icon

Ako odstavím 16 mesačné dieťa od dojčenia?

julinka2019
11. mar 2021

Ahojte zienky idem si po radu, chcela by som malinku odstavit od prsnika. Mame uz 1rok aj 4mesiace,ale u nas je ten problem ze ine mlieko ako z prsnika nechce nevypije... aj v noci sa mi este budi na papanie ... poradte ako nato

ivonadusa
11. mar 2021

Ja som odstavila dceru v 15mes a mala uz rok a pol a stale v noci vyzaduje mlieko. Takze idstavenim sa naucila pit kravske mlieko, umele vobec nechce a budi sa stale rovnako... Len taka rada. Ja som si myslela totiz, ze ked odstavim tak velke dieta, tak uz mi prespi celu noc

patka06
11. mar 2021

výdatnejšiu večeru - pred spaním kašu
ak sa zobudí nočné mlieko nahradiť vodou
nemusí nutne piť mlieko, môže mať napr. mliečne polievky, prívarky, jogurty, syry ...a pod

didi2102
11. mar 2021

@julinka2019 odstavila som z dňa na deň, v 14m,syn nechcel kravské,umelé žiadne,ani jogurty,syry,kojila.som aj v noci,v prvá noc horšia potom lepšie,ja som už bola.znovu tehotná nič som nejedla,čiže u mňa to bol urgent,vôbec som to neriešila,nedala som,v noci max cumel,žiadna voda mlieko

ivonadusa
11. mar 2021

@patka06 u nas to vobec nezaberalo. Odstavila som na tvrdo, teda len vodu a nic ine som neponukla. Prespala mi 2 cele noci a od vtedy stale 2 hodiny kazdu noc bola hore. Takto to trvalo 2 tyzdne, tak son jej dala mlieko ked sa v noci zobudila a zaspala. Takze myslim, ze to mlieko chyba. Aj ked cely den zjedla toho dost a vecer sa tiez poriadne najedla.

didi2102
11. mar 2021

@julinka2019 pediatrická povedala že.mlieko nemusí piť,stačí 1mliecny výrobok denne,napr jogurt,on fakt ani to keď 1do týždňa,vôbec som to neriešila,teraz má skoro 3a konečne začal jesť jogurty a syr , mlieko stále nepije nedávam nenutim

ivanizna
12. mar 2021

@julinka2019 Ja som nedávno svoje ročné odstavila, lebo čoskoro už musím naspäť do práce, a tiež som mala obavy, lebo to bol riadny "vyciciavač" 😀 Ja som teda začala pozorovať, ktoré kojenie by mu mohlo chýbať najmenej, a tým som začala, skúšala vynechať a dala napríklad vodičku (cez deň, lebo ráno mliečko nejaké musí byť preňho 🙂). A tak som pomaly obmedzila ranné a denné kojenie, ale medzitým som mu našla náhradu (musela som skúsiť viac druhov umelého mliečka), a už keď mal svoje obľúbené mliečko, tak som ho aj večer takto z fľašky nakŕmila a skúsila uhajkať. Je to ťažšie, ale dá sa to. Na noc som pripravila vodičku, ale nechcel po tom spinkať (ako tu už bolo spomínané), tak mu dám aj v noci trošku teplého mliečka a až tak sa upokojí a zaspinká, hoci to všetko dlhšie trvá. Inak ja som nechcela dávať kravské, čiže dávam umelé, kravského má dosť, večer, ráno mliečne kaše, jogurty a syry.

magda15
Odpoveď bola odstránená