icon

Aký lekár mi predpíše Costi/Domperidon?

cicamica1980
5. mar 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

ahojte maminy, plis poradte mi - za aky lekar mi moze prepisat costi/domperidon - pediater? gynekolog? vseobecny?
tym co Vam prepisuje, kolko 30 tabs baleni mi moze naraz predpisat?
aky je ca poplatok za 1 30 tabs balenie?

dakujem pekne

viktoriasz
Odpoveď bola odstránená
zuzu126
Odpoveď bola odstránená
vbrannova
Odpoveď bola odstránená
kimmm1
Odpoveď bola odstránená
katkadanco
Odpoveď bola odstránená
viktoriasz
Odpoveď bola odstránená
katkadanco
Odpoveď bola odstránená
marianita3008
Odpoveď bola odstránená
viktoriasz
Odpoveď bola odstránená
1lusia1
Odpoveď bola odstránená
1lusia1
Odpoveď bola odstránená
vbrannova
Odpoveď bola odstránená
buckeye
1. aug 2016

@katja78 pani laktacna ma ale zle info! Studie v suvislosti s dojcenim asi necitala(ja ano) robili sa na max davku 60mg, a aj pri nich prechadza do mlieka sice v malom mnozstve ale predsa, zaroven ukazali, ze so zvysujucim mnozstvom v dennej davke sa zvysuje aj jeho obsah v mlieku, vsetky testy ale boli robene len do davky 60mg, nikto nevie, co to robi ak sa davka dava vyssia, niektore laktacne tu na MK odporucaju aj viac ako dvojnasobne, a potom ktora laktacna robi testy mamickam, ci nie su v rizikovej skupine kardiakov? Ci nemaju rodinnu anamnezu? Ani jedna, ale odporucat costi a motilium to su ochotne jedna radost..niekedy mam pocit l, ze len par laktacnych ma rozum a zvysok su uz ken rychlocertifikovane devy z mamily (ti maju toho na stranke tiez dost chybneho popisaneho)

evittam
2. aug 2016

@buckeye Pekne si to napísala. Mňa len dosť zaráža ako tieto mamičky jedna radosť berú toto svinstvo, ale nájdeš od nich otázky typu "čo môžem jesť počas tehu a dojčenia"......Celé zle. 😖 A tie "devy" z mamily - no "odborníčky" s víkendovým kurzom......

sardinka335
2. aug 2016

@evittam kojenie predsa nie je pre dieta, ale pre matku...sa smejem ked tu pišu ako sa ročne dieta uz nechce kojit ze čo s tým? a luba41 príde ze je to ,,špurt,, a treba ponukat... 😀

evittam
2. aug 2016

@sardinka335 Asi, tak - no ona je všade a tiež mi príde úplne smiešne a od veci, že žena napíše o radu ako odstaviť a ona jej ide radiť ako dojčiť ďalej..... 😎 😀

buckeye
2. aug 2016

@evittam no ved, mamka nejedz kapustu, citrusy, jahody...lebo to su zduvacie a potencionalne alergeny, male sa ti zduje a vyhadze, to sa do mlieka dostava, domperidon nie, v zlaze asi stoji policajt a povie jahode ze ona moze a a costi nie :D ona toho mamila ma viac na rovasi, minule sa tu jedna od nich vadila s detskou zubarkou, ze nocne kojenie chrani pred detskym zubnym kazom..figu borovu, dala som si robotu a prehrabala pubmed, prehnane nocne kojenie u deti starsich ako rok, je jednym z kofaktorov vzniku zubneho kazu a podla niektorych autorov aj silnejsi ako ked sa fajci tabak v domacnosti, laktoza sa sice stiepi menej ucinne ako ine cukry, ale stiepi a MM je hojnejsie na laktozu ako napr kravske mlieko, dieta v noci spi, sliny sa produkuju menej, nedochadza k ucinnej neutralizacii a potom rocne a starsie deti uz nepotrebuju dojcit kazdu chvilku, uz maju milion prikrmov pocas dna, ale mamila ti povie ako treba dojdic kazde 2-3h aj takto velke deti..

orsi_h
2. aug 2016

@buckeye vdaka Bohu za takéto rozumné prispevky.

