icon

Ako prestať koiť 31 mesačné dieťa?

klaudia4444
20. jan 2017

ahojte potrebovala by som poradiť...mám strašne veľký problém môj chlapček. ..lepšie povedané cickos ma 2roky a 7mesiacov a ešte stále kojim neviem ako prestať on je normálne závislý. ..a druhý problém že neostane bezomna ani na minútku keď ho nechám napr s manželom tak začne tak plače že až zvracia prosím ak viete poraďte čo mám robiť ďakujem 😢😢

dada200
21. jan 2017

@evittam a máme to tu zase,samozvané spasiteľky dojčo fanatičky.😂

mishach
21. jan 2017

@klaudia4444 Ja som pred mesiacom odstavila 26 mesacneho. Tiez to bol totalny cickos, nikdy nespal bezo mna, nikdy ho nikto nebavil dlhsie ako par hdin. Ani manzel, pretoze vrestal, ze chce maminku. Uspavanie len na ciciku a v noci aj 6 kra zobudeny, ze chcel dudla. Cumlik samozrejme nechcel. Ja som mu zacala podsuvat flasu s mliekom, alebo cajikom... po troch tyzdnoch sa z nej aj napil.(on nechcel ani flasu)Potom som prestavala cez den kojit, iba na spanie a v noci. Vzdy som ho zabavila niecim, aby sa zabavil. Potom v noci, to aj plakal, nie az tak vela, ale som mu hovorila, ze ma to straasne boli a ze mam chore ciciky a nemoze pit. Tiez to trvalo par tyzdnov, nekoniec sme kojili len pred spanim a teraz uz vobec. Momentalne nemal mesiac, ale aj tak pyta sema tam, ze daj cicik, ale uz nemozem ustupit. My sme to ak tri mesiace robili a odstavovali....

zana0077
21. jan 2017

@dada200 ved preto sa tu aj bojim nejako poradit ;)

dada200
21. jan 2017

@zana0077 neboj sa, raď kľudne,nie len oni majú na tomto portáli pravo stále mleť dookola tie ich nezmysli.

kp7333
21. jan 2017

Ja som odstavovala postupne - v prvom rade som prestala dojcit na poziadanie a zredukovala som denne kojenie na 3 razy (rano, na obed a vecer - vzdy po jedle). Ukludnovanie na ciciku sme nahradili mojkanim. Potom som postupne uberala denne kojenia az sme ich uplne zrusili okolo 1.5 roka. Nocne kojenie sa najlepsie zredukuje tak, ze syna naucis zaspavat sameho a v noci, ked sa zobudi, ponuknes mu najprv vodu, pohladis, pritulis, ale nebudes kojit. On si casom zvykne a prestane sa budit. Casom ho mozes prestahovat do inej izby.

gita17
21. jan 2017

@klaudia4444 to nie je urazka, ale fakt, ja za to nemozem ze ty sa tak spravas.

alexandraalexandrova
21. jan 2017

@klaudia4444 ja by som na to isla postupne. Tiez som dojcila dlho a ked mi to uz fakt vadilo, obmedzila som. Neodsekla uplne, ale v noci som napriklad dala len cucnut na chvilu a potom som vybrala a len hladakala po chrbte az kym nezaspal. Cez den som povedala ze nie teraz za chvilu, pockaj este musim najprv to a to urobit, potom dostanes. Proste urobit nejaky kompromis aby to nebol pre dieta sok ale aby si ani ty nebola z toho na nervy. ak chces odstavit hned, tak to bez placu nebude a vzhladom na to co pises o synovom spravani, nerobila by som to. On to dojcenie asi fakt potrebuje kvoli pocitu istoty ze ty od neho neodides a v tomto priapde uplnym odstavenim mozes synovi dost ublizit...je to samozrejme na tebe, ale ja by som na to brala ohlad...

alexandraalexandrova
21. jan 2017

ty na com ficis?

