icon

Alergény a dojčenie

kikula21
27. okt 2022

Viete mi poradiť prosím coho sa dieťa väčšinou vyhadze z potravin? Prvý krat dojcim a je troska vyhadzany na hrudi neviem ci z bagety co som si kupila sunka a syr a bol tam nejaky dressing alebo mastneho jedla?

aaadkaaa
27. okt 2022

Nebola v bagete paradajka?

kikula21
autor
27. okt 2022

@aaadkaaa nie,

sojorez
27. okt 2022

Najcastejsie alergeny - mlieko, vajcia, soja, paradajky, citrusy, orechy...

kikula21
autor
27. okt 2022

@sojorez vraj aj čokoláda je tak neviem, mlieko normalne co sa da kúpiť v obchode? Sak to je uz takzvaná voda a nie mlieko 🙈

sojorez
27. okt 2022

@kikula21 Ale stale obsahuje mliecnu bielkovinu... Treba si odsledovat, zapisovat jedla a ak sa vysyp zopakuje, tak vynechat v strave pocas kojenia.

kikula21
autor
27. okt 2022

@sojorez ďakujem

jazula
27. okt 2022

Moja dcerka sa vysypala, keď som zjedla ananás a arašidy. Strašili ma paradajkami a čokoládou, ale to bolo ok 🙂

kikula21
autor
27. okt 2022

@jazula ja som mala kazdy deň niečo cokoladove a potom zrazu bol tak vyhadzany ze sa mu tvorilo zapal a ja som to nevedela kedze druhého prvý krat dojcim. Prvy bol na um

jazula
27. okt 2022

@kikula21 Asi závisí aj od toho, aký je drobček starý. Ja som s alergénmi začínala opatrne, že asi keď mala dcérka mesiac pár kociek čokolády a podobne. Akurát ananás som si dala tak s chuťou celú misku, celá bola vyhádzaná na druhý deň a to mala už vyše pol roka…vôbec som si neuvedomila, že to môže byť problém. To isté s arašidmi, aj keď to som vedela, že sú rizikové, tak som si dala len pár kúskov. O dalších pár mesiacov už som mohla zjesť oboje, bez dcérkinej reakcie.