Ako bezbolestne skončiť kojiť?
Ahojte, snad mi niekto poradi. Dcera ma 15 mesiacov. Chcela by som ju prestat kojit, lebo by sme s mm chceli zacat pracovat an deuhom babu. Lenze moja mala je cickofil. Snazim sa cez den obmedzit kojenie na 1-3 razy, davam vtedy ked je velmi nervozna a uz nic nezabera. Ale mam problem v noci. Ona sa budi kazde 2hodiny, snazila som sa uspat na rukach, potlapkat po zadku, ale po hodine je zas hore. Okolo 3 zacne ale tak plakat ze ju neutisi nic ani po hodine len prsnik. Viem ze treba len vydrzat, len chcem aby to bolo bezbolestne pre nas obe🙂 dakujem za rady
Ja som odstavila najprv od denného kojenia-musela som malého zabávať,odpútavať pozornosť,ale zvládol to.od večerného a nočného mi pomohol manžel,ked brával drobca spať on a fakt ze mal trpezlivosť,bolo úžasne.
V noci sa vsak budil este veľmi dlho,ale bolo to bez kojenia,bez flase.
ahoj moja ma 2roky a chcem prestat uz cez den jej davam len ked ju uspavam a potom v noci ale ani za svet neviem odnaucit
@emma12345 Ja som dieta neodstavila, akurat sme skoncili s dojcenim v noci.Dojcim 3x za den, cakame dalsie babatko, a je to velm neprijemne, zo zaciaktu to bolo velmi bolestive, ale skoncit som nechcela. Ale stou nocou, ponukli sme vodu z pohara, a postupne aj to koncime. Nie je to prirodzene, ako pises, a urcite nie kakao, nic v zlom.Celkovo, aj ta voda sa mi nepozdavala, lebo zbytocne pracuju oblicky, takze jej dovolim v noci sa napit 1x. Aj tak to bolo 3x za noc po jednom glge, takze skor taky zvyk, takze teraz poviem, ze rano sa napijeme, aby som nemusela pouzit nic negativne, hlavne ze teraz nie, jednoducho poviem, ze vodicku si dame rano. A celkovo mi pride nahradzat dojcenie umelym mliekom velmi divne, Cely cas dieta nema flasu, a uz v takom veku, ako su tu spominane deticky, by flasu ani mat nemali,ci uz su dojcene, alebo na umelom mlieku.
Časom to prejde, len no proste nebude to len tak z ničoho nič. Takéto odstavovanie je bežné...robi to kazda kojacia matka..
@1988majka ahoj, aj mne by si pls poslala radu ako odstavit v sprave? Dakujem

Tie co ste uz deti odstavili - najde sa tu taka, ktora kojenie nemusela nicim nahradit? Cumel/flasa/caj/voda/umele mlieko? Moja je druhy den bez kojenia, ma takmer tri roky a mam vcelku zvlastny pocit, ked si dava ruky do ust a pyta cumel, ktory berie babike, musi mat kakao aj ked uz ma umyte zuby.. Zda sa mi to dost neprirodzene. Boli vase deti lepsie pripracene na odstavenie? Alebo si museli najst iny "zlozvyk", resp. ritual?