icon

Časté nočné dojčenie 7 mesačného synčeka

adrika214
17. jan 2012

Ahojte,chcem sa Vás spýtat moj synček bude mat zachvilu ukonceny 7.mesiac, uz krasne papkame nemame problem, ale mam taky problem nadalej v noci velmi casto kojim. Ako by som mohla znizit nocne dojcenie?Myslela som, ze ked zacneme z prikrmamy bude to lepsie, ale nejake zmeny som nezbadala.Predtym bolo nocne kojenie caste ale to si len par krat cuckol a spinkal, teraz je na prsniku aj dvacat minut, niekedy mi prso nechce ani pustit,a stale to je velmi casto. Je to v poriadku? Prosim mozte mi poradit?

Strana
z2
lucinka144
29. feb 2012

Ahojte maminky... nas chlapcek bude mat tiez za chvilu ukonceny 7 mesiac, a tiez sa dost budime v noci, aj 6-7 krat., mozno aj viac. Bola som zufala... unavena... buvame spolu, kojime, papa..je veliky valibuk, uz sa velky narodil..4570g..55 cm.. asi ma velku spotrebu 😀 😀 Teraz mame 8500g. 😝 Prestala som to budenie riesit a POCITAT kolko krat sa zobudi, prestala som cihat hodinky ako dlho spi, ako sa budi, a niesom taka unavena. 😎 niekedy sa chce len kumne pritulit, niekedy papa... Zmierila som sa s tym ze to takto asi ma byt, a hadam ho to prejde niekedy. Som spokojna ze mu mliecko chutima je ho dost, tak nech papa. Skusala som mu este viac davat pit cez den.. ze asi ma malo tekutin , tak to dobieha..ale nic sa nezmenilo. plienocky ma tazke, pocikane.. takze tymto to nebue. Tak mi neostava nic ine len trpezlivo cakat.. a uzivat si to tulkanie a maznanie 🙂 Nic ine mi nenapada, len konstatovat, ze jednoducho su deticky co prespia celu noc,, a su deticky co sa budia. Hlavne ze su nase slniecka zdrave...ostatne vydrzime.

modrofuzik11
2. mar 2012

my sme to mali podobne. na jednej strane je krasne, ked si s dietatom v takom blizkom kontakte, na druhej strane je to velmi vycerpavajuce a ani mojim bradavkam to nebolo vzdy prijemne (ako som uz pisala inde, vdaka za bepanthen 😉 ). vyriesili sme to tak, ze som malemu zacala davat pred spanim umele mlieko. lahla som si k nemu a dala flasku s mliekom. zaspal, pretoze mal pocit, ze som tam s nim. ked sa zobudil, tak som mu dala bud materske mlieko alebo len caj z flasky. tieto intervali sa postupne predlzovali a dnes spal od 23.00 do 6.30 h. som stastna, kedze som sa konecne viac menej vyspala 🙂

mcoya
3. apr 2012

Ahojte, tak ja mam s malym rovnaky problem, uz od takych 8 mesiacov sa budi strasne vela krat (10-15), teraz ma 11 mesiacov a je to rovnake. Uz spinka vedla mna na posteli, ja spim takmer bez tricka a len sa nad neho naklonim a on sa pricucne, lebo uz naozaj nevladzem ho brat z postielky a ukladat ho spat. Rano sa budim unavenejsia, ako vecer...Mam este 3.5 rocneho drobca, takze on ma potrebuje tiez a ja uz fakt nevladzem, som unavena, nervozna a zacinam byt hystericka... a to ja som bola vzdy taky kludny typ. Verim, ze to coskoro prejde, nechcem skoncit v Pezinku 🙂. Ak viete prosim nejake tipy a triky, dajte vediet. Radia mi ho odstavit, ale to ja nechcem. Ked tak, mozno len na noc, ale neverim, ze sa to da. Kojenie mi velmi vyhovuje a malemu tiez. Aj starsieho som kojila do 2 rokov. Tak co s tym mojim malym? Ked mu dam kasu vecer, tak je to to iste, vobec to nepomaha. Podla mna hladny nie je, len sa potrebuje pricucnut a potom sa otoci a buva dalej. Len ja sa uz bojim aj zaspat, lebo viem, ze za chvilu aj tak vstavam. 😉 . Tak ak viete prosim poradte. Viem, ze to tak do roka prejde a potom sa vyspim,...ale to je este dalekoooo. 😀

dendy1
3. apr 2012

@mcoya tiež som tu nedávno riešila málo spánku cez deň ( len 30 min.) a niekto mi dal link na spánok dieťaťa. A u nás fakt pomáha často ( aj 7x cez deň) ponúknuť kojiť - potom nedobieha v noci to čo cez deň nestihla a fakt spí lepšie, len to chce viac dní dodržiavať, kým sa to zžije. a dobrý denný spánok = dobrý nočný spánok. Skús sa pozrieť na tento článok, snáď pomôže niečo z toho 🙂
http://www.koliska.sk/Tazkosti_s_dojcenim/nocne...

mcoya
4. apr 2012

@dendy1 dakujem nastupujem. Ale môj malý cucka aj cez deň dosť, tak uvidíme. 😉

babulka82
3. jan 2014

@mcoya viem že je to už davno ale ako to u vas dopadlo stym kojenim? My sme na tom podobne a ešte sa nam k tomu pridali aj zubky.Myslim že to nieje o hlade skor o tom kontakte.UM mu davat nechcem.

mcoya
3. jan 2014

@babulka82 ahojik, no maly ma uz 2 roky a 8 mesiacov, takze si to uz dobre nepamatam, ale nikdy som sa dobre nevyspala, myslim, ze tak okolo 2 rokov sa to znizilo na budenie 3 krat za noc....ale ono to bolo niekdy horsie, niekdy lepsie....teraz sa budi dva krat ...v lepsom pripade raz nadranom 🙂. ...treba vydrzat, ja sa uz snazim odstavit, ale drobec este nechce, tak snad uz sa potom vyspim. Drzim Ti palce a este treba spat poobede s nim, lebo inak to nejde, ja som tiez spavala a to ma drzalo pri zmysloch 😀 😀 😀

nervacik83
7. jan 2014

@adrika214 toto isté riešime aj my... tiež som myslela, že keď prejdeme na príkrmy, bude spinkať lepšie... to kŕmenie samo o sebe mi nevadí, aj keď sú noci, že malá sa zobudