Ovocie a zelenina počas dojčenia

14. nov 2023

Ahojte. Môže mi niekto prosím vypísať všetku zeleninu a ovocie ktoré MÔŽEM jesť počas dojčenia? Google som preletela asi 1000x a všade je písaných dokopy tak 5 vecí. Nikde nie je stručne napísaný zoznam čo jesť a čomu sa vyhnúť. Nejem žiadnu zeleneninu (len mrkvu v polievke a špenát) lebo mi príde, že žiadnu nemôžem. Ovocie tak isto- jem len jablká a banány. Rada by som jedálniček spestrila, no nechcem riskovať vysypanie alebo niečo…

lula3108
14. nov 2023

Treba jest vsetko ale potom pre istotu sleduj nejske vysypanie slebo grcanie alebo koliku. Ja jem vsetko ovocie, zo zeleniny sa vyhybam len kapuste a tiez nejem velmi strukoviny a koreniste jedla (toto mam odskusane ze jej zhorsuju reflux). Nemate spolocny zaludok, vacsina z tychto veci su hoaxy

thereisabear
14. nov 2023

A máš ty sama alergie? Alebo už dieťa na niečo reagovalo? Mne ani nenapadlo niečo vynechávať a všetko bolo ok.

cookie29
14. nov 2023

Ja som jedla totalne vsetko. Ale jedla som aj pocas tehotenstva, cize dieta uz bolo v kontakte. A nevidim dovod nejest. Vacsina tych veci je blbost, mlieko sa tvori z krvi, nie zo zaludka 😉 su latky, ktore prejst samozrejme mozu, moja mala je aBKM a stacilo stopove mnozstvo mlieka a bolo zle, ale to neplati pre vsetko. A ja som vyslovene jedla aj koreniste jedla a podobne, mne to chutilo aj v tehu.

viestta
14. nov 2023

Mozes jest skoro vsetko. Vyradis len to co evidentne sposobilo problemy a aj to je viac menej diskutabilne, ci nieco co matka zje sposobi dietatu problemy, pretoze prsniky a zakudok nie su prepojene. V stredomori dojciace zeny konzumuju citrusy na dennej baze a nic sa nedeje. V Azii jedia matky korenene jedla a ake korenene a tiez sa nic nedeje.

avakona
14. nov 2023

Ahoj, ja mam 2 mesačne dieta, ktoré plne kojim a toto bola moja veľká dilema, pretože ja som bola zvyknutá jest veľa zeleniny a zrazu ze nič? Jem úplne všetko, dokonca aj chilli ktoré úplne milujem a mala je ok. Jedine co nejem sú citrusy, lebo sama mam na ne miernu alergiu.

majlo1234
14. nov 2023

Vsetko, co nesposobi problem