5týždňové bábätko zo dňa na deň prestalo jesť

marvin1234
19. jún 2018

Ahojte, prosim o radu a skusenosti, mam 5 tyzdnoveho synceka, ktory bol zo zaciatku kojeny cez klobuciky. Navstevujem aj laktacnu poradkynu, zhodnotila ze ma problem s jazykom a ze na cas to bude asi jedine riesenie. Fungovalo to skvele, maly tip top priberal, ale koli nasatenu vzduchu mal koliky tak som sa snazila kazde kojenie klobuciky najprv nepouzit a ak sa neprisal dala som mu ich. Asi pred tyzdnom sa zacal prisavat cez den, ale v pondelok ma.zacal odstrkovat a odmietat prsnik a klonucikom aj bez. Laktacna povedala ze mu strieka
Mlieko, ale nezlepsilo sa to ani po uprave polohy. Dnes prestal jest uplne, klobucik odmieta a na prsnik sa sice prisaje, ale netaha. Par krat som mu davala malicek na sanie aby sa upokojil, tiez po porade a laktacnou. Prosim o radu ci mate skusenost s tym, ze by babatko odmietalo uplne palat. Vyzera zdravy, zatial cika, ale dost vela hrcka.

marvin1234
autor
19. jún 2018

@marvin1234 grcka som chcela napisat. Dakujem za rady...

maminecka2
19. jún 2018

@marvin1234 Smer pediater, moze byt chory. To grckanie moze byt uz chorobne, nie len to "babatkovske" z refluxu. Teraz je vela brusnych viroz.

evalin88
20. jún 2018

mne prestal jesť pred pár dňami, mali sme viac kriz.. tak striedavo oblačno.. naposledy postupne ubudlo mlieka, myslim že malý slabo ťahá už odzačiatku a to už mame 3 mesiace.. pomohlo mi si popri ňom aspoň trošku mlieka odstrekovať.. podla mňa tvoj malý je, inak by nemal čo cikať..podla laktacnej by malo byt ž pocikanych plienok na 24 hodin začala som tym odsatym prikrmovať z flašky a všimla som si, že vypité množstvo nie je vždy rovnake.. nemože k večeru dobiehať ??,naš to robi.. ak vela grcka možno je naopak prejedeny ?? vie sa najest za kradsi cas nez ked bol mensi

evalin88
20. jún 2018

6 pocikanych plienok.. pardon 🙂

marvin1234
autor
20. jún 2018

@evalin88 doteraz maval ale teraz za celu noc nie ☹ ja som ho aj vazila, fakt nejedol. v nedelu bol este ok, v pondelok sa hneval pri jedeni a bol uplakany a vcera poobede zacal uplne odmietat. V noci mi s tazkou biedou vypil za hodinu 80 po prste, ale je velmi spavy zrazu...pojdem s nim k tej lekarke, ale s mliekom neviem ako to je, v pondelok mi este striekalo silno, teraz akokeby je ho malo. Mozno stres..

myjusiatko
20. jún 2018

Volaj hned laktacnu z mamily. Vyzera to na strajk kvoli klobucikom. Mate cumel?
Co najviac kontaktu koza na kozu, ponukat v polospanku. Klidne skusit spolocnu kupel.

pininka
20. jún 2018

Mne sa tak syn odstavik,zo dna na den, ale mal uz 4 mesiace. Nezjedol nic a nic nepomohlo, ani koza na kozu, uplne vrieskal este len zbadal prsnik, zial skoncili sme na flasi, lebo som mala strasny strach ze aa dehydruje a ze aa nieco stane ked dva dni nejedol a strasne plakal,urcite od hladu. A tu sme, prezili sme, aj ked mi to bolo luto,lebo mlieka som mala habadej.

marvin1234
autor
20. jún 2018

Dakujem vsetkym, s laktacnou som v kontakte, boli sme u lekarky a zrejme ma virozu, dnes rano nieco vypil odo mna tak uvidime.

