icon

Ako regulovať nadmernú tvorbu materského mlieka?

sondisko1
16. mar 2025

Ahojte maminky,
Chcem sa opýtať, mám novorodeniatko ani nie týždňové a začala som kojiť. Už v nemocnici sa mi nalial jeden prsník značne viac ako druhý. Laktačná mi hovorila že si ho mám do môjho pocitu úľavy odsávať (nepoužívam odsávačku ale kolektor ). Lenže pravý prsník je úplne v pohode a z ľavého mi tečie ako šialene kedykoľvek v priebehu dňa, aj cítim že ma boli z toho aký je plný. Na jedno dojčenie používam jeden prsník, no z druhého odsate mliecko dokrmujem. Neviete mi povedať ako by som vedela stimulovať trošku tvorbu mlieka v tom ľavom prsníku nech mi z neho netečie ako besné, lebo mám pocit že aj malej to vadí keď ju kojím na tej strane že ani neotvorí ešte ústa a už je celá biela od mlieka .

Ďakujem

denkabemommy
16. mar 2025

@sondisko1 pred dojčením aspoň trošku odsať mlieko z toho prsníka. Zvýšiť tvorbu v druhom -prikladaním dieťaťa. Ale dosť záleží od mliečnych žliaz

sondisko1
autor
16. mar 2025

@denkabemommy keď neviem ani povedať koľko reálne mlieka môžem mať aj v tom nie úplne plnom prsníku, keďže mala je hladoška a mám ju mať na prsníku cca 15-20 minút.. tak tak či ona ju musím dokrmit. Asi sa mi stalo zatiaľ iba raz že sama mi odtisla bradavku jazykom, že už nechce…
Skúsim pred kŕmením toho plnsieho teda predom trošku odsat

denkabemommy
16. mar 2025

@sondisko1 dokrm, ak to vyžaduje. Keď nie, tak nechaj tak. Moje deti sa dojčila vždy tak dlho ako chceli, prsník som im iba vymenila, keď mi to bolo už nepríjemné. Priberali kráľovsky

sondisko1
autor
16. mar 2025

@denkabemommy dobre ďakujem 😊

majlo1234
16. mar 2025

Pokial ti bude dietatko dobre priberat, nemusis dokrmovat. Ja som nikdy nedokrmovala, a teraz pri druhej mam pocit ze sa ni tie prsniky ani poriadne nenaliali😆ale mala dost vzdy

anavixy
16. mar 2025

Ved ono sa to raz dva upravi, len prve dni/tyzdne byvaju divoke. Na prsniku mozes mat dieta kolko dieta chce! Ziadne 15-20 minut! A mozes ju kludne dojcit kazdu 1-2-2,5 hodiny, ty nemusis vediet kolko vypije, mas ju dojcit na poziadanie a riadit sa tym ako je spokojna a ako prospieva. Odfotim ti kapitolu z vybornej knihy o dojceni ohladom nadprodukcie mm a rychleho toku od laktacnej konzultantky Barbary Istok.

anavixy
16. mar 2025
sondisko1
autor
16. mar 2025

@anavixy ďakujem krásne !! ☺️☺️

sondisko1
autor
16. mar 2025

@majlo1234 ja som jej dávala dokrm práve kvôli tomu že som ju odstavila ja po čase alebo zaspala ale ešte hľadala keď už bola mimo prsníku