Nástup laktácie po sekcii

22. júl 2023

Ahote,

Som 10 dní po sekcii. V nemocnici sa asi moc nemali čas venovať každej žene špeciálne a tak som už v nemocnici začala malú prikrmovať UM. Kolostra som mala len pár kvapiek. Bol problém aj s prisatím, prvýkrát sa mi prisala len 2 dni dozadu. Už aj laktačná poradkyňa u mňa bola a určite mi pomohla s tým, že sa dcérka konečne prisala, kojím aspoň 2x denne s cievkou, fľašku máme špeciálnu, aby mala sťažené sanie a tak nemala problém s prisatím ked sa rozbehne laktácia.
Moja otázka znie, stále nemám mlieko, denne si odsajem + dcéra si vezme dokopy asi 100ml. Nie je to už marné? Vôbec sa množstvo odsatého mlieka nezvyšuje, stále je to o tom istom. Odsávam a stimulujem prsníky, užívam senovku/ benedikt, pijem dojčenecké čaje, dostatok tekutín a stále nič.
Ako dlho to môže ešte trvať, ženy po sekcii možno majú nástup o niečo neskôr ale nie až tak veľmi ako tak čítam.

mima1608
22. júl 2023

Skús ešte Ricinus Communis a v DMke majú takú šťavu na podporu dojčenia (je napísané dávkovanie 2dcl denne, ale ja som pila celú fľašu, kým sa mi to poriadne nerozbehlo). To sú dve veci, ktoré pomohli mne. Ja som síce rodila prirodzene, ale laktacia sa mi rozbehla až na 7. deň, takže pri sekcii určite ešte nie je nič márne. Treba prikladať, prikladať a prikladať. Ja som dcéru prikladala aj každú hodinu na rozbeh.

pininka1
22. júl 2023

Ja som vypila naraz pol litra čaju na kojenie a do rána som mala prsia naliať ze až. Ale najlepšie je prikladať co najviac.

thereisabear
22. júl 2023

Keď chceš kojiť, tak si bábätko čo najviac prikladaj (aj v spánku) a ono sa to rozbehne. A veľa pi.

nevenka
22. júl 2023

Este mozes skusit moringu, ta mi najlepsie fungovala. A prikladat v 1 kuse, 3 deti sa mi neprisavali prve tyzdne, len s klobucikom.

riskoh
22. júl 2023

Rocinus comunis aj mne velmi pomohol( 2•sekcia), Matysak hroznova stava, cake ma kojenie, vela tekutin, kvalitna strava a hlavne oddych a pohoda….

anavixy
22. júl 2023

Kojit dvakrat denne je malicko, tak sa tvorba mlieka nikdy nezvysi, aj keby si pojedla a popila vsetky bylinky a homeopatika sveta… musis dojcit kazde papanie, vud potom dokrmit alebo rovno s cievkou, ale proste ten stimul tam musi byt. Odsavat je super, ked dieta nesaje, ale pokial sa dieta uz prisaje, tak treba v prvom rade prikladat. Skusala si aj power pumping? Dolezite je aj dojcit/odsavat aj v noci aspon 1x. A samozrejme veela kontaktu koza na kozu.

surama
22. júl 2023

Ahoj, sice som sekciu nemala, ale vyskusala som rozne caje, pit vela vody, senovku, benedikt, matysaka, meltu, zaprazene polievky...no vsetko o com sa docitas. Vysledok nulovy, akurat som z toho pribrala. Ked to nejde, tak to nejde....tvorba mlieka je vec hormonov a ked ho mas raz malo, tak sa ani mlieko netvori. Druhykrat by som sa uz tak netrapila a rovno supla UM. Inak ja som odsavala 5 hodin denne ani radsej nepisem, ake som mala znicene 🐐🐐. Nikdy viac.

trgypadl
22. júl 2023

Ahoj, ako zistujes, ze kolko si vypila mala, vazis??

anavixy
22. júl 2023

@surama presne tak a tiez niekto ma proste malo mliecnych zliaz a moze sa aj roztrhat a nepojde to.. urcite treba tomu dat sancu, ale s mierou 👍🏻

euka210
22. júl 2023

A preco odsavas?...tomu teda nechapem...ved nadojci, to je najlepsi stimulant na rozbehnutie mlieka...a az po dojceni odstriekaj co ostalo. A dojcit cez cievku UM stale...alebo cez cievku po prste Um...ked bude len 2x denne na prsniku, tak sa tvorba nerozbehne. Je to tazke a narocne, chce to vytrvalost a odhodlanie, prajem vela sily, nech mliecko bude.