9 mesačné dieťa si vyžaduje dojčenie častejsie v noci

shmoulinka1
17. jan 2014

Pekny den prajem, mam 9 mes. synceka, do 6 mes. vylucne dojceneho, priberal dobre (porodna vaha 4kg, teraz nieco cez 10kg). Od narodenia vyzadoval caste dojcenie i v noci kazde dve hodiny, avsak od asi 5. mesiaca pomaly kazdu hodinu sa budi a zaspi vacsinou len ked si trosku cucne. Papa dva prikrmy cez den, niekedy aj sama ponukam prsnik a nechce aj 3 hodiny, nedavam pritom pit ani caj ani vodu. Cize to vyzera tak, ze cez den vyzaduje dojcenie menej nez v noci. Myslim teda, ze to je skor psychologicky, ze nie je hladny, ale sa chce uistit, ze som nablizku, spime spolocne. Dojcit by som chcela aj 3 roky, mam sa pripravit na to, ze bude aj 10x za noc hore dokedy? Da sa to nejako zredukovat? Skusala som aj pred spanim kasu, ale velmi to nepomaha. Vseobecne mame od narodenia nespavca, sam od seba nezaspi, len uspavanim na fitlopte, v objati... Dakujem za rady.

miku1
17. jan 2014

@shmoulinka1 Moja staršia dcéra začala spávať normálne až potom ako som ju odstavila od dojčenia. Dovtedy bola hore aj 15x....To isté mi robí aj tá mladšia teraz, pomaly non-stop v noci na prsníku. Čo mám kamarátky a známe, ktoré mali takéto malé "pijavičky" detičky, tak to tak mali po celý čas dojčenia. 🙂

evii
17. jan 2014

@shmoulinka1 no v podstate si si sama aj odpovedala 🙂 To nocne kojenie nieje o hlade,ale o tom,ze ta potrebuje citit..my sme na tom presne tak isto..prve tri mesiace boli v pohode,ale odvtedy kazdu noc pospi max. hodinku-dve vkuse a potom sa zobudi..staci jej sa prisat a zachvilku zaspi,ale zase len na hodinku-dve..a takto je to stale dokola...neda sa to asi nijako zredukovat,treba len vydrzat,kasa nepomoze isto-ako som uz pisala,nieje to hlade.Poradim asi len tolko,ze spi s krpcom aj ty cez den,aby si si to nocne buntosenie trosku vynahradila 😉 Mne sa cez den spat neda,aj keby som velmi rada,ale ja som tiez ,,nespac,, a kym ja zaspim,tak mala sa akurat zobudi a potom som nervozna...

luba41
17. jan 2014

@shmoulinka1 niekedy pomáha zintenzívniť kontakt cez den, teda ponúkať častejšie MM / nečakať, kým si vypýta/... cez den sa teraz kolkokrát dojčí? asi to v noci dobieha ..a v odporúčaniach / teda ak chceš dlhodobo dojčiť / je- min do 1,5-2 rokov aktívne dojčenie ponúkať, aby sa ukotvilo.. ja som pre istotu "dodržiavala" a nám sa "ukotvilo" 😀 a ešte. neuspávaš na prsníku?

shmoulinka1
autor
17. jan 2014

ahojte, no ponukam MM aj aktivne, cez den sa dojci tak kazde tri hodiny, cize ovela menej nez v noci, lebo uz velmi nechce. Nedavam ani vodu, caj a zrusila som aj cumlik, papa dva prikrmy a kusok ovocia medzitym. Uspavam na prsniku, spi pri mne, ale samozrejme nonstop pri nom nemozem byt. Ked zisti, ze ho nedrzim za ruku, tak sa niekedy uplne preberie, ale casto len zamrnci, pribehnem, cucne parkrat a zase spinka a tak kazdu hodku. Inak nie je velky spac, cez den spi dvakrat tak po 40min a v noci 9 hodin. Od narodenia asi tak do 5.mes. sa budil v noci kazde 2 hodky, odvtedy castejsie, mozno je to aj zubkami.