Ako zastaviť laktáciu? Nahmatala som si tvrdé hrčky v prsníku.

petrusinocka
21. máj 2019

Ahojte, ako mám zastaviť nalievanie mlieka? Prešli sme úplne na UM pretože moje bolo malému slabé a cítim, že ma prsia bolia a nahmatala som si tam také hračky atvrde miesta. Dosť sa bojím, že dostanem zápal.

pribinak
21. máj 2019

Odsaj, ale nie úplne všetko. Len toľko aby sa uvolnil tlak, urob si studený obklad a po salviovy čaj
Ak nepomôže, gynekológ ti predpise tabletky

petrusinocka
autor
22. máj 2019

@pribinak ďakujem za radu. Dnes ráno som si odsala, trochu sa to uvoľnilo ale ta hrčka je tam stále. Aj to boli, ale už nie tak moc.

mimer
22. máj 2019

Zabal zo slivovice..pozri na nete

rebeka40000
22. máj 2019

@petrusinocka chod za svojim gynekológom nech ti predpise Medicriptine na zastavenie laktácie

ildiko36
24. máj 2019

@petrusinocka riccinus communis homeopatikum na zastavenie mlieka..stoji okolo 3eura..a studene obklady..ale skoda to zastavit kym máš aj ked je to slabe..malemu imunitu aj to malo podporuje a namiesto cajika tiez dobre sluzi..ked mas vela mlieka a hrcky sa ti robia treba to riadne rozmasirovat..prave tie hrcky ked prestanes kojit moze sposobyt rakovinu..ked v mliecnych zlazach ostane mlieko.

elisskah
24. máj 2019

Ach bože , slabé mlieko neexistuje!

ildiko36
24. máj 2019

@elisskah slabe mas pravdu nie neixzistuje..ale sle sa moze rozumiet ze slabo bud je alebo nie je..tak opravym aj seba aj autorku..urcite myslela ze ma malo mlieka a dietatu nestaci..netreba stale vsetko do slova rozumiet..a ked si kojila mala by si vediet naco asi myslela ..

zu12
24. máj 2019

@petrusinocka mne na tie hrcky pomohol kapustový list, sprcha a odsatie

elisskah
24. máj 2019

@ildiko36 nie, nemusela to myslieť tak. Mnohé ženy tomu veria, lebo to počujú aj od staršej generacie. Keď je dieťa nespokojné, tak povedia, že lebo máš slabé mlieko a siahnu po fľaške. Ale dieťa môže byť nespokojné aj kvôli niečomu inému a hlavne večer. Ona mlieko má, ale chce ho zastaviť a nedávať mu vôbec. Dobre, nech. V tomto pripade, keď si myslí, že mu jej mlieko nestačí, tak nech kojí a dokrmuje fľaškou. Dopyt vyrovnáva ponuku. Keď bude menej kojiť, bude sa menej tvoriť. Máloktoré dieťa toleruje aj prso aj fľašu. Skôr či neskôr začne prso odmietať a uspokojí ho len fľaška. Tak prestane kojiť postupne a nemusí riešiť plné prsia.
Ak však nechceš definitívne kojiť, je jedno z akého dôvodu, tak to vyriešiť radikálne, s tými predpísanými liekmi.

petrusinocka
autor
28. máj 2019

@ildiko36 uz sa to vyriešilo samo. Malý mi začal prsník úplne odmietať, toho mlieka bolo fakt málo. A tým pádom sa mi aj menej tvorí, čo riešim odsatim. A prosím nesudte ma,robím pre malého veci najlepšie ako viem, ale jednoducho bol stále hladný a stále plakal a tie prebdene noci, kedy sme sa trápili obaja sú za nami.

petrusinocka
autor
28. máj 2019

@elisskah žiadala som o radu. A o toto naozaj nestojím. Myslela som to tak, že ho bolo malo a tým pádom ho nezasytilo tak ako by malo.

marionete
28. máj 2019

@petrusinocka tie hrče treba rozmasírovať, to neodsaješ. Je to bolestivé, ale nič nepomôže len rozmasírovať. Potom to môžeš odsať.

ivushka19
28. máj 2019

@petrusinocka treba odsat, aby sa uvolnil tlak, rozmasirovat hrcky co najviac, aby nevznikol zapal a prsniky stiahnut aby sa nenalievali alebo vyviazat, aby sa obmedzila tvorba mlieka na minimum... postupne by to malo ustupovat...

katka1669
15. júl 2020

Neviem prečo tieto bio matky odsudzujú pani ona vie najlepšie čo je pre ňu najlepšie uz by ste sa mohli zamyslieť dieťa potrebuje mamu a jej lásku to je dôležité a zase nie každý má to šťastie dojčiť ja ju úplne chápem ak chcete mať zurive deti tak si ich dojčiťd aj do 3 rokov všetky deti co poznám a sú dojčenie sú zlé a matky na nervy... Tak už neodsudzujte každý má na to právo ako sa rozhodne vy svätice!!!!!!!