Ako začať dojčiť po sekcii?

katetuc
27. feb 2021

Ahojte,

Možno tu už podobná téma niekde je, ale zaujíma ma, či ste po sekcii začali odsávať a ako často za deň, kým ste sa dopracovali k mlieku.
Ja sa z kojenia akosi neviem vysomáriť a bojím sa, že viac ako pár ml kolostra zo seba “nevyžmýkam”. Vďaka za každú radu.

karhu
27. feb 2021

odsavat sa zacalo druhy ci treti den po sekcii, pravidelne kazde 3h, na zaciatok ani nie 5ml kolostra, ozaj len par kvapiek..casom sa to rozbehlo ako ma

ivanak49
27. feb 2021

Ahoj, asi neporadím len ti poviem moju skúsenosť ja som pred pôrodom mala mlieka ze somna tieklo podprsenka tričko mokré takto v kuse dva mesiace pred pôrodom nakoniec som mala sekciu hneď po nej zrazu sa mlieko stratilo kazali mi nonstop prikladať dlho.. Keďže som strašne moc chcela kojiť tak som prikladá la malú každu hodinu a hneď po kojeni som skúšala odsavat takto som fungovala 2 a pol mesiaca až sa mlieko úplne stratilo mala ťahala odsavala som ešte ďalšie dva týždne po tom ako sa stratilo a nič nešlo bohužiaľ.... Skus len veriť snažiť sa stále prikladať aj každú hodinu nech si stále cucka but mliečko bude alebo nie.... Ja som mala aj drahé vitamíni z lekárne co mi doniesla švagriná co je lekárnička a nepomohlo ani to

henka123123
27. feb 2021

Normalne mi po sekcii nabehlo nonstop som prikladala dieta nehavala spat na prse v porodnici a tak sa spustilo

nikpa
27. feb 2021

@katetuc prikladat babatko je najrýchlejší spôsob. U mna bolo odsavanie trápenie co nakoniec k ničomu neviedlo.

nikyy
27. feb 2021

@katetuc no ja som mala veľký problém po sekcií mne nechcelo ísť vôbec mlieko dostala som silný zápal až hnisavy tak som musela odstaviť úplne malú a dávala som nutrilon ... odporúčam prikladať a odsávať hlavne aby sa spustilo riadne mlieko

tehotna40
27. feb 2021

Ahoj, neviem co odporúčajú laktacne poradkyne, ale ja som odsavala kazde 3 hodiny aj 20-30 min aj keď nič nešlo. Akoby som stimuloavala prisavanie babatka. Ja som nemala malinku pri sebe , previezli mi ju do inej nemocnice, takže som ju nemohla prikladať. Po dvoch dňoch išlo par kvapiek, na ďalší deň 10ml , ďalší deň 20ml a potom sa to pomaly rozbehlo. Ale stále aj teraz po dvoch mesiacoch dokrmujem UM lebo jej to moje nestačí nakoľko keď bola odo mňa prec kŕmili ju UM . Tu mi baby na koniku radili keď som uz bola z malou hlavne koza na kozu, prikladať, spolocne spanie atď. A pila som taky bio čaj pre dojciacie matky ale uz neviem aká to bola značka.

pininka1
27. feb 2021

Ja som.nevedela.odsat nic, malu som v kuse prikladala a najviac mi zabral caj na kojenie od hipp,muz mi ho doniesol do porodnice, vypila som.vecer pol litra a rano som mohla.odkojit celu nemocnicu.

kittykat22
27. feb 2021

@katetuc normalne ako ine maminky ktore sekciu nemali. Pravidelne ti bude sestricka nosit miminko a laktacia sa rozbehne. Co by som ti poradila je, aby si si kupila kojaci vankus. Keby ta bolela jazva alebo by si sa necitila este vo svojej kozi, tak si tam miminko trosku polozis alebo si na vankus opries ruky a bude ti lahsie. Cim menej stresu pri kojeni, tym lepsie. Este su fajn klobuciky keby si nemala idealny tvar na kojenie. Od medela su super. Ale to staci ked ti prinesie niekto do porodnice keby si ich potrebovala. Maju ich bezne v lekarni. Sestricka ti poradi velkost.

katetuc
autor
28. feb 2021

@kittykat22 lenže mne ju nenosia vôbec a doslova musím každého dookola prosiť aby som mohla vidieť vlastné dieťa. Miesto toho aby ma zavolali ku kŕmeniu, radšej jej strčia flašku. Preto mám strach, že sa to nerozbehne.

domak2
28. feb 2021

@katetuc chcela som poradiť, že načo odsavat, stačí prikladat. Ale u teba je problém že nemáš dietatko pri sebe a nie sekcia. V tom prípade si skús odsavat aspoň každé dve hodiny. Ale ako tu už bolo spominane nestresuj, este len začínate, pomaličky sa to rozbehne. Najdôležitejšie je správne prisatie a to sa musíte naučiť spolu a v klude. 🙂

andreatytler
28. feb 2021

@katetuc Preco ti ju nenosia? Mate niektora nejake zdravotne problemy? Ak nemate, trvaj na tom aby ti ju nosili. Dietatko ti najlepsie odsaje kolostrum a rozbehne mliecko. Ja som mala dieta stale pri sebe ale rodila som este pred Covidom, takze tam bol muz so mnou. Mala som ho na sebe takmer non stop, lebo inac plakal. Mlieko sa mi rozbehlo az na 4 den a to sme uz boli doma.
Ak ti stale nebudu nosit dieta kazde 2-3 hodiny, odsavaj si pomedzi to. Nevadi ze nic neodsajes... aspon stimulujes prsia.

ivangeline
28. feb 2021

Najprv rucne. Kolostrum. Pravidelne treba odstriekavat. Neskor ked uz slo viac..tak elektrickou.. a slo viac a viac..nakoniec sa maly po 2t prisal a uz to slo a neprestalo sa tvorit..treba pravidelne odsavat a prikladat. Kazde 2 az 3h. Hlavne v noci!

katetuc
autor
28. feb 2021

Ďakujem za rady dievčatá, teraz som už trochu kľudnejšia keď vidím, že aj iné ste boli v mojej situácii a zvládli ste to aj s drobcami 🙏

kittykat22
28. feb 2021

@katetuc poziadaj ich aby ti bejbe nosili. To ma mrzi ze ti dieta nenosia. Mne nosili pravidelne. Drz sa.