju mám stiahnutu. 3 spôsoby 3 mamy ktoré kŕmia svoje deti s láskou.

sonnenshein
15. aug 2020

@pmoricova Nadherne. Keby tak niektore "zlte" maminy tusili, kolko "oranzovych" a "modrych" by s nimi v momente menilo!
Ked si spomeniem ale lahke to bolo pri starsej, a teraz, ked vkuse vlacim flasky a UM a dookola sterilizujeme a nervacime ci ma voda spravnu teplotu. Co by som za to dala, keby chcela prsnik. 😭

andreatytler
15. aug 2020

@sonnenshein Presne tak. Ved pri dojceni si vyhrnies tricko a jedlo je hotove a este k tomu ten nadherny pocit spatosti ked mas dietatko na prsniku...

katrin21
15. aug 2020

@bom123 hlavne sa ukludni necitam diskusiu,iba 1 prispevok,ale.... nestresuj sa..robia ci mozes...ja som odsavala 3.5mesiaca..
Hlavne si to ulahci. Sterilizovat flasku vobec netreba zakazdym,ver mi. V nemocke to robia,lebo flasky sa detom striedaju tie erarne... doma staci dobre umyt. Ja som mala dokonca babo 1.6kg malicke a odsavala som aj prvych 12 dni v nemocke bez moznosti sterilizacie, odsavacku som vzdy uplachla vriacou vodou z kanvice a dala odkvapkat na cistu utierku z domu. Flasku som aj po prepusteni nosila malej..a zvysne mrazila ... proste hygiena ano, ale sterilizovat flasky je nezmysel. Ziadny extrem netreba.

Tiez mi mala nechcela tahat, prikladala som ,ale ona iba dudlovala..vytiahla max. 5🤦‍♀️🤦‍♀️ a skusala som rozne polohy,kojenie s cievkou s mlieckom. Laktacnu.....atd..nic nepomohlo,proste ked sa jej nechce tahat,tak sa jej nechce...duplom ak si zvykla na flasu. Je na tebe,ci budes pocuvat kojace maniacky a plakat od zufalstva,alebo.to prijmes ako to je🙃, a budes odsavat kazde 3h, pozor,treba aj v noci lebo v noci je vyssia hladina prolaktinu ked sa odsava..ak nebudes, poklesne tvorba...
Cize... ono je to na tom pristupe. Ja som to prestala silit,bola som rada,ze ma moje mlieko kym to len pojde a netrapila som sa,ked postupne bolo treba dokrmovat... lebo co by mi to pomohlo?? Stres a plac by mi len zas znizil tvorbu... senovka ,benedikt, vinea,vsetko mozne som jedla😂, akurat som z tej vinei pribrala,mlieka som mala rovnako... takze.... hlavu hore,tes sa z babatka,odsavaj, mliecko skladuj do 24h v chladnicke potom treba zvysne zliat do sacku a do mraznicky uz... ohrievala som v horucej vode flasku, za 30 sekund to bolo akurat ... nasla som si system...ano, bolo to otravne odsavat 20min kazdy prsnik ,cize 40min venovat tomu kazde 3h ,ale co neurobime my mamy....takze klud a nohy v teple..
Spokojna mama,spokojne dieta.

katrin21
15. aug 2020

@sonnenshein nesteriluzuj, je to prehnane a zbytocne,naozaj.😉

sonnenshein
15. aug 2020

@katrin21 Zial, zatial musim, krpata ma inak okamzite zabu na jazycku. Sem tam skusim len umyt, zatial to netoleruje

bom123
autor
16. aug 2020

@sonnenshein bodaj by som bola tiez taka silna zena, ja som hotova ztoho ze by som mala ist na UM aj ked mam vlastne. Ale super, ze tak vpohode to vies brat a riesit. Ja som vtejto teme velmi citliva a labilna. Ale asi by som sa stym zmierila keby daca. Ktovie. Dufam, ze ktomu nedojde aby som to vyskusala

sonnenshein
16. aug 2020

@bom123 Tiez mi to trvalo. Ale ked Tvoje hladne dieta jaci, a aj tak odmieta sa prisat, a ked mu das flasku, zlupne to, odgrgne si, a krasne zaspinka, tak pochopis ze nie je co riesit. Najma ked skusis naozaj vsetko mozne aj nemozne.

bom123
autor
16. aug 2020

@katrin21 presne tatko to mam teraz aj ja. To akoby si opisala moj postup. Aj v noci odsavam. Uvidím, ze ako to dopadne u nás.

bom123
autor
16. aug 2020

@sonnenshein vtom mas uplnu pravdu!

katrin21
16. aug 2020

@bom123 preco si z toho labilna? Robis vsetko ako mas, odsavas atd, ked to nepojde,tak to tak malo byt... nic ine nech ta netrapi. Ono moju prvu som kojila iba 2 mes, odisli mi mliecko lebo tiez prestala tahat po 2mes,co sa kojila kym mlieko same striekalo .. potom odmietala sa namahat..je to skoro 20rokov,ale smejem sa,ze moje deti su proste na tahanie lenive,lebo ani tato 4 rocna sa neunuvala namahat... nuz a predstav si, ta prva mala imunitu v skolke lepsiu,ako deti co ich mamy kojili skoro 2 roky...cize...netrap sa,lebo nic ti to nepomoze... si rovnako dobra mama,ci budea moct kojit,alebo nie a ci bude MM ,alebo UM.😉😉😉

andreatytler
17. aug 2020

@bom123 Ak sa citis labilna a citliva lebo sa ti to zda prilis vela prace s odsavanim, umyvanim, skladovanim, pipravou fias... tak to teda mas pravdu. Ja som stresovala 2 mesiace lebo maly je narocne dieta. Sam sa zabavi max. na 5 minut, potom zacne plakat. Cez den spal 2x denne. Odsavat bolo treba aspon 8x denne. Mala som na vyber, odsavat aby mal materske mlieko ale nechat dieta plakat 20 minut 6x denne. Alebo byt s dietatom, odsavat len ked sa nahodou bude dat a tym padom stratit liecko.
8x denne po 20 minut to je viac ako 2.5 hodiin denne. Neznasala som odsavanie. Ale casom som odsavala menej a ked uz bolo len 4x denne uz som sa na to aj tesila. Muz sa hral s malym a ja som mala 20 minut kludu.

Strana
z2