Bolestivé kojenie
Ahojte.potrebujem pomoc.mame tyzdnove babo.kojim ale hrozne to boli na oboch prsnikoch :( s malym pred papanim bojujeme niekedy aj pol hodinu kym chyti.masticka mi nepomaha mam pocit.neviem co mam robit.kojenie je nocna mora.urobila som aj fotky.mozno mi budete niekto vediet poradit co s tym robit.ci je to infekcia,alebo zapal...co kupit v lekarni?alebo ist k doktorke?

@sovica presne aj moja skusenost...s klobucikmi to ide tazsie,ale niekedy sa par dni musi...u mna radsej 100x rodit ako kojit....
@terezka1947 ja sa len bojim zeby som mala mlieko takymto systemom.ked to bude uz dobre urcite mu zacnem dawat prsniky.
Skús si niečo odstriekať, plus materské mlieko na bradavky si kvapkaj, nechaj to vysusiť na holo alebo ako to mám napísať. No tá mastička, čo ti pošle, to je presne to, čo mne teda nepomohlo a mala som aj ten bepanthen, neviem ako sa to píše a mne fakt až tá z dm pomohlo a to som koľko aj tu o nej čítala a ťapa som ju kúpila až po 3 mesiacoch, ach jaaaj. 😀 Uvidíš, tebe možno zaberie to, čo mne nie, to ťažko posudzovať. Najhoršie je, že to nikto nevidí, taký čo sa tomu rozumie, lebo to ti tu ťažko radiť. Ako som písala, my sme tam už mali toho toľko, že tam už ani o to zlé prisatie nešlo, lebo ku koncu to bolo ok, len ona proste hrýzla ako už bola suknutá alebo čo to mala, ja už ani neviem. Som len pozerala, keď to začala všetko spisovať, čo bolo treba robiť, aby to prestalo, ale tak prestalo.
A tieto pocity, boože, ja som mala to isté, to asi ozaj každá, čo chcela kojiť. Držím ti palce, nech to dopadne akokoľvek. Koľkokrát som ja deco skoro od prsa odtrhla, lebo som vedela, čo zasa príde za bolesť. 😒
@trapenka mozno ked prestanes pisat ako koza, tak to trocha pomoze. Sorry, ale nedalo mi. Imo cloWek, co takto pise na Werejnosti este nedozrel na to, aby mal deti. Este k tomu dWe 🤐
Ja som W takomto staWe kojit prestala. PoWiem ti, najlepsie rozhodnutie W ziWote.
@trapenka odsavaj si,odstriekavaj...mlieko sa vytvori postupne,este neznamena,ze sa musis utyrat ak nevladzes...rob,co vladzes a postupne sa to upravi,rozkojis sa a dobre
a ked si myslis,ze to nezvladnes,tak to nezvladnes....nie kazda je rovanko silna,to este neznamena,ze je horsia mama
@maslenka47 Ano, uz len na Teba sme cakali. Uz nie je ina tema kde by si si mohla rypnut? Najviac sa Ti pozdava mamicka par dni po porode, lahka korist, vsak?
@maslenka47 Ty, čo tu riešiš? Ak je na telefóne isto sa jej lepšie takto píše a to som si to napr. vôbec nevšimla. Ono každý ma iné priority, nooo. 😀
@terezka1947 su chvile ked uz mam dost,ale drobec je na prvom mieste.uz len kvoli nemu sa to oplati 🙂
@trapenka pozri,ja som preplakala par dni v nemocniciúnava,bolest a najma,hormony zo mna urobili na par dni inu zenu 😀
ale to nevadi....bude to ok...a urcite si zavolaj na pomoc laktacnu aj priamo domov,vela dokaze pomoct a ked ti jedna nebude vyhovovat,skus dalsiu...alebo skusenu zenu
ja som nemala nikoho,koho by som sa opytala na kojenie=jedina super kamoska bola akurat po necakanom potrate,mamka a svokra uz nezili...skratka....bola to zla situacia,ale nakoniec sme kojili...
Ahojte.dakujem vam vsetkym za rady.uz pekne kojime z oboch prsnikov 🙂 co sa hrozne tesim.este to neni celkom zahojene ale mastim.svietim s bio lampou a maly sa prisava uz lepsie pretoze uz nekojim s bolestami.som hrozne rada ze sme to zvladli 🙂
@trapenka 👏👏👏👏👏👏👏
Uf, mala si riadne domlatene bradavky, ja som ich take mala po prichode z porodnice, potom som ihned nasadila klobuciky. Mastila som najkvalitnejsim lanolinom, ale to mi vobec nepomohlo. Moj maly bol a je stale velky papkac, pusu otvori velikansku, s tym som problem nikdy nemala a kojila som prve mesiace aj kazdu pol hodinu, podla poziadania a on ziadal stale🙂 Tak si vies predstavit to skriabanie sa po stene od bolesti... Pri kojeni som plakala od bolesti, mavala som upchate mliekovody, privela mlieka, zapal prsnika. S klobucikmi som kojila niekolko mesiacov, inak ma to bolelo. Na ostro som zacala mozno ked mal maly styri mesiace. Teraz ma 7 mesiacov a stale kojime, uz to konecne neboli!!
