icon

Ako efektívne odsávať mlieko?

3. okt 2025

Ahojte baby, ja neviem či som taká blbá, ale neviem si ani za pána odsať mlieko. Mám doma manuálne odsávačky Medela a Philips. S Philipsom neodsajem nič a s Medelou možno 10ml. Mám doma aj elektrickú Philips a s tou odsajem trochu viac, ale tiež to neni žiadna sláva... možno 50-60ml. Reálne ešte stále ma bolia prsia keď doodsávam a keď si stlačím prso stále z neho stieka mlieko. Ja neviem, mám kúpiť ešte aj elektrickú Medelu? V čom môžem robiť chybu?

anavixy
3. okt 2025

Mozes mat zly nadstavec - maly/velky, mozes mat zlu techniku (to asi moc nie), mozes mat proste prsia, z ktorych sa neda odsavat… vsetko je mozne. Hlavne ten nadstavec si over, ci mas dobry (velkost sa ma vyberat podla priemeru bradavky).

anonym_5d1a82
3. okt 2025

@anonym_autor kolko si po porode? A ako dlho odsavas? (Cca minuty?)

oblecenie99
3. okt 2025

Ja som dokázala odsať stále menej a menej, v kuse som bola na čaji na podporu kojenia a tých bykinkach. Keď sa mala konečne po mesiaci a pol prisala, tak som už neodsala nič, hocjak som sa snažila, nešlo to.. Nekojis náhodou popri odsávani? Sú vraj ženy, ktoré koja, ale odsat nedokážu nič..
Zo začiatku našej stačilo, čo som odsala, potom už nie.. synovi som nevedela odsať od začiatku skoro nič. Jeho som nekojila vôbec.

maryetta
3. okt 2025

Pri prvom som tiez. Ledva 10ml. Pri poslednej som len z jedneho skoro 100 dala. Neviem cim odsavacka rovnaka.

jvasenka
3. okt 2025

ja som stále odsala okolo 40-60ml dokopy pri dvoch deťoch s rovnakou odsávačkou. pričom pri druhom mám mlieka viac takže nechapem..myslím že mne odsávanie pomohlo na tvorbu mlieka (odsávanie+kojenie) ale ja som to už pri prvom neznasala- veľa casu a mňa to bolelo..nakoniec som sa na to vykašľala a iba kojila, žiadne odsávanie..ja by som druhu el nekupovala keď už jednu máš..

vevesh
3. okt 2025

@anonym_autor nemusis robit v nicom chybu, je mozne, ze sa ti z prs neda odsat. Ja som akoukolvek elektrickou odsavackou odsala max.70ml, a to som fakt vyskusala minimalne 4 typy. Pritom som normalne odkojila predchadzajuce deti a mlieka bolo az az. Pri poslednom tiez som mala mlieka vela, len neslo von. Takze som odsavala kolko sa dalo a zvysok slo UM🤷‍♀️🤷‍♀️🤷‍♀️