Ako minimalizovať bolesť bradaviek pri dojčení?
Co na bolest bradavky pri kojeni?? Ako bolest minimalizovať?
Aký typ alebo príčina bolesti?
Ak je tam mykóza, tak treba lieky / masť / roztok...
Ak je to prisatím, treba skúsiť zmeniť polohu.
Pri poranení treba podporiť hojenie.
A na záver, ak je to prechodný stav, môžem odporučiť od bolesti napríklad Nurofen (a aj iné analgetiká s účinnou látkou ibuprofenum), kde je už aktualizovaný aj leták a je tam explicitne uvedené, že pri krátkodobej liečbe odporúčanými dávkami nie je nutné dojčenie prerušiť.
Lanolin, naplaste multi-mum
Áno, Multi-mam su perfektné 🙂 Nič lepšie asi na trhu nie je.
Ta bolest by mala byt len prve dni a na to je dobry lanolin ak je to uz dlhsie je Asi problem v prisati. Bradavku treba dat hlbsie do ust babatka Tak aby bolo vidno len okraj dvorca alebo ani to nie . ( ak zuzle len konceky vyderie kozu raz dva)
Začínam ešte len kojiť, a keď ťahá tak je to neskutočná bolest
Viem, že všade čítaš lanolin, lanolin no mne to vôbec nepomáhalo a ver, že som ich mala statočne zničené. Zabral mi extrakt z grepovych jadierok a obyčajný olivový olej. Naozaj bola som voči tomu veeeeeľmi skeptická, ale nedám na to dopustiť 😇
Tie začiatočné pocity, kým si telo zvykne a prispôsobí sa, sú neporovnateľné a ťažko popísateľné niekedy. Ja som mala pocit, že mi to vyťahuje turbo-čerpadlom niekde z krížov. A keď som si myslela, že treba pravidelne preventívne premasťovať, tak som si akurát privodila mykózu a potom sme trpeli spoločne.
@emix9595 prosim ta, ten extrakt z jadierok si si potierala normalne na bradavky?
Po každom dojčení lansinoh krém na bradavky (lanolinovy) plus si skontrolovať či je drobec správne prisaty, to urobí veeelmi veľa
Casom to bude fajn, bradavka si musi zvyknut. Mne pomohol lanolin🙂
Ak je to otazka prvych dni tak je to uplne normalne a o par dni si bradavky zvyknu.ak ich mas do krvi nasad krem alebo klobucik

A mas tam aj ragady alebo to zatial ,,len" boli?