icon

Ako sa zmieriť s tým, že nám asi nevyšlo dojčenie?

eevicka83
27. dec 2013

baby prosim poradte ako sa s tym zmierit?? velmi som chcela aby bola dcera dojcena a vyzera to tak ze to nevyslo ☹

prvy mesiac bol krasny ukazkovy... papala ja som jej davala prsnik na poziadanie hocikedy.. spime spolu v posteli, nosime sa v satke, nechavala som ju aj telo na telo, nepouzivali sme ani cumlik a flasu uz vobec nie a napriek tomu mi v druhom mesiaci po tom ako dostala sopliky prestala papat... prisala sa a netahala... a takto vydrzala aj cely den, musela som dokrmovat alternativne po cievke, po prste s cievkou, lyzickou a pod.. ale postupne nechcela ked bola cievka na prsniku, po prste tiez a s lyzickou jej to zabieha a place a to ju velmi lutujem. tak som zacala flasu lebo u nas uz hrozilo ze sa dehydruje... stale jej ponukam prsnik ale vacsinou netaha a dnes uz prvy krat vypila ,MM z flasky... tak som plakala... ale neda sa mi dokrmovat alternativne, lezat v posteli telo na telo a podobne veci pretoze mam dve starsie deti a vobec sa im neviem venovat a to sa neda zvladat aj oni ma potrebuju... toto uz trva tri tyzdne a vsetci sme z toho uz hotovi.. casto ked ide na prsnik tak place a nechce sa prisat.. je mi hrozne a velmi sa bojim ze nedojcene deti nemaju taky krasny vztah s mamou ako dojcene... ten krasny pocit ked sa dieta ukludni na prsniku jej neviem ako nahradim.. bude mi to hrozne chybat a neviem ako si bez dojcenia vybudovat taky blizky vztah s nou.. je mi hrozne..

prosim piste mamicky ktore chcu poradit nie mamicky ktorym vadi ako som to napisala a chcu kritizovat.

eevicka83
autor
23. jan 2014

@veriiii tak to si mala s tvojou malo podla mna velke stastie... ze ked mala najprv flasku ze chcela este prsnik... musela ho chciet velmi.. no ja mam fakt problem ze ona ho odmieta iba v polospanku ho zoberie do pusy ale aj to netaha a to mi nejde do hlavy lebo aj moja najstarsia mala dojcensky strajk ale ona v spanku papala... tato nechce.. ale uz ju vzdy potom aj dokrmim lebo musim vsak ju nemozem nechat len s cuckanim.pribera tak ze za mesiac priblizne 350 g nie je to az tak malo ale ja si myslim ze to preto lebo vela spinka.ale tak ked je hore tak sa vela smeje, kope nozkami, rozprava takze aktivna je ale ona spinka casto. co sa tyka pocikanych plienok tak ja ju prebalujem iba 2x za den, a to nie je velmi pocikana. ale ona sa tvari spokojne ked nema papat. ja nemam aku laktacnu uz zavolat v tomto meste je len jedna a tu uz volat nechcem. lebo som ju zacala volat vcas hned pri prvych naznakoch problemu a ona stale tvrdila ze je vsetko o.k. ze prisatie je krasne a ze papa krasne ale je pravda ze ako naschval ked prisla ona este v tych zaciatkoch tak este celkom dobre papala..ono sa to zhorsovalo postupne.. este rozmyslam ci fakt jej nemohlo nechutit mlieko kvoli tomu ze som uzivala tu senovku a benedikt?

a ona sa nemusi velmi snazit aby sa jej mlieko pustilo.. staci ked par krat potiahne a mlieko ide.. mozno teraz posledne dva dni ho mam trochu menej a trosku horsie sa pusta ale doteraz to bolo o.k. netrebalo odsavat predtym lebo mne islo hned citila som to. a aj popri papani sa mi viackrat pustilo..nie tak silno ako prvykrat ale citila som ze ked sa pusta tak zacala este viac papat.
a keby som jej dala najprv flasu a potom prsnik tak to nemam sancu ze ho zoberie... ona z flase papa s takym nezaujmom a viackrat jej ju musis ponukat aby zjedla tych 40-50ml.najhorsie je ze teraz sa jej to tahanie velmi zhorsilo sila naprsniku je o nicom a na flasu to tiez nie je slava..preto sa mi to zda divne..
dr. hovori ze pribera tak by jej nic nemalo byt iba ze nechce jest alebo ze ma strajk.. no ale ked by to bol strajk tak od hladu reve.. a flasu by zobrala cela rada..