sasanja
20. jún 2018

@marvin1234
Aj moja mala taku krizu v 5-6. tyzdni a podarilo sa nam to prekonat, aj ked bola jeden cely den krmena flaskou, co som sa bala, ze malo pije...Tiez to bolo podla mna rychlym tokom mlieka...
Poradim ti, ponukaj prsnik v polospanku...ja som skusala v nosici pred zaspanim a potom najlepsie rovno po prebudeni, taka rozospata sa vzdy velmi pekne napapala...Bolo to narocne, vsetko som tomu prisposobila, ale upravilo sa to samo a kojila som skoro 2 roky.

Aha az teraz citam, ze ma virozu...tak potom len pozor na dehydrataciu!Ked neberie prsnik, budes musiet skusit flasu. Drzte sa!

marvin1234
autor
20. jún 2018

@sasanja ahoj, dakujem za povzbudenie, veru radsej flasu ako infizie v nemocnici ☹ pije dnes,ale vzdy len troska a potom odpadne do spanku. Snad to prekoname, leno bojujeme o kojenie od zaciatku a konecne sa nam zacalo darit a teraz toto ☹ blbe je ze on velmi v polospanku nie je ochotny sa prisat, ale budem to skusat dalej
Dakujem

marvin1234
autor
20. jún 2018

@pininka verim, je to tazke, hlavne moja laktacna hovori ze babatko nesmie dehydrovat ani za cenu dojcenia, ani ja by som ho nenechala hoci o dojcenie bojujeme od zaciatku. Je to tazke u som z toho unavena..dufam ze to prejde a neodstavi sa, ale dnes co vypije to vyvracia vyzera..

evalin88
20. jún 2018

ak sa ti zdalo, že máš málo mliečka bolo to preto, že nepil... mne sa to stalo, keď som mala antibiotiká malý mal cca 10 dní a nechcela som mu dávať také mlieko,... vtedy mlieko zmizlo... hádam sa to zlepší, mne poradili benedikt a senovku... ale až s tou odsávačkou je to lepšie :(

evalin88
20. jún 2018

popripade si skus vždy po tom ako sa trocha naje trocha odstrikať do flašky... možeš dať potom zamraziť ak by si potrebovala niekam ísť alebo tak... lebo ak papá málo tak sa mliečko postupne stratí... nemusíš vela stačí 20-30 ml.... vlastná skúsenosť 🙂

marvin1234
autor
20. jún 2018

@evalin88 benedikt a senovku beriem aj ja uz skoro 4 tyzdne...tiez sa snazim odsavat, ale moc to pri malom nestiham a popravde moja laktacna mi to ani neodporucila, vraj potom moze ist malemu mlieko slabsie a nebude tahat, ale on netaha ani tak, len dudluje vacsinou. Tebe sa podarilo po tych 10 dnoch to zasa rozbehnut? Neodmietalo ti male prsnik ked malo.flasu?

pininka
20. jún 2018

@marvin1234 pri prvom sme.dopadli este horsie. Toho som dojcila len 6 tyzdnov a bola to cista katastrofa, nakoniec mi moj manzel povedal nech to necham tak, ze sa len trapime a maleho som aj tak musela v kuse dokrmovat. Teraz ma 10 rokov a je zdravy ako buk, ani v skolke ani v skole nebol vobec chorlavy, prave naopak,ma super imunitu. Kojenie som si skutocne uzila az pri tretom dietati,kde to islo paradne. Vsetky chyby boli vychytane.