Si sikulka, len vydrzat, aj ked je to hroza a stokrat som chcela skoncovat s kojenim.
Podobnym "peklom" som si presla i ja. Maly sa slabo prisaval, bradavky praskali, tvorili sa tzv.krvave ragady ako mate vy. Boli sme u pediatricky na prevntivke a tam som prosila o pomoc. Dr. mi odporucila klobuciky aspon docasne, pouzivanie jedneho prsnika - toho menej problemoveho /druhy som ale odsavala aby som o mliecko neprisla/, co najcastejsie vetranie prsnikov, ich potieranie bud lanolinom alebo bepanthen Care mastou /tieto netreba zmyvat a tak sa pokozka este viac nevysusuje pripadne liecba ragad potretim kvapkou materskeho mlieka. Dolezite je nevzdat sa 🙂
@lenocka123 ahoj, som na tom podobne ako @trapenka ale len na jefnom prsniku. Mozno blba otazka ale ako si odstavila na dva dni? Mam na mysli co s tym mliekom v prsniku? U mna je pouzitie odsacacky to iste co kojenie, rovnako mi to tu ranu natrhne. Dakujem
@kaata_ ja som odsavala,ale elektrickou odsavackou,lebo inak by mi prsniky asi praskli,skus ak sa ti neda aspon v sprche pod teplou vodou odsat rukami co sa da
U mas bolo kojenie tiez boj, ani nie ze by sa neprisala ale bolest bradaviek. Nemala som ich sice v takomto stave ale boli s chrastami dokusane. Prsniky som mala ako melony, pocit explozie. Tvrde, teda sa nevedela ani prisat poriadne. Plakala som pri kazdom kojeni. Potom si mlieko zacala odstrekovat a davat jej tak z flasky. Bolelo aj tak ale menej a bradavky som natierala, vetrala a pekne sa zahojili aj kojenie hned islo lepsie. Postupne som si nasla polohu vyhovujucu pre obe. Lezim na boku a kojim v posteli. Ja som v uk, midwife mi vzdy radila malu vyzliest do plienky len a tak si ju nakojit, aby ma citila. A teraz ma mala 5 mes.a kojim jedna radost a som stastna ze som to nevzdala.
@trapenka Ahoj, mala som pred pol rokom toto iste, hroznu ragadu na bradavke, revala som pri kazdom kojeni a skrabala parkety od bolesti. Pomohla mi laktacna.
1, maly mal velmi tuhe uzdicky, museli mu ich prerezat- odvtedy sa to zlepsovalo priam po hodinach
2, ja som si musela vyliecit kandidozu na bradavkach, ktora mi z tej rany vznikla. Aj preto ta hrozna bolest. Od laktacnej som dostala recept na mast, ktora pomaha zazracne rychlo. Ziadne bepanteny, lanoliny a pod. Drzim palce. Ja som sa trapila dlhooo, kym som vyhladala pomoc.
pockat kym babo otvori pusinku co najviac a dat co najvacsiu cast dvorca do pusinky a pritlacit cele babo k sebe tak, aby brada dietatka bola co najhlbsie ponorena do prsnika (nostek je volny), hlavicku drzat pod uskami, babo ma hlavicku akoby trosku v zaklone dozadu
a na bradavky nic, len po kojeni nechat zaschnut materske mliecko a vetrat - bez podrpsenky a najlepsie aj bez tricka. sem tam ich preventivne natriem kremom, bepanthen je vhodny.
@stellasweet ahoj, môžem ťa poprosit kontakt na ti tvoju laktačná poradkyňu? Lebo ja som presne toto mala a čakám opäť bábo a bojím sa, že sa mi to opäť zopakuje :(
@meg_junova ahoj, pošlem IP

@trapenka preco by si na kojenie mala zabudnut....jooooj,neboj nic....este trosku flase nezabrani kojeniu
laktacna by bola dobre,keby PRISLA k tebe...presne ti pomohla s nasmerovanim babatka,pozrela sa ako to cele prebieha
co sa raniek tyka=uz je na kazdej ako si ich poriesi,ale da sa kojit aj takymi bolestivymi,ale vobec si nevycitaj,keby ze to nedas....unava a hormony robia vela
ty sa ukludni,daj prsia dokopy a kojenie bude...
a ver,ze viem o com pisem