icon

5 mesačné dieťa odmieta prsník

luci2012
8. júl 2012

mám 5 mesačné dieťa. Pekne papá príkrmy, ale trápi ma, že odmieta prsník. Cítim, že mám už málo mlieka a to som už skúsila senovku tab. a teraz skúšam feniklové kvapky, ale mliečka je stále menej - tak na jedno mini kŕmenie ráno (cca 10 potiahnutí) a jedno mini večer a jedno v noci. Mám prejsť na UM a dokrmovať ho ním, alebo tie mini kŕmenia a príkrmy stačia. Začali sme piť v týchto teplách aj čaj a vodu. Naša doktorka má dovolenku, tak sa obraciam na vás o radu.

Strana
z3
sissmiss
11. júl 2012

@moe verim ze sme tak nastavene, ze dojcenie je pre telo dolezitejsie ako zachovanie samej seba...ale uznaj, mat tri krat mensi prijem ako by necinny clovek mal mat, nemat takmer nic zdrave v tom prijme, mat vela stresu a nahanat sa...to si zase myslim ze stres s jemu prisluchajucimi hormonmi to dojcenie jednoducho zastavi. Nedavno som citala ze tesne po porode by babato nemalo byt prilozene lebo v mliecku je este stresovy hormon a dieta by si to dojcenie potom spajalo s tym a odmietalo by ho...takze toto by som nepodcenovala

reni93
11. júl 2012

@rora ked mala nechcela na prsnik a mala som tym padom menej mlieka, odsavala som. ostali sme aj ked z flasky pri mlieku materskom namiesto UM. viem, ze je to pracnejsie, ale pre babo urcite zdravsie.🙂

rora
11. júl 2012

@reni93 ja som sa tiez pokusala odsavat ale neslo mi to a este ma z toho ukrutne boleli bradavky bolo to obycajne tyranie... 😔

Strana
z3