Akú zeleninu môžem jesť počas dojčenia?

14. júl 2020

Ahojte maminky, chcem sa opýtať akú zeleninu môžem konzumovať keď dôjcimva akú nie... Na internete som už prelustrovala nejaké stránky no na jednej som našla ze rajčiny môžem na druhej ze nie to isté paprika uhorka ovocie banány jablká jahody... Špenát ze tiež by sa nemal ... Viete mi poradiť aké ovocie a zelenina by sa hlavne mala vyradiť?

smejko25
14. júl 2020

Ahoj tak ja som toto iste riesila...uz som bola zufala co som sa tak bala... ale zo zaciatku som sa vyhybala veciam ktore nafukuju ako kapusta a pod...ale postupne som si pridavala a skusala 🙂 ked mala dcerka 3 mesiace aj exoticke ovocie som zacala papat 🙂
Hlavne si ty musis odsledovat co vadi a co nevadi tvojmu babätku lebo kazde je ine 🙂

heidy222
14. júl 2020

Pri oboch detoch som jedla vzdy vsetko, nic som nevyradila a nic sa nestalo

nickpick
14. júl 2020

vyhni sa zelenine ktora nafukuje - kapusta, karfiol, strukoviny, paradajky skus tak v 3. mesiaci, odsleduj si ci sa po nich nevyhadze, ak nie, tak mozes kludne jest, papriku by som tiez tak skusila, cibula a cesnak v surovom stave udajne sposobuju neorijemnu chut mliecka, vo varenom stave by nemali robit problemy, spenat je uplne v pohode, exoticke obocie a citrusy sa tiez na zaciatku neodporucaju, ja som okolo 6. mesiaca zacala jest uz vsetko a nebol problem, ci uz s bruskom, alebo vyhadzanim sa, cokolada moze sposobit vysyp...

smejko25
14. júl 2020

Mojej napr isty cas vadila paprika... 🙂 niekto tvrdi ze strava neoplyvnuje niekto tvrdi ze ano 😁

lauriema
14. júl 2020

Ahoj ja momentálne kojím pol ročnú dcérku. Z ovocia papám len jabĺčka broskyne a nektarinky. Zo zeleniny papam uhorky šalátové, občas paradajku. Vyhýbam sa kapuste a paprike taktiež sa vyhýbam cerstvemu pecivu bravcovemu mäsu a údeniny to vôbec.

miaumiauxc
14. júl 2020

Ahoj ja kojim už pomaly 8 mesiacov a od pôrodu som jedla vždy všetko načo som mala chuť.. treba skúšať a odsledovať reakcie..mne naša doktorka povedala, že treba skúsiť a zaradiť všetko pretože čím dlhšie sa budeš vyhýbať tým väčšie riziko rôznych potravinových alergii ..

jankapepe
14. júl 2020

Jesť môžeš všetko

andreatytler
15. júl 2020

Citala som ze cim viac roznych chuti jes ty, prejde to do mlieka a dietatko nebude priebercive v jedle neskor ked bude jest tuhu stravu. Ja som jedla aj surovy cesnak kazdy den. Zato som sa snazila menej fazule, bobu koli plynatosti ktorou maly trpel.

nelca0510
15. júl 2020

Tak ja som hned po prichode z porodnice mala kacicu s knedlou a kapustou :D a nic:D vswtko som si odskusala a robila jej zle cibula,ale uz je to ok. "Rizikove" potraviny postupne skusaj a uvidis🙂 Poznam jednu co bola pomaly len na vode a chlebe,co malo dietatko skoro zo vsetkeho bolave brusko.