cevra
Odpoveď bola odstránená
evittam
2. aug 2016

@buckeye Asi tak nejak....Ja som z recesie dávnejšie napísala na stránku mamila.sk či ak fajčím, pijem, fetujem a podobne môžem dojčiť - odpoveď samozrejméééééé.... 😠
Čo sa týka zubného kazu - no tak tam je aj tak veľmi dôležitá genetika....

buckeye
2. aug 2016

@evittam je genetika na tom tiez robi svoje, preto to udavaju ako kofaktor, ale naco to genetike stazovat, ked netreba? 🙂 teraz prave sa jedna mamina stazovala na ploche, ze chce odstavit male a tak pisala mamile, ze ju sprdli, ze preco, ze nech dojci kludne dlhsie..

evittam
2. aug 2016

@buckeye No veď ako som už písala - žiadaš a hľadáš pomoc ako odstaviť a niekto ťa bude presviedčať ako dojčiť ďalej.....no celé zle..... 😖 Ešte, že moje deti mali dosť rozumu na to, že sa odstavili samé.....a v takom veku ako to aj mne vyhovovalo....

buckeye
2. aug 2016

@evittam este doplnim, ze jej odpisali, ze prirodzene odstavenie je v 4-5 rokoch, ak sa dieta odstavi samo skor, tak je to chyba matky..des toto uz

evittam
2. aug 2016

@buckeye No jasnéé, do 18tky budem dojčiť. Inak toto aj mne luba41 napísala, že ak sa moje deti odstavili samé v 10tich mesiacoch tak to som si ich tak nastavila sama - jasné budem im "pchať cicek do pusy" keď nechcú aj nasilu, lebo mamila povedala že až v 45tich rokoch - hahahahaha.

sardinka335
2. aug 2016

muž došiel z roboty.....idem mu dat cucnut bo sa neodstavil ešte.....pá

buckeye
2. aug 2016

@evittam jj 🙂 prave som tam jednej vysvetlovala, ze pri neindustriálnych modernych ludoch (cize rozne kmene) dojcia prirodzene do 30 mesiacov, co je o polovicu menej ako odporuca mamila, asi by im to mal niekto povedat, ze to robia proti prirode, lebo mamila povedala inak, industrialne spolocnosti dojcia este menej, lebo hold uz mame taku techniku ako mixer, vieme zavarovat rozne kasicky a prikrmy,, co si ludia mimo, zijuci v prirode velmi nemaju kde zapojit,..ludom z mamily sa velmi neda vysvetlit, ze ani ine cicavce "nedojcia" do nekonecna, ze odstavuju mlade akonahle su schopne prijmat tuhu stravu a maju plny i ked mliecny chrup, ved evolucia nie je blba, dojcenie matku vysiluje (spotreba mineralov, roznych komponentov), ak chce mat dalsie mlade musi sa regenerovat, nemoze dojcit, az si mlade zalozi pomaly vlastnu rodinu, alebo bude cakat az ju zoezre prvy predator, len preto, ze slabsi clen tlupy, ked dojci aj ked uz davno nemusi

evittam
2. aug 2016

@buckeye 😀 😀 😀 ....no, ale keď je to dnes také aktuálne a "in" dojčiť do 4-5 rokov...... 😝
A inak - asi to má svoj prirodzený dôvod prečo žena má menej mlieka alebo nemá a nebudem to siliť a pchať sa chemickými sračkami, ktoré sú určené úplne na niečo iné a ešte k tomu aj na predpís a budem to zháňať na nete ale normálne sa "nenažerem" - lebo by náhodou niečo dieťaťu ublížilo......

trubi
2. aug 2016

Ako ja som už zúfalá, ale na toto som sa nedala. Stačilo mi pozrieť pribalený leták na nete, kde sa píše, že sa neodporúča užívať počas dojčenia.

buckeye
2. aug 2016

@evittam ako odpobrnici radia minimalne pol roka, ked dlhsie je to super..ale ak sa neda ani toho polroka tak sa nebudem pchat niecim co ma laktaciu ako vedlajsi ucinok, napokon vystresovana matka je este horsia moznost ako dat tietatu um

orsi_h
2. aug 2016

@buckeye
@evittam 😀 jaaj ..nepoznam Vas ale ste mi sympaticke, velmi dobre sa zabavam ako si tu pisete. So vsetkym suhlasim..