2,5-ročné dieťa a dojčenie

20. apr 2023

Dobrý den, da sa odstaviť takéto veľké dieťa postupne ? Dojcim hlavne v noci a na každá uspatie. Začínam byt však unavená z nočného dojcenie. Ďalej maly nastupuje do skolky od septembra a chcem aby vedel zaspat aj inak ako s cici. Má niekto skúsenosti? Lebo posledné 2 noci keď som nechcela dať vrieskal zaspal na 15 minút a potom znova vreskot. Každý tvrdí že to treba uťať kompletne ale na to sa necítim dojčenie má neobmedzuje až na tie noci..

vani190493
20. apr 2023

Tri týždne to trvalo, dcéra mala 27 mesiacov. Týždeň po týždni to išlo. Keď sa zobudila, dali sme piť a následne ležali pri nej a hladkali.

cookie29
20. apr 2023

Ja poviem osobnu skusenost, obe deti zaspavali doma na prsniku. Obe deti v jasliach a starsie uz konci skolku. A obe deti spali v kolektive bez prsnika. Ak ide len o toto. Ale inak od nocneho dojcenia sa da odstavit cca od 1 roka, takze take velke uz mozes.

nimika
20. apr 2023

Tiež mám skúsenosť, že doma syn zaspával iba na prsníku a v škôlke bez problémov zaspal sám.

tanyan
20. apr 2023

Dcéra nastupovala do škôlky ako 2 a pol ročná. V škôlke ju učiteľka na začiatku držala za ruku alebo škrabkala po chrbte, na materské mlieko si v škôlke ani nespomenula. Doma večer zaspávala ešte asi pol roka pri dojčení a postupne sme prešli iba na čítanie rozprávok.

euka210
20. apr 2023

U mna 2,5r najlahsie odstavenie...mensi revali. Zvolila som taktiku, ze idem k dr., ona didu zalepila, lebo boli a preto nemoze...az som kukala, ze maly v pohode, nic, ziadny plac. Ale realne boli prelepene 🤣. Par krat sa pytal, potom asi po mesiaci si spomenul, ale v pohode.
Svagrina dojcila skolkarku a v pohode tam sama zaspala.