a ten reflux to neviem lebo ona grcka ale nie prudom a reflux je ked sa grcka prudom nie? a ked to zacala robit tak este negrckavala. to teraz posledne obdobie viac take zrazene mlieko.

eevicka83
autor
23. jan 2014

@mamaveronika ja to aj viem ale tak velmi som chcela kojit tuto malu bez problemov vsetko som preto spravila uz pred tehotenstvom.. vybojovala som si porod taky aby vsetko prebehlo podla toho ako ma na podporu bud. dojcenia.. a potom vsetko presne ako sa radi na podporu dojcenia a velmi ma trapi ze to aj tak dopadlo takto.. a este horsie ze som si mesiac uzila ako pekne papala a tak mi to chyba... ale vzhladom k dalsim detom sa uz viac neviem a nemozem trapit lebo im ani domacnosti sa vobec nevenujem... musim proste len ponukat a ked to nejde nakrmit dieta flasou nemozem cely den sediet naposteli. dakujem za povzbudenie.

veriiii
23. jan 2014

@eevicka83 no, aj ja si myslim,ze sme mali stastie,ze si odvykla od flasky.. moja mala neodmietala prsnik,ale na flaske sme boli,ked bola chora, co mala tie hnacky, tak nevladala sat, preto sme zostali na flaske chvilu..v nemocnici mi totiz povedali,ze ked sa nezacne krmit, ze jej budu musiet dat sondu, nechcela som ju trapit, tak som zvolila radsej odsavanie..ale este pred tym sme boli tyzden na flaske ,to 2x denne dokrmovanie mm,to preto,lebo mala bola spava, tiez si nepytala papat, v spanku sa zle prisavala, to bola este novorodenec a nevedela sa kojit este..a ked som videla,ze nezanevrela na prsnik,tak som to skusala..podla mna 350g mesacne pre 3 mesacne dieta nie je vobec dostatucujuce, mala by priberat min 500-600g mesacne,plus 2x denne malo pocikana plienka je velmi malo na hydrataciu,nechapem ako jej to moze stacit 😕 ,ale ked hovoris,ze sa tvari spokojne...mne hovorila laktacna v Anglicku,ze znamkou dostatocneho prijmu mm je minim 6 pocikanych plienok,ale nie len take cvrk, cvrk..a kolko kaka?moja kakala vela ,hned po papani,ze aj to moze byt dobry indikator..
nie, pri refluxe nemusia byt prudy,staci caste grckanie..aj malych mnozstiev.. prudy byvaju casto aj ked je dieta non stop na prsniku,ked si ho mamicky prikladaju casto a dietatko sa preje a zvysok mliecka vygcka,lebo zaludok to nepojme.a vtedy si mamicky myslia,ze ide o reflux, refkux musi potvrdit dr..bud na zaklade symptomov co opise rodic,alebo sono pazeraka..ale su samozrejme deti co grckaju prudy pri refluxe, zabieha im, stikutaju..a su deti co negrckaju vobec a maju reflux, vtedy ide o skryty refkux..len placu okolo papania, odmietaju..
este stale uzivas benedikt alebo senovku?senovka meni chut mliecka, ale ked ju prestanes uzivat, tak to vytprcha, sama to mozes citit, totiz pri senovke je z mamicky citit akoby vonu javorovehio sirupu...tak to teda opisuje literatura.ak teda neberies uz tie lieky,tak toto asi nebude problem...
co sa tyka flasky, aku velkost dudlu pouzivate?mozno je to nesedi, resp.velkost tej dierky v cumliku...niektorym detom pomoze ten tzv Variflow-ma krizik miesto dierky a podla toho ako dieta taha, tolko tecie, kdezto u dierky je to konstantne..ale zasa pri tych variflow treba dobre odgrgnut,lebo je tendencia zhltnut viac vzduchu..

veriiii
23. jan 2014

@eevicka83 a este som zmatena, pisala si,ze vam laktacnaa diagnostikovala slaby tok mlieka..ja chapem slaby tok,ako ten inicialny tok, kym sa mliecko spusti pri zacati pitia.teda mozno ak mas dojem,ze mas vela mliecka mas naopak silny tok a mala sa stym nevie poradit., aj tom sa stava a tiez sa odporuca odsat rucne nieco a potom az ponuknut prsnik..ale to stale nevysvetluje, preco odmieta aj flasku, jedine ze je zmatena medzi prsnikom a flaskou ,alebo jej nesedi cumel,alebo ma reflux.,alebo intoleranciu.nic ine ma nenapada...