mogaa
20. jún 2018

@marvin1234 to čo tvrdia laktačné nie je až tak uplne pravda....Volakedy sa bežne kojilo, dával sa čaj z flaše + dával sa aj dudel a detičky normálne boli kojené. Neterka má dcérku, narodila sa maličká 2300g 46cm, nevedela si zachytiť bradavku. V nemocnici mliečko papala len zo striekačky, doma 4-5dní papala len odsáté mliečko z flaše, potom začala cez klobúčiky...v 2.mesiaci začala papať bez klobúčikov. Nič nie je dobré siliť, potom nastane takáto situácia že nechce vôbec papať - štrajkuje. Záleží od váhy ak pekne priberal za mesiac 800-1000g tak môžeš skúšať prsník kludne aj bez klobúčikov. Ak ti ale pribral menej a je zoslabnutý(v týchto teplách aj dehadrovaný), tak absolútne nerieš ako papá, dôležité je aby ti začal papať. Vyskúšaj striekačku alebo flašu - je dôležité aby začal primerane papať a je jedno akým spôsobom - aj z flaše. Nechápem čo ti inak tá laktačná neodporučila odsávať - čím viac mliečka vydáš tým viac sa dotvorí - je jedno či kojením alebo odsatím.

mogaa
20. jún 2018

Ak ti stále vracká, tak to vyzerá na virózu, ale o to dôležitejšie je aby sa normálne napapal.Ak ti papá trochu z prsníka, po kojení si odsaj a nasledujúce kojenie daj najskôr prsník a potom tvoje odsaté z flaše.

marvin1234
autor
20. jún 2018

@pininka to ma mrzi, ja takto bojujem 5 tyzdnov a najhorsie je ako kazdy kto to nezazil je hned mudry ze klobuciky su kataatrofa a podobne....cloveka to depta, pretoze robi maximum preto aby dal svojmu dietatu vsetko

basska_b
20. jún 2018

@marvin1234 Vieš čo, ja dojčim už 4 mesiace cez klobúčiky úplne bez problémov... o nich to nebude. Ani sa ju nesnažím odučiť. Bábätko nie je samovrah, prikladaj a štrajk snáď povolí 🙂

marvin1234
autor
20. jún 2018

@mogaa ja maximalne suhlasim, my presne tak, v porodnici odsate po prste a vkuse boj na prsniku a moj plac, doma sme skusili iny typ klobucikov a laktacna povedala ze ma vraj kratky jazyk plus ja nie idealne prsia tak ze teda klobuciky, potom postupne som skusala mu ich najprv nedat a uz cez den sme ficali teraz bez (v noci nechcel este bez) a teraz sa toto stalo..tak skusam presne ako vravis, najprv prsnik, potom odsat a aby nebol dehydrovany, ale problem je ze maly nechce ani to odsate, ani flasu, ani po prste. Zacne plakat jak sialeny...inak aj napriek klobucikom mi pribral za 5 tyzdnov 1,5 kg, pediatricka bola nadsena. Dnes povedala ze musim do nho dostat aspon 500 ml do zajtra, zatial mame od 10:00 315 ml tak snad....skoda len ze mojej laktacnej sa dovolat je zazrak a inej volat nechcem (tato nie je z mamila, preto na za klobuciky nechcela upalit) reap sa bojim, lebo z mamily ma hned ukrizuju za klobuciky a len zdeptaju. Pritom rovno z prodnice som u jednej bola a bolo to peklo, z celej sily rvala malemu hlavu na moj prsnik, krical, plakal, samozrejme sa ani raz za hodinu neprisal, as moj muz povedal ze dost. Odchadzala som odtial s placom a maleho doteraz nesmiem pri kojeni chytit za krk lebo sa hned rozplace.....takze tolko k extremom.

marvin1234
autor
20. jún 2018

@basska_b uvidime, teraz je taky ze nechce ani s nimi...jedine v noci chcel

pininka
20. jún 2018

@marvin1234 aj mna odcudzovali, dokonca najblizsia rodina,ale len my s muzom vieme co sme si prezili. Bola som na prasky nervozna, maly detto, zle spaval. Ked som ukoncila to trapenie, aj maly zacal ovela lepsie spat. Uz by som to takto nerobila, ale tak prve dieta.... A mudre rady co vsetko mam jest a pit a vysledok bolo hladne dieta a ja s nadvahou 10kg.

