icon

Ako úspešne dojčiť po sekcii?

4. jan 2024

Baby lezim v porodnici 2 dni po sekcii, maleho mi nosia iba na chvilky, vzdy spinka a je napapany UM. Ja by som chcela velmi kojit, no po stlaceni ide iba par kvapiek. Mam zacat rychlo uzivat nieco? Dakujem

Strana
z2
autor
4. jan 2024

@vulka neodsavam, nemam co, ked stlacam ide len kvapka

animus
4. jan 2024

Rodila som akútnou sekciou a syn bol týždeň na JISke v inkubátore. Aktuálne má 6 mesiacov a je plne kojený. Ja som si v pôrodnici odsavala mlieko a nosila mu na JISku. Kontakt sme nemohli mať žiadny. Po týždni mi ho prvý krát dali, hneď sa prisal a fľašu už viac nechcel 🙂 držím palce

vulka
4. jan 2024

No veď práve tým odsávaním podporíš tvorbu ,mlieka. Ja keď som rodila v Martine a deti boli na JISke, tak my mamky sme odsávali o dušu aj za cenu pár kvapiek, aby sme mohli dať deťom.

zubrohlavienka
4. jan 2024

Ahoj, ja som bola tiež po sekcii, síce som na vlastné riziko synčeka vzala k sebe hneď na druhý deň, ale mliečko sa mi tak riadne pustilo po oveľa dlhšej dobe, dokonca naliate prsia som mal až po mesiaci 😊. Základ je byť doma a mať pohodu, späť s bábätkom, nechať cuckat keď chce a pôjde to 🙂.

3petka
4. jan 2024

Nemáš svoju odsávačku? Mne u nás požičali elektrickú.

oblecenie99
4. jan 2024

Podľa toho čo čítam, si na tom zdravotne podobne, ako som bola ja. Potom je to aj dobre, že vieš byť trošku aj bez dieťaťa, aspoň si oddýchneš. Niekto vie fungovať po pár hodinách, ja som tiež potrebovala aspoň tie dva dni, kým som sa už ako tak rozhýbala. A keď mi už dali dieťa 24 hodín, mala som čo robiť 😐 Čo by som možno urobila ináč, tak asi by som si zaobstarala odsávačku už do nemocnice. Viem, aké to je, keď nejde ani kvapka, ja som sama neverila, že z toho dačo bude, ale potom sa to doma rozbehlo. Nezufaj. A keby aj náhodou nie, tak ani vtedy sa nič zle nestane, naozaj nič zle.

avakona
5. jan 2024

Navstevy zakazane od covidu? To co je za blbosť? 3 roky zakázané návštevy? To kde ležíš. A stehy sa ti nepotrhaju, hoci môžeš mať ten pocit. Ono ochvilu ta pustia domov, kde sa musíš hýbať tak ci tak, aj cez bolest a budeš nutena starať sa o dieťa čo je ozaj narocna vec aj s prebalovanim, kupanim, nosenim atd. Čím neskôr začneš sa hýbať, tým pre teba horšie ale tak tvoja vec🤷‍♀️ rady si tu dostala. Držím palce

autor
5. jan 2024

@avakona Tebe pomahal manzel, ja tu nemam nikoho, lebo navstevy su zakazane iba cez sklo ukazat babatko. Tiez sa mi nechce verit ze o 3 ta rezali a o 5 hodin si uz stala na nohach.

autor
5. jan 2024

@oblecenie99 dakujem pekne ❤️

autor
5. jan 2024

@vulka dnes som pocula na chodbe ako nejaka mamicka zhanala odsavacku a jedna sestricka ju odbila, ze ju nepotrebuje ze dieta je najlepsia odsavacka. 😒

oblecenie99
5. jan 2024

Super odpoveď sestričky s tou odsávačkou, jasné, a keď sa dieťa neprisaje, lebo je unavené, alebo je tam iný problém, tak potom čo? Ale poznám ten prístup sestričiek, na mňa ziapali, že keď plače, mám ho dať na prsník, výborný nápad, ibaže on sa neprisal nikdy a vôbec a mohla som sa na hlavu postaviť a robiť pri tom kotrmelce 7 laktačných poradkýň. Pošli muža kúpiť tú odsávačku, budeš ju aj tak používať, ak budeš kojiť. Kľudne aj tie klobúčiky, lepšie ako nič. Nezúfaj, ak sa ti mlieko nespustí napriek odsávačke, ono to naozaj chce najmä to bábätko, ale doma to už bude úplne o inom. A kebyže náhodou z nejakého hocijakého dôvodu, či smoly, či aj bez dôvodu by sa to nedarilo, prosím ťa, ani len nezačni hľadať chybu v sebe, či sa nebodaj spochybňovať - robíš čo môžeš.
BTW, kamoška mi akurát cez sviatky volala, že majú malé šteniatka, ich sučka musela ísť na akútnu sekciu - a že majú brutálny problém s kojením, musia dokrmovať oni šteniatka, a najhoršie je, že tá sučka ich nevníma, lebo ona biologicky nevie, že rodila, nechápe, odkiaľ sa vzali. My, čo sme rodili sekciou na rozdiel od nej vieme, že sme rodili, ibaže naše telo nie, a preto to môže trvať, kým sa to rozbehne, to je biológia, vidno to aj na tomto príklade. Čiže tomu daj čas, a najmä pokoj. Dieťa je najedené, je o neho postarané, a ty sa musíš tiež dať do pohody - nielen fyzicky, to je teraz základ. Bude fajn, všetko bude v poriadku.

avakona
5. jan 2024

Naozaj bola, dve sestričky mi pomáhali, plakala som od bolesti ale stala som a bolo to najlepšie čo som mohla urobiť. A manžel bol so mnou len prvý noc po sekcii, potom už samozrejme sama s dieťaťom

autor
5. jan 2024

@oblecenie99 dakujem. Inak nad tymto som aj ja rozmyslala, ze preco to po sekcii ide tak tazko...Ako logicke mi pride, ze sa nespusti taka zaplava hormonov ako pri prirodzenom a to telo vlastne nema ako vediet, ze uz porodilo. Jedine asi tym castym kontaktom s babankom sa to da upravit...

Strana
z2