icon

Ako odstaviť 10 mesačné dieťa od kojenia?

ivulik2311
23. jún 2018

Ahojte..viete mi pls poradit, ako mam odstavit maleho od kojenia? Ma 10 mesiacov a chcem ho dat na UM..lenze mi odstrkuje flasu. Vodu z nej vypije ale mlieko nehrozi :/ je to velky jedak a ked ho nenakojim tak sa ide zosaliet. Skusam cez den mu davat UM ale nic..aj v noci a tiez nic. Cez noc sa aj 4 razy zobudi na jedenie. Skusala som ho uz oklamat aj vodou, cajom ale nic..

Strana
z2
lindusss2016
24. jún 2018

@tagon aha, tak ja s tym zaspavanim naspat nemam problem. Mna teda obcas ani nezobudi, ked sa nejake dieta v noci pricucne

daniela2202
24. jún 2018

@ivulik2311 a prečo odstaviť?????....niééé...má to najlepšie... kojila som skoro 2 roky a nikdy nebol syn chorý... nerob to

beatrix85
10. júl 2018

@michaella94 Dvojročné dieťa si UM v noci v žiadnom prípade nepýta, pretože spí... Milujem tie matky, ktoré toto tvrdia. Dieťa ktoré je na UM rýchlejšie prejde na normálnu stravu, väčšina prespí celú noc, takže nič nepýta a z ovocia, zeleniny, mäska ma omnoho väčšiu energiu ako z MM. Neznášam, keď matka napíše, že chce odstaviť dieťa a všetky rady sú tu typu, neodstavuj. Koj dokedy malý chce... fakt empatické! Ak chceš odstaviť, je to len na tebe, musíš mať krátkodobo pevné nervy a keď dieťa zistí, že mliečko nie je, tak si dá iné. Nie je to žiadna veda.

michaella94
10. júl 2018

@beatrix85 nikde v mojom prispevku som nepisala ze dvjrocne dieta potrebuje Um...ano dvojrocne dieta nepotrebuje UM...ale zakladatelka ma 10 mesacne a to mlieko este potrebuje...cize ak odstavi tak bude musiet vstavat a UM pripravit....co sa ale tyka dojcenia tak v 2 rokoch uz nejde o to aby sa z mlieka dieta najedlo...je samozrejme ze ma ma mat aj napriek tomu pestry jedalnicek...dojcenie ma uz uuplne iny vyznam....ja zase neznasam ak matky tvrdia ze uuplne normalne odstavit 10 mesacne dieta...a ze musim mat kratkodobo pevne nervy,...a naco?? na to ako bude dieta plakat lebo chce prsnik co je prenho prirodzene a ja mu to odopriem?? pre vlastne pohodlie odopierat dietatu prsnik...ako sa mi rozum zastavuje nad tym ake su niektore matky..ja by som toto nedokazala...samozrejme tu netvrdim o pripadoch kedy je fakt potrebne dieta odstavit skoro kvoli vaznym zdravotnym problemom matky vtedy je to samozrejme..tiez netvrdim ze ma dojcit do 5 rokov ked jej to nebude prijemne...ale 10 mesacne dieta je fakt velmi male na to aby bolo odstavene....

fantaghiro21
10. júl 2018

Dcera predčasna, dojčila som do 6m . Maximum bol pre mna rok. mala som aj krízu, ale fyzicky som to nezvladala. velmi ma vyčerpavalo. Teraz mam dosť zdravotne problemy....
Skús pomaly nahradzat 1 dojčenie, umelým mliekom. A stale viac pridávať. Pokial budes mat naliate prsniky, odsaj len tolko, aby si nedostala zápal a nemala ich naliate. Mne sa krásne zastavila laktácia, bez zápalov..Predpokladám, že má tvoje dieťa vhodnu plnohodnotnu stravu pre 10 m . Moju dcerku som krasne postupne naučila na režim jesť 5x do dna .Posledne jedlo podavam o 18tej (vecera) . necham ju vybehať, potom nasleduje hygiena, kupanie atd.O 19tej -19:30 uspávam, a dám jej este umele mlieko na smäd( z mlieka sa mi dcera nenaje).Spí mi 12 hodín do 7dmej....

Ešte podotknem, dcera ma s travenim velmi problemy. Netravi jej poriadne, musí mat bezlaktozove mlieko, nakolko ma laktozovu intoleranciu,.Velmi sme si vytrpeli s jej bolestami. 1 rok vkuse, mi niekekdy revala, plazila sa od bolesti od 3- 16 hodin vkuse.Ma 13,5mesiaca, a este su dni, kedy ma zlý den. Ako sme dali bzl mlieko, je ina. lepsia.

Strana
z2