sticker
weronnka18
21. jan 2017

Celkom maa zaujala tato otazka a teda aj odpovede,lebo sama riesim nieco ppodobne, ale teda po precitani komentarov radsej budem robit to co doteraz - nepytat sa na koniku a robit podla svojho uvazenia a podla toho ako to ja citim... zaraza ma,ako niektore zeny dokazu z jedneho komentara vyhodnotit,ze je niekto dojcofanatik alebo co, to nechapem... kazdy podla svojho uvazenia,niektore deti chodia do troch rokov s cumlom v ustach a tie ich mamy su potom co - cumlofanaticky?? Ja teda nie som ani dojcofanaticka ani zastankyna cumlov,proste robim to,co vyhovuje a mne a mojim detom, a momentalne citim,ze musim prestat kojit,lebo je mi to uz neprijemne... sprav aj ty co ppovazujes za vhodne ppre teba a tvoje dieta, ver sebe a ver tomu,ze nikto ti neporadi lepsie,nikto ti nemoze urcit,kedy a ako prestanes kojit 😉 drzim palce a prajem krasne chvile s tvojou rodinkou,nech sa lubite a respektujete stale viac a viac 🙂

alexandraalexandrova
21. jan 2017

ehm ospravedlnujem sa ze ten prispevok s vyrehotanym panacikom, to nepatrilo do tejto diskusie...ale vymazat sa to neda, tak to berte ze to tu nie je 🙂

maaaaaaaria7
21. jan 2017

ja som moju dcérku prestala kojiť, keď mala 2 roky, 4 mesiace.. bola som už zničená, budila sa každú hodinu v noci a nechcela ma pustiť... bez plaču to asi fakt moc nejde.. ale stále som ju hladkala, opakovala, že ju ľúbim a mliečko jej už neviem dať, že je pokazené, stááále dookola len že ju ľúbim, hladkanie... /cez to všetko plakala hrozne/.. púšťala som jej večer uspávanky, snažila som sa jej čítať jednoduché knižky.. odpútať pozornosť... a stále som len omielala, že ju ľúbim, ale nie je mliečko... tri noci - trvalo to tri noci a potom prespala celúúú noc.. keby som vedela, že dieťa sa tak rýchlo zmieri s takou zmenou, nečakala by som tak dlho... držím palce, nech sa rýchlo podarí odstaviť...🙂

rrybka
21. jan 2017

A preco odstavit?vsak jed uz tak dlho same sa ofstavi sa nebojte vlastna skusrnost.keby cosi napiste

maaaaaaaria7
21. jan 2017

no neviem, moja má teraz 4,5 roka a stále by ma chytkala... kojila by som asi do jej 6tich rokov🙂)))

rrybka
21. jan 2017

@dada200 pre mna ste s tymito urazkami uplna chudera.👎

dada200
21. jan 2017

@rrybka ty radšej nechci vedieť čo si pre mňa ty 😂😂😂

rrybka
21. jan 2017

@maaaaaaaria7 nie urcite nekojila ..ja vam viem povedat ze sa odstavi samo a urcite to nebude v skole hahs.vlastna skusenost.nic lepsie som nemohla urobit..a preco?lebo ziadne nadilne odstavenie naluate prsia stresy duetata.ved pisledny rok to bolo len raz denne aj ku konci menej a menej.samo si tegulovalo.a jedneho dna mi povedal maly..uz nepotrebujem uz som velky..odvtedy nepytal.bez stresu nervov na oboch stranach.a viete este co?v skolke nereval za prsnikom od prveho dna bez problemu sam zaspal nevyvadzal za mamou.ucitelka ho davala vzorom.takze reci ze dlhodobo kojene dieta nevie v skolke fungovat su kecy.

matka1989
21. jan 2017

@evittam Náš ide na týždeň na služobku napr. aj keĎ je pravda naša malá bola na UM ale nikdy mm nebrala ako cudzieho ...

maaaaaaaria7
21. jan 2017

@rrybka no ale každý môže mať rozne skúsenosti, nie u každého to funguje ako to fungovalo u teba.. a niekde už aj stačilo kojenia, keď to ničí dieťa aj matku... nielen ja som bola nevyspatá ale aj dcéra, lebo vkuse hladala prso, celú noc..