monika2012
23. jan 2014

Ahoj, takisto som veľmi chcela dojčiť, mám iba jednu dcérku, na ktorej mi veľmi záleží, ale od začiatku som nemala mlieko. Dcérka je odchovaná na Nutrilone. Tiež si to vyčítam a hrozne ma to trápi, ale na druhej strane som šťastná, keď vidím, že je zdravá (bude mať za pár týždňov dva roky a ešte nebola chorá). Je pravda, že takisto pociťujem absenciu takého toho blízkeho vzťahu, mám pocit, že sme si ho do dnešného dňa nestihli vybudovať, ale keď uvažujem, tak vzťah matka a dcéra sa buduje celý život, preto si myslím, že som ešte stále nič nezmeškala (a ani Ty!). Budeš jej oporou v detstve, v puberte, budeš tu pre ňu, vždy, keď Ťa bude potrebovať, a to aj vo veku, keď si to už bude plne uvedomovať a vážiť. Myslím, že nič nie je stratené. Dôležité je, že ju ľúbiš, a to úplne stačí k tomu, aby ste si v priebehu života vybudovali krásny vzťah. Hlavne sa neobviňuj za niečo, za čo nemôžeš. Skúsila si všetko, čo je a čo bolo v Tvojich silách...

eevicka83
autor
23. jan 2014

@veriiii a do kolkeho mesiaca ste este pouzivali flasku? moja kaka tak raz za 3 dni ale iba trochu.. tak nema velmi navyse..dr. mi este dal nutriton na zahustenie mlieka v brusku, len ho nemali v lekarni ... tak snad zajtra zozeniem ale neviem ci to pomoze..
silny tok mlieka nemam mam ho podla mna tak akurat lebo zase mlieko mam ale nie nejak na rozdavanie.. nemam ho ani velmi malo ani velmi vela tak akurat a tok mlieka mam primerany si myslim. ja nemam prsia naplnene do prasknutia, normalne makke a viem odsat cez den okolo 70ml z jedneho iba rano vacsinou viac. a co sa tyka tej flasky ona z nej pit vie. minule vypila 60 ml caju ale mlieko nechcela.. ja by som este aj dufala ze sa rozbehneme keby aspon v spanku tahala ale ona nechce ani vtedy co je cudne lebo strajkove deti v spanku piju... ale tak mozno som to pokazila aj tym ze som sa vsemozne branila flasi a davala som z lyzicky papat..mozno uplne zlenivela a ta lyzicka mi mozno spravila horsiu sluzbu ako flasa...

velka skoda ze nema zaujem tahat lebo by som mohla aspon dufat viac. ale takto ☹ dnes som si dala senovku a benedikt ale neviem ci to mam robit lebo sa bojim ci jej aj to nevadi.

veriiii
24. jan 2014

@eevicka83 asi tak od 2,mesiaca do 4,mesiaca raz-dva krat za den mala flasku,aj to nie kazdy den,...a potom zacala tu flasku uplne odmietat az kym sme nezacali prikrmy okolo 5 a pol mesiaca, vtedy som jej zacala davat aj vodicku a potom mi zacala uz prsnik odmietat ,tak som ju odstavila asi 7.5 mes....
a z flasky jej teda davas len odsate mlieko?umele si neskusala?ozaj,uzivas este nejake lieky?teda ma napadlo, ci nemenia nejako chut mliecka, ked ho nechce ale cajik ano..neviem, je to cudne,
to mnozstvo co vypije z flasky by jej urcite nestacilo na cely den, ani do smadu ani hladu, jedine ze si myslis,ze dudlujena prsniku, ale ona taha, moja tiez neskor uz bola tak efektivna ze za 10 min.vytiahla aj 130ml,teda podla vazenia pred a pod, skusala?si ju odvazit pred a po kojeni??a v noci, ked je ponuknes prsnik v spanku,tiez dudluje,alebo nechce vobec ?moja mala aj v spanku cicala, v noci niektore deti vypiju aj vacsinu odporucanej dennej davky, vtedy je najviac mliecka,...
neviem co ti poradit, kedze stale nevies co je pricinou odmietania..-podla toho by si sa vedela zariadit..ale moze to byt ten reflux, nutriton by to mohol za kratko zlepsit..
skus teda ten nutritom, odsavaj dalej aby si nestratila mliecko, a ponukaj prsnik, mozno sa chyti po case,a ak nie, stale moze mat tvoje mliecko z flasticky...je dobre vyskusat viac flasticiek, viac dudlov..

