Aby trojmesačný synček lepšie spal
Ahojte...Moj syncek bude mat zajtra 3 mesiace, ma ni
ja by som to videla skôr na vývojovú fázu, než na problém hladného bruška. Prikrmovanie by podľa mňa nepomohlo. Alebo skús vydržať aspoň do ukončeného 4. mesiaca.😉
@mirkavic Má iba 3 mesiace, je normálne, že sa tak často budí, bud rada, že kojíš a nemusíš v noci behať robiť mlieko do fľaše, to je ešte únavnejšie, ver mi, zažila som obe varianty. Prikrmovanie tu nepomože, na to je ešte malý, treba ešte aspon mesiac vydržať. Kašli na upratovanie alebo popros mamu, sestru, kamošku, nech ti príde pomocť upratať alebo pokočíkovať. Snaž sa spať aj cez den s bábom aspon hodinku, aby si nebola unavená. Časom sa to zlepší, neboj.
Joj,to máš ešte i tak dobre.
U nás bola fáza kedy sa mi dieťa budili aj každú hodinu. Po čase som si v noci robila čiarky,aby som vedela ako často bol hore a ver,že často tých čiarok bolo 11-12. Tento čas trval asi 3mesiace kým sa to ustálili,začal sa budiť 6- 7x za noc,ja som bola vďačná aj za to.
Doteraz je kojeny a to už ma cez 2r.a ešte sa mi budú tak 2x.
Prikrmovanie nepomohlo. Ako dr.vravela,musí z toho iba vyrásť.
Čo sa týka tej váhy,7kil ešte nieje veľa ☺️.Veď ho nakoj v posteli,po leziacky.
Ja už som s ním potom v posteli spávala lebo nemali zmysel každú chvíľu k nemu vstávať.
Moja ma dnes 13 mesiacov a sme hore 4 az 6 v noci.
Joj, každé 3 hodiny, to je ešte v pohode 🙂 Moja má rok a veru sa ešte 4 - 5 krát za noc budí. Spí tesne vedľa mňa a nakojím ju v polospánku. Ráno si často ani nepamätám, koľkokrát som ju kojila. Zvykla som si na to. Skús sa príliš nerozobrať pri tom kojení a uľahčiť si to, ako sa len dá. My sme mali obdobie, od cca 6. mesiaca, že sa budila každú hodinu. Našťastie to trvalo tuším len pár týždňov...
Držím moc palce, aby sa to opäť polepšilo, ale určite to nie je hladom ako tu už písali dievčatá. Z vlastnej skúsenosti viem, že nič netrvá vecne. Mesiac spia na 1, potom zo dňa na deň zmena. Treba sa prispôsobiť a vydržať. Hlavne do tých 3-4rokov to býva všelijaké.
U nas podobne.Do roka sme boli hore priemerne 8x....cize kazdu hodku cca...az od roka zacal syncek spavat ako tak fahn
dievčatá majú pravdu, kašli na upratovanie, drobec potrebuje maminu usmiatu a oddychnutú, náš má 14 mesiacov, kojím ho cez deň tak 2x a v noci ani neviem, ale asi cca3-5x a + ráno večer :D ... keďže som chcela aby malý spal v posieľke tak som musela vstávať k nemu, ale potom ma to omrzelo a spí s nami, v noci sa len pricucne a ja ani poriadne neviem , že pil mlieko... určite spánok aj cez deň, koľko toľko, ale určite prospeje a kojiť v ľahu, potom to nie je problém ani v noci a určite budeš menej unavená... inak môj manžel sa už teraz bojí, že keď prestanem kojiť kto bude v noci ohrievať mlieko :D :D ... a v 3 mesiacoch môžeš mať aj laktačnú krízu ktorá trvá pár dní - mne prešla za 2- trošku sa mení zloženie mlieka,ako bábo rastie ale to sa dá zvládnuť, náš vtedy chcel častejšie piť, ale to hovorím je len chvíľkové, mnoho mamičiek vtedy prestane kojiť lebo sa bojí že má málo mlieka ... a na vlastnej koži mám odskúšané, že to nejde hladom, skôr vývojom, u nás je takmer každá noc iná... skôr deti na UM sú také, že ako hodinky, ale ja radšej vstanem 3x a nakojím ako UM ... držím palce, hlavne veľa spánku pre teba 🙂
ach jaj tie deticky nas riadne vedia vystavit ako tak pozeram 😀❤👶 nuz musim to nejako prekusnut a hadam tie ukrutne migreny prestanu 😕