mmoni89
21. jan 2017

Maaaaarisku a čo som otrok kojit dieťa dokedy chce??? 😂

dada200
21. jan 2017

@mmoni89 no však sa treba obetovať a počkať kým sa samo neodstavy pred maturitným plesom 😂

evkars
21. jan 2017

Ja som si ich natrela cesnakom ochutnal a uz nechcel a ppvedala som mu ze mam bibi a mliecko sa ppkazilo a tiez bol zavislak, nekoji sa tri mesiace, prve dve noci trochu hladal ale zacitil cesnak a prestal

mmoni89
21. jan 2017

@dada200 😂No ja viem že to by sa im páčilo 😁

mirkave
21. jan 2017

S dojcenim som prestala,ked mal syn 32mesiacov. Bradavky som si potrela jablcnym octom vzdy pred dojcenim. "Didy" sa pokazili,mliecko je pokazene. Ovonal,ochutnal a usudil,ze take fuj nechce. Nepamatam si,ci plakal,ale na moje prekvapenie,to prebehlo v pohode.
Sranda bola,ked zacitil v obchode ocot a dost nahlas povedal "Fuj,maminka,tu to smrdi,ako tvoje didy" 😀

marcelatje
21. jan 2017

@dada200 aj si prisla poradit nieco ohladom ukoncenia dlhodobeho dojcenia ci si tu len tak z dlhej chvile rypkas kym nebude hadka?

evkars
21. jan 2017

@mirkave veru taketo potretie je asi jemnejsie ako nechat vyplakat, ja som mohla ma druhy den prejst v podprde a nenatahival sa za mnou este mi povedal ze mama bibi a pofukal

siska53
21. jan 2017

@klaudia4444 nuz,jedine nedat.
Ja som mojej zavislacke ako 20m.obmedzila dojcenie na rano a vecer. Prsia som si naoctovala, a ked dosla,tak som jej dala. Jej to ale nechutilo. Tak to este skusala par dni,potom pochopila,ze mlieko bude uz len rano a vecer. Neskor som ju takto odstavila uplne.
A ocinka s nim treba nechavat,on si zvykne. Skus ho vopred upozornit,ze ides prec. Ved zachvilu pojde do skolky a tam bufe s uplne cudzimi. Moja tiez nechcela byt s tatinkom,ale nechavala som ju.

meluela
21. jan 2017

@klaudia4444 ja som odstavovala v 39m ... myslela som, ze to bude horsie, ale nakoniec sa to dalo. tiez som cakala na samoodstavenie, ale akosi sa nekonalo. zaklad je pevne na 100% sa rozhodnut ze teda ides do toho. lebo uz nemozes spravit krok spat. kazdym krokom spät budes dietatko viac trapit. my sme uz mali len kojenie na zaspatie, takze islo o to naucit ho zaspavat inak. po tyzdni to uz bolo fajn. chvilku som o tom vopred hovorila, ze uz budeme musiet koncit, slubila som aj nejake nahrady (nieco co ma dietatko rado) za odmenu, vysvetlila ze uz je velky, ale zaklad bol proste nedat. teraz v 6r by si este cucol kebyze mu dovolim (mam druhe babo), takze asi vtedy fakt bolo nacase, lebo by sme sa fakt kojili doteraz 😀 mala som ale aj dost dovod ze mi to robilo neprijemne krce a celkovo mi to zacalo byt neprijemne.

evittam
22. jan 2017

@matka1989 No ved ak som napisala-je to pekna hlupost. Nas chodi na 5tyzdnov.....😉

klaudia4444
autor
22. jan 2017

zienky moje (tie chapave) 😎 včera ráno som mu vysvetlila,že nemôže už papat cicinu lebo je pokazené som si natrela octom som mu dala aj ochutnať aj som ho večer uspala bez ciciny v noci som mu dala 2x ale dúfam,že sa mi už dnes v noci podarí úplne bez ciciny ďakujem za rady a držte palce 😘

mirkave
22. jan 2017

@klaudia4444 drzim palce