veriiii
24. jan 2014

@eevicka83 no,senovka moze menit chut mliecka..mne zacala hnackovat zo senovky, lebo som zacala s max davkou 2 kapsule 3x denne, asi som to mala postupne zvysovat..a skusala si ricinus?to homeopatikum?ten je tiez dobry na mliecko-ale treba s aporadit o davkovani,lebo je ine davkovanie na tvorbu a ine na zastavenie mliecka..,aj vinea a nemali by menit chut mliecka

eevicka83
autor
25. jan 2014

@veriiii a kedy ste vlastne boli na flaske stale ako si pisala? ci som to zle pochopila? ano z flasky jej davam len moje mlieko. aj to este strasne vela vylievam lebo ona nechceee... vypije tak 30-40ml. kazde 3 hodky.. a medzitym jej neustale ponukam prsnik ked ma naladu. niekedy zoberie ale nesmie byt zobudena velmi iba v polospanku. neuzivam absolutne ziadne lieky. a podla pocikanych plienok viem ze jej prijem mlieka a tekutin je slaby. prebalujem 3x za den, a tie plienky nie su velmi pocikane iba tak normalne. Tvojej sa nekazilo prisatie pri flaske? moja ma kusok horsie este prisatie by uslo ale styl tahania.. v noci v spanku pije tak isto ako cez den v spanku nic moc a kratko ale snazim sa ju 2-3 x prilozit v noci. nutriton u nas asi riesenie nebude lebo kym jej to dam tak sa z toho aj naje.. je to katastrofa... ozaj aku flasu si pouzivala?

veriiii
25. jan 2014

no, zacala som kojenim prve dva tyzdne,ale slabo priberala spat porodnu vahu,tak som na radu laktacnej dokrmovala mm 2 x denne +kojenie asi tyzden to bolo od jej 2 do 3 tyzdna,, potom som len pumpovala 8-10 x denne +prikladala asi od 3-8 tyzdna , a potom kojila plus jeden -dva krat denne flasku um alebo mm do cca 4 mesiaca ..potom zrazu nechcela flasku, co bolo o nervy,lebo som citila,ze mam menej mlieka, tak som 2x skusila senovku,ale so strachom, ci nezacne hnackovat..no a potom sa aj v 5.5. mesiaca zacala odstavovat, odmietat ,to som jej zacala davat um..mali sme najpv tommee tippee,lebo od nich som mala pumpu, potom nuk first choice tu sklenenu,ale tam je dudel nevyhovoval, vratili sme sa ku TT..kebyze je ta medela calma vtedy, skusila by som ju..tebe teda vyhovuje?a ano, ked som uz prevazne kojila a obcas dala flasku, bola trosku zmetena, chvilu sa hrala len s dudlom,ale potom vypila..az pokym nezacala odmietat flasku..
hlavne je ak ma spravne prilozenie,pokryvat velku ak nie celu cast dvorca, austocka akoby naspulene..hlavne dolna pera musi pokryvat cely dvorec ..satie, to som nikdy necitila a ani je preglganie.len ako hybala jazyckom.. az paradoxne ked bola starsia som citila take pichanie po par minutach zacatia satia.-to sa spustalo mlieko, a aj prehltanie a to uz sa kojila efektivnejsie asi,lebo je to trval 10-15 minut..ale su deti co to neskor zvladaju aj za 5🙂 ale este kym su velmi male, tak 5 minutovky su zevraj len od smadu..a este mi vzdy laktacna tu hovorila,ze dolezite je ze musi prejst 3 fazami pocas jedneho kojenia, prva je rychle satie,to ma spustit tok mlieka, potom pomale, plynule, a posledna faza je len take akoby dudlovala, len hybala peramy,ale jazycek som necitila, to sala zadne mlieko, ta faza trvala kratko a pri nej aj zaspala..inac si robila pravidelne prestavky, lebo sa lahko unavia male ustocka..

