Ako úplne zastavím laktáciu?

bebi11
4. apr 2021

Dobrý deň, chcela by som Vas velmi poprosit o radu ...uz dlhsie sa snazim o zastavenie laktacie ..uzivala som tabletky medocriptine bromocriptine , tak zle mi nebolo nikdy ako po tychto tabletkach...je nieco co mlieko uplne zastavi? Dakujem za radu

meluela
4. apr 2021

@bebi11 Salviovy caj je dost ucinny. Idealne je odstavovat postupne, aby netrebalo ist z maximalnej laktacie na nulovu za kratku dobu, hoci su situacie ked treba hned.

akcul13
4. apr 2021

@bebi11 mne okrem spomínaných tabletiek nepomohlo nič 🙄 po prvych mi bolo tiež všelijako, ale potom to preslo

ladybug138
5. apr 2021

@bebi11 ja som tiez uzivala medocriptine, ale nic mi nebolo...viem, ze ta salvia ako spomina meluela je ucinna a postupne znizovat frekvenciu dojcenia, pripadne mne radili este previazat si prsia

renatka100
5. apr 2021

@bebi11 su na to aj homeopatika skus sa opytat v skupine homeopatia, zaberaju na 100 percent ale uz sa nepamatam na nazov.

slnecnica82
5. apr 2021

📌

alikal
5. apr 2021

no ja som odstavila uz 2x, oba razy som prestala zo dna na den a prvy den bolest strasna, masirovala som hrce kedy sa len dalo a tak 3x za den odstriekala iba minimalne mnozstvo kym povolil tlak. a masirovat hrce aby sa nezapalili a neodstriekavat vela lebo sa ti stale bude tvorit nove mlieko este dlho. na treti den bol vzdy uz skoro pokoj

ivka21
5. apr 2021

Ja som znizovala postupne počet kojeni a menej som pila keďže som už bola druhý krát tehotná a mala som problém sa napiť aj vody a jedného dňa som zistila ze už mám len pár kvapiek mlieka. A nerobili sa mi ani hrce ani nič samé odišlo..

jaga18
5. apr 2021

Ja som potrebovala zo dňa na deň kvôli chorobe prestať dojčiť. Užila som medicriptin, len jednu tabletku (nikdy viac !) Nakoniec som dala a radu gynekologicky a elastický obvazom som si u tiahla prsia, plia šalviu, po 3 dňoch sa laktacia úplne zastavila.

slnecnica82
5. apr 2021

@jaga18 mozem sa spytat preco tabletku nikdy viac? Ja to chcem riešiť práve tabletkovou formou ..

zafir01
5. apr 2021

@bebi11 mne ani tbl príliš nezabrali. Prsia naliate jak fras. Len som jemne odstrekla, aby som uvoľnila tlak. Potom zviazať plienku bavlnenou a dosť som obmedzovala pitný režim.

heymissg
5. apr 2021

Mne zabrala šalvia... mala som čerstvé lístky z črepníku

akcul13
5. apr 2021

Tie tabletky sa musia uzivat dlhsie, ja som s tým mala dost veľké patálie, az tieto lieky mi pomohli, ale brala som ich asi aj 2 mesiace

bebi11
autor
5. apr 2021

@slnecnica82 je z nich neskutočne zle, horsie stavy som nikdy nemala ....nevladala som absolutne nic zimnica, tazkosti az na zvracanie no hrozne 😞

bebi11
autor
5. apr 2021

@akcul13 uzivala som ich dost dlho a nezabrali, a coraz viac mi z nich bolo len viac zle ...nevladala som ani ku malej rano vstat 🙈

akcul13
5. apr 2021

@bebi11 fuha, tak take stavy som našťastie nemala 😳😵

barborakarin
3. máj 2021

@katarina9593
@akcul13 ja som medocriptine dobrala pred 5. Dňami a na piaty den sa prsia opat naliali,gynekolog odporučil nasadiť medocriptine znovu na 14dni. Je mi zle pri predstave,ze ste ho brali 2mesiace,ako je to mozne? Laktacia sa vam vzdy znovu spustila?

akcul13
3. máj 2021

@barborakarin ano, vzdy sa mi to spustilo, este doktor hlupy mi vzdy nadal,ze ako to je možné, dival sa na mna ako na neschopacku. Tak som zmenila doktora, nova dr mi spravila odber krvi, zistila,ze mam stale vysoku hladinu prolaktinu a nasadila mi tie tabletky na dlhsie

barborakarin
7. máj 2021

@akcul13 ale stale si brala ten nešťastný medocriptine? Ja skúšam teraz v kombinacii s homeopatikami ricinus 30ch. Nakoniec si vkuse musela 2mesiace medocriptine?

akcul13
7. máj 2021

@barborakarin ano stale medocriptine...mne z neho bolo divno len pár dni, potom uz ok, takze som nemala problém ho uzivat cele dva mesiace

barborakarin
10. máj 2021

@akcul13 myslis,ze ricinus moze pomôct aj na zvýšený prolaktín? Resp.vsetky tie babské rady-ako petržlenova vňať do podprsenky atd;neskusala si prosim nic z toho? Ja momentalne beriem druhy tyzden medocriptin (druhe balenie) a rada by som jeho účinok este niečim podporila,aby som sa vyhla opätovnej tvorbe mlieka.

akcul13
10. máj 2021

@barborakarin asi ked beries tie lieky,tak je zbytocne uzivat nieco dalsie, prolaktin je hormon, produkuje ho nejaká zlaza neviem kde,tak asi treba cakat,kym sa to unormalni...ja som aj petržlenovú vnat skusala, salviu som pila na litre a zakaždým sa mi to spustilo, az faktpo tych 2 mesiacoch sa to dalo do normalu

superholka77
25. jún 2021

@heymissg môžem sa opýtať koľko ste jej vypili a ako často tej šalvie a za koľko sa vám stratilo.mlieko aj ste sťahovala prsia alebo niečo

minyminy
12. apr 2022

@akcul13 a nemala si neziaduce ucinky? Od tabletiek?

akcul13
12. apr 2022

@minyminy par dní mi bolo divne,ale potom to preslo

minyminy
12. apr 2022

@akcul13 ako divne?

kallanchoe
12. apr 2022

@bebi11 ja som tiež s tým bojovala....sestrička z gynekológie mi poradila poriadne obväzom stiahnuť prsia.....neviem či to pomohlo ale tvorilo sa menej nebolelo to tak,par dní som som stahovala ...mlieko sa mi zastavilo úplne možno po pol roku....keď som si stlacila sem tam tak šlo stále ...ale nebolelo,netrebalo odstriekavat

akcul13
12. apr 2022

@minyminy unavene, malatne,ako chora,ale preslo to

superholka77
12. apr 2022

@akcul13 ja som lieky hneď vysadila úplne zle mi bolo ved sú to mega zásah do tela tie tabletky ja som sa stahovala asi 2 týždne obväzom do podprsenky som si dala čerstvú vňať petržlenovú celý deň tak mala asi týždeň a píla salviovy čaj mali sme v záhrade šalviu ale nie teply skôr letný teple horúce sa nemá... a z lekárne som mala homeopatika ricinus také gulicky na zastavenie laktacie dva týždne som ich užívala a cele toto trvalo max mesiac mlieko sa stratilo..

akcul13
12. apr 2022

@superholka77 mne nic z tohoto nepomohlo,len tie lieky

superholka77
12. apr 2022

@akcul13 záleží ci už sa spustila kojenim alebo ani nezačalo kojenie