@mirkavic ten stav - a kde budem spať ja mi je dôverne známy :D - tiež máme už širšiu posteľ..... väčšinou raz 1 a potom2, lebo malý zaspal prv ako sa riadne najedol tak som ich striedala takto, teraz sa len pootočím a on si ich vymení... spočiatku po sediačky ale zaspavala som a bála som sa že mi vypadne tak potom v ľahu a na boku bez vankušíka, podoprela som mu hlavičku buď mojou rukou alebo vankušik ( nie zavinovaci) som mu dala pod hlavku a bolo... ak som dala grgnuť a položila späť na posteľ 🙂
@mirkavic a cez deň ti spi?nás má 3m a 2tyzdne 7kg a v noci sa budí ako kedy niekedy 4-5x niekedy 2-3x ale v poslednej dobe mi cez deň nespí skoro vôbec...čiže je nervózny plače cele dni takže kojim a uspávam zaspí na 20min potom je hore takto na rukách lebo kocik nieje dobrý,hojdačka nieje dobra,nosič je fajn ale na začiatku sa zlosti strašne, a par týždňov nechce byť nikomu na rukách iba mne☹mužovi tak strašne plače a samozrejme muž to vzdá a da mi ho...takže ak ti pospi cez deň ľahni si s ním...upraces si potom alebo si ozaj niekoho zavolaj...ja idem niekedy od rána do večera s malým na rukách a neskutočne ma bolieva chrbát...a prikrmi som si vyskúšala prvý mesiac a baby majú pravdu bud rada ze iba kojis ja som musela vstať do kuchyne a kým som urobila mlieko malý musel čakať...dávaj ho v noci do postieľky keď sa ti budí...náš sa tiež budil ako som sa pohla už bol hore...v postieľke spi lepšie...alebo si zruš jednu stranu postieľky a daj k posteli...takto budete mat viac miesta a lepšie sa vypite...
@kiara3 praveze cez den mi tiez nespi akurat ze je rad v hojdacke tak chrbtica mi az tak netrpi ponosim ho na rukach vecer ked ho uspavam akurat...v postielke nechce byt ani zanic jednak sa budi ked sa pohnem a jednak potrebuje ma citit ze som prinom obcas sa mi ho podari oklamat ze naskladam uteraky v postielke tak aby mal pocit ze mi lezi v naruci, ku hlavice supnem moje spotene tricko a je fajn..ale dlho tak nevydrzi hned pride na to ze to niesom ja 😝 cez den si podriemkava v tej hojdacke das 2x maximalne po 15 minutach to nemam sancu ani zaspat 😕 ale ozaj no mas to tazsie nezavidim ti to ☹ ...mne osobne nosic alebo satka nepripada do uvahy v tomto horucom lete strasne sa potime o seba a maly ma len potnicky z toho..chvala bohu za tu hojdacku...no drzim ti palce s tou chrbticou urcite cvic rob pravidelny strecing
@mirkavic ved dojči poležiačky aj cez den, neprekladaj, nechaj spať vo vašej posteli..odídeš ked tvrdo zaspí..ked sa prebudí skoro, zase dobehneš..a presne budí sa pre to, lebo tam nie si pri nom..mamka je len jedna a je a bude pre dieťa ešte dlho jediná istota..tú šatku alebo nosič odporúčam-už nie je tak horko..na doma, na von super vec také nosenie.. aj na chrbticu-to je ine ako nosenie na rukách
moj syn sa do troch rokov budil 5-10 krat za noc. bol to zaberak.

pardon pokracujem...nieco cez 7 kil, donedavna mi spinkal vecer od 22:00 do 3:00 rano a poslednu dobu sa to tak skratilo ze sa budi kazde 3 hodinky ak ratam od zaciatku kojenia..som petmanentne unavena mavam neuveritelne migreny uz prestavam vladat co i len popratat poriadne ked ide o umyvanie riadu musim sa prinutit a tak...pytala som sa doktorky ci by som uz nemohla zacat prikrmovat alebo nejako zahustit mliecko alebo co a ona len na to ze mam to vydrzat aj ked je maly tazky a velky
..ale ja uz nevladzem...a chcem kojit, pokial to ide...nema niekto skusenosti s prikrmovanim alebo tak..pomooc ❤😴