veriiii
25. jan 2014

@eevicka83 no,aspon by som skusila ten nutriton, neda sa to zarobit a dat jej lyzickou a potom normalne nakrmit?ved je davas len male mnozstvo, nie?alebo skuste uz zarobeny gasrotuss syrup, i ked moja mala nemala rada tu chut, nepoznala este ine chute..

alexia11
25. jan 2014

Nic si z toho nerob, ja som malu chcela kojit, no ona sa ani za svet chytit. Tak som len odsavala a devat mesiacov mala len MM. Bola som stastna, ze nebola na umelom mliecku, a mala dobry zaklad pre imunitu. Krasny vztah budete mat aj bez toho, aby si jej dala prsnik, urcite. Neboj sa.

eevicka83
autor
25. jan 2014

@veriiii no u nas to s tym satim bolo tak ako hovorila laktacna ze tie tri fazy.. ale teraz to uz neviem nazvat nijak.. ale mlieko sa jej pusti a prehlta...no u nas je velmi zvlastne ze ona nechce pit ani z flase a vie z nej pit.. ked bola u mna laktacna tak povedala ze prisatie ma krasne .. ale to vtedy bola len kojena a odvtedy je prisatie ovela menej spravne... ale nic s tym neviem robit lebo som rada ked vobec prsnik chyti v polospanku a nie to este jej ho napravat a pod.. ja ani nedycham poriadne ked ho ma v puse nie to este jej ho vyberat a pchat spravne.. bohuzial toto uz je ten risk ale u nas to uz inak nejde... z flase vypije tak 30ml potom jej vzdy v polospanku ponukam prsnik a ked sa mi podari tak sa nieco napije len to nie je take efektivne satie.. no nieco vytiahne.. u nas je velka zahada ze nechce jest..

eevicka83
autor
25. jan 2014

@alexia11 co sa nutritonu tyka tak pisu ze pocas dojcenia podavat dietatu to u nas nema sancu kedze ju pocas nahodne vydareneho dojcenia nemozem vobec vyrusit, tak potom pisu ze 25ml vody a jedna odmerka nutritonu pred jedlom.. ale tak ja jej davam iba 10ml vody a 1/2 lyz. nutritonu.. dnes nam to trvalo riadne dlho kym som to do nej dostala... a to mozem len predtym ked idem dat flasku...

a inak ja som ju doteraz krmila iba lyzickou viac menej ale aj vtedy si pokazila prisatie... takze ani lyzicka nie je vyhra.. vtedy som mala pocit ze odmietala sat uplne...

eevicka83
autor
25. jan 2014

@alexia11 tak aj ty si z tych co odsavali tak dlho...wauu mas moj obdiv..aj ja sa chystam ale je to narocne.. ako casto si odsavala? no ja viem ze ten vztah bude ale skor ja som velmi chcela zazit a dopriat malej ten pocit ze ju dojcim a sme si blizko a vie sa hocikeddy ukludnit a tak..ale uz sa s tym zmierujem lebo uz som psychicky nevladala..

lauricka
25. jan 2014

@eevicka83 zda sa mi, ze keby si mala menej informacii o dojceni a vytvarani si vztahu vdaka dojceniu, bola by si kludnejsia. Ano, je to fajn. Ale krasny vztah si vytvoris aj bez toho, plnohodnotny. Neboj sa toho, preboha, skor si poskodis tym, co citis a co mala z Teba pozom moze citit. Bud bezprostredna a proste ju lub! A ona bude lubit Teba. Ako kon, co bojis 😉 . Pri dojceni ide o kontakt a blizkost. Takze si ju das k sebe, das jej flasu a budes sa na nu divat, jej do oci, budes ju hladit, po rucickach, nozickach,brusku....a ona bude mat maminku pri sebe tak, ako ked sa dojci. Zahod tieto hlupe obavy, neber to tak smrtelne vazne, co sa kde docitas. Co sa tyka toho, ci sa zmieris s tym, ze si malu kratko dojcila...hm, asi uplne nie, bohuzial. Ale nekaz si svojimi predsudkami aj dalsie veci a vztah s nou. Ostatne sa snaz urobit najlepsie ako vies. Vztah matky a dietata ovplyvnuje ovela viac faktorov, nez samotne dojcenie.

bubu1111
25. jan 2014

@aliza Presne mi hovoris z duse!! Cely tento ,,teater,, okolo dojcenia spravilo z nekojacich mamiciek krkavcie matky!! Preco musim mat vzdy slucku okolo krku, ked sa ma niekto opyta : dojcis?? Musim kazdemu vysvetlovat co ma k tomu viedlo, preco to neslo atd?? A aj tak na mna pozeraju sposobom : Jasne, vyhovorky, minimalna snaha ☹

jana5555
27. jan 2014

@bubu1111 asi to tak bude, tie matky, co nedojcia, asi uz len postavit do sudnej siene a ukamenovat alebo obliat litrami mlieka na vystrahu, aby sa spamatali, ake zlo pachaju 🙂 , to len na odlahcenie, mne tiez liezlo na nervy poucanie a co a preco a preco nie atd. 🙂

aliza
28. jan 2014

@eevicka83 ak mozem poradit, urcite si vybojuj pre malu nejake vysetrenia. Nie je v poriadku, ze tak malo pije, ani mnozstvo pocikanych plienok nie je v poriadku a to, ze je spava, resp. vela spi, je naznak dehydratacie...je letargicka, nie spava. Urcite by som to riesila. Alebo aspon zmenila sposobo krmenia. Nejak sa mi nezda to neustale prikladanie a nasledne podavanie flase....moze byt zmatena 😖, raz cumel, raz prsnik...skusila by som zostat len pri jednom. Bud iba prsnik alebo iba flasa. Nedavala by som ziadne ine tekutiny ako caj, ci voda do flase. Nevsimla som si, co si o tom pisala, ci mala pije aj ine tekutiny, ako mlieko. Ak ano, rozhodne ich zrus. Vydrz par dni dojcit alebo len flasa a ak sa veci nezmenia, treba to riesit u lekara. Toto nie je sranda, mala je ukratena o potrebne ziviny, tuky, tekutiny....nehladaj odpovede tu, ale u odbornika. Ak sa tvojej pedi zda vsetko OK, vyhladaj niekoho ineho. hlavne to ries 😉

stanislavao
28. jan 2014

@eevicka83 skusili ste laktacnu poradkynu? neni to pravda, ze nedojcene deti nemaju taky vztah s mamou, ako dojcene. to nieje pravda. aj nedojcene dieta moze dostavat lasku a pocit bezpecia. aj bez toho, aby bolo vecne nacapene mame na prsniku. ja som deti nedojcila, nemala som mlieko a nemam vobec pocit, ze moje deti boli o nieco ochudobnene a ukratene. neni su preto ani castejsie chore, ako dojcene, ani ziadne ine negativa na tom nevidim.

andreadca
28. jan 2014

Nechcem znevažovať dojčiace maminy, ani obhajovať seba, ale....mám dve deti kojené asi 4 týždne, dcéra v pohode, synátor alergik, švagriná má 3 deti, všetky kojené cca do roka a alergici sú všetci traja, dokonca prvá dcéra je ťažká alergička...snáď aj na vzduch...Myslím si, že treba k tomu pristupovať s rozumom a nestresovať sa.

zuzkaanicka
28. jan 2014

@eevicka83 @aliza Ti dobre radi, ja som to pisala uz davnejsie, ze si myslim, ze mala ma nejaky zdravotny problem a problemy s kojenim su len toho nasledkom ... minimalne krvny obraz nech jej urobia ... uz to trva pridlho a zlepsenie nevidim, naopak len taky chaos 😖

leanax
28. jan 2014

@eevicka83 Ja som dcérku kojila len mesiac (potom som bola operovaná a mliečko sa mi stratilo celkom) aj to s problémami a musela som dokrmovať, syna som kojila 3 mesiace tiež to nebolo jednoduché. Dcérka má 3,5 roka a máme krásny vzťah, ľúbime sa, mojkáme sa a aj so synčekom. Neplač kvôli tomu, keď sa raz nedá, tak sa nedá a dieťa potrebuje papať.

eevicka83
autor
28. jan 2014

@aliza ja viem ja to riesim . nedavam takmer nic ine iba mlieko.. vzdy ponuknem prsnik a o polhodku flasku s mlieckom ked prsnik odmietne. ona ma strajk nechce prsnik iba v polospanku ale malo taha a z flase to iste. ale ona vie byt uz aj hore dokonca najnovsie aj dve hodiny a smeje sa,kope, hra... len to jedlo... toje problem.