marvin1234
autor
20. jún 2018

@pininka uplne to chapem, ja mam kamosky tri s malym dietatom a hned mi nakladali. Pritom ani netusia ze koli tomu ake mam prsia som sa stretavala s laktacnou uz od 24 tt a vsemozne sa na kojenie pripravovala (formovace, pumpicky, masaze atd). Ked sa maly narodil a aj tak to bolo na nic bola som uplne na dne. Myslim ze zeny co nemaju problem nas trocha rychlo sudia....lebo je to naozaj akokeby brane tak ze zena co nemoze mat deti nie je zena a matka co nekoji nie je matka.

pininka
20. jún 2018

@marvin1234 ano je to tak, ale ja som sa naucila kaslat na ostatnych, su to moje deti, kazdy nechsa stara do seba. Mam susedu ktora odmietla kojit, nikdy dieta neprilozila, v nemocnici klamala ze priklada a neprikladala. Nuz je to jej rozhodnutie.

marvin1234
autor
20. jún 2018

@pininka ja mam kamosku, ktora ukazovala adoptovanym detom svojho stryka kojenie aby vedeli o co prisli......

pininka
20. jún 2018

@marvin1234 no tak to uz je ozaj silna kava. Tak ale vsetky sme nejake,ze.

ivanapetrasova
20. jún 2018

@marvin1234 ahoj. Ak bábätko boli bruško a vracia tak to preto sa nechce kojit. Nemusí v tomto byť iný problém, napr. málo mlieka, zle prissatie atď. Proste mu je zle tak nechce jest. Ja kojim už 5 a pol roka (najprv jedno potom druhé dieťa) a vždy sme to tak mali že tie prvé dni choroby pili veľmi málo. Ja som veľmi za kojenie ale zas je dôležité aby sa dieťatko nedehydrovalo takže by som skúsila aj vodu lyžičkou dávať. A ak by veľa vrackalo tak isto radšej do nemocnice. Nech ste rýchlo fit. A neboj keď bude malinké zas ok tak budete isto pokračovať v kojeni tam kde ste prestali. Držím palce. ❤️

yoxinka
20. jún 2018

@marvin1234
Ja to isté pri prvom dieťati, kojenie = peklo. Nič krásne, nič nádherné, nič vzťah budujúce, práve naopak. Ja furt pocit aká som nemožná, že to nejde, streees, málo mlieka, malý furt reval, nič nepriberal. Podržala ma doktorka, ktorá z toho nerobila drámu a straaaašne podporovala, snažila sa pomocť, zohnala mi ženi, ktorá mi mesiace odsávala svoje mlieko na dokrmy, ale vždy hovorila, že keď to bude zlé, dáme umelé, nič sa nedeje, ale že ešte ok. Iné doktorky by už dáááávno ženu nútili dať UM. Zato laktačná furt len dojčiť, dojčiť, napriek všetkému, cez mŕtvoly ale dojčiť. Bolo to prvé dieťa, bola som sprostá. Keď sa mi malo narodiť druhé, boli sme s mužom rozhodnutí, že keď budeme mať čo i len 20% problémov ako pri malom, dávame UM. V porodnici som bola rozhodnutá pre klobúčiky, ale laktačná ma ukecala, nech ešte skúsim a pomohla mi. Nebolo to bez problémov, ale ani zďaleka to nebola taká hroza ako pri prvom. Kto nezažil nepochopí. A tie ženy, čo nemali problémy, sú často najmúdrejšie.

marvin1234
autor
20. jún 2018

@ivanapetrasova dakujem, snad to skoro prejde, je to nase prve babo a jeho prva choroba tak trocha to asi aj viac prezivam. Moj muz tiez vravi ze ci ja by som jedla keby mi je zle.....tak zatial papa malo (30-70 ml) ale cca kazdu hodinku a pol az dve. Dakujem za radu s vodou, keby bolo najhorsie prevarim a skusim.

marvin1234
autor
20. jún 2018

@yoxinka veru mne sa zda, ze s kojenim bojuje omnoho vacsia cast zien nez by som si myslela...