eevicka83
autor
28. jan 2014

@leanax ja viem mas pravdu.. no len ma mrzi ze mlieka mam, ked zacne tahat tak jej ide ale ona nechce ☹ strajkujem velakrat poriadne.. a uz je to tretie dietatko a velmi som sa tesila ze nam to vyjde.. spravila som preto snad vsetko.. malej to chybat nebude lebo zatial si to neuvedomuje to viem ...ale chcela som raz vyskusat ake to je dojcit dokedy dieta chce.. skor je to o mne.. ale zase na dieta pozeram a preto jej uz davam flasu aj ked aj tu odmieta... pije v polospanku aj z flase... aj tolen tych 50ml.

ja si tiez myslim ze ju muselo z mliecka boliet brusko a vybudovala si odpor k papaniu...niektorym detom to nevadi a mojim vynimkam asi ano...

leanax
28. jan 2014

a čo ked má kojeneckú zápchu? moja dcérka to mala tri mesiace, ale ona zase neodmietala papať, ona až príliš často papala

aliza
28. jan 2014

@eevicka83 moze ist o alergiu, trebars laktoza a pod. Laktoza je v MM, takze je jedno, ci prsnik, ci odsate mliecko vo flaske....aj tak robi problemy. Mozes pockat do prvych prikrmov a verit, ze zacne pekne papat alebo skusit dat hypoalergenne UM (alebo specialne pri alergii). Ja viem, je bolestive davat UM, ked mas dostatok MM, ale ak mala neznasa napriklad laktozu, ci bielkovinu kr.m., tak nie je ina moznost. Mam kamosku, tiez najprv pekne dojcila, postupne im vsak dietatko chradlo, nejedlo....a pricina bola prave laktoza, takze musela prestat dojcit. Samozrejme, nemusi to byt tvoj pripad, ale zdrave dietatko dostatocne pije a cika...neexistuje nic medzi tym. Akekolvek odmietanie mlieka, ci malo pocikanych plienok poukazuje na nejaky problem a bolo by dobre, ho objavit. Ja viem, ze robis pre to vsetko a takisto viem, ze je tazke u tak maleho babatka zistit, ze co mu asi moze byt, ale cim skor na to pridete, tym lepsie pre malu. drzim palce 😉.

eevicka83
autor
28. jan 2014

@aliza no ja neviem co toto moze byt... som uz hotova a nechapem preco ma lekari nepocuvaju ze mala nepapa.. len ona nechudne a pri intolerancii laktozy dieta chudne ma hnacky, a bolesti bruska.. ona ked nepapa tak sa smeje hra... akonahle ma papat tak je velmi zle.. neviem co to moze byt taky strajk alebo co... aj teraz je 22 hodin a ona jedla naposledy niekedy okolo 18.00 teraz zjedla 20 ml a place je nervozna... ale neviem do nej viac dostat. ked som ju zobrala na ruky tak grcla z tych 20ml mozno 5ml.... ja neviem uz...

wenka25
28. jan 2014

@eevicka83 moja mala presne takut krizu v 4 mesiacoch,to bolo strasne odtiskala od prsnika vrieskala ako najata,nechcela vôbec pit,ked tak len cucla....no a do tyzdna som dostala prvu menstruaciu...vraj vtedy je uplne ine mlieko,chut,vsetko....jasne ze ked nececala som mala aj menej mlieka,potom mi ho este na chvilu rozbehli Costi ale ked mala pol roka som to vzdala....a nevycitam si nic

matulinuska
28. jan 2014

@eevicka83 chcem ti len napisat aby si sa netrapila. Mne ked sa dcera sama odstavila,vtedy mala 2,5 mesiaca tiez som si poplakala a bola zufala pretoze som chcela strasne dojcit,ale ked uz malaa odmietala prsnik aj v polospanku tak som to musela riesit. Dokazala nejest aj niekolko hodin no napriek tomu prsnik odmietala. Pozerat sa na dieta,ktore place od hladu a mna odmieta bol jeden z najhorsich pocitov. Dali sme UM. Zrazu spokojne babatko,krasne priberala a uplne ukazkova. Dnes mame rok,aj ked mi je luto ze sme tak skoro prestali kojit no mam doma zdrave,krasne a usmievave dievcatko. A ak sa bojis ze by si si s dcerou nevytvorila vztah taky aky chces,nie je to tak. Moja dcera je uplny "mamkin cecek"...Neda mi dychat a prejavuje mi lasku ako kazde ine ale dojcene dieta. Prajem vela sil a hlavne pokoj a klud,mozno dojcenie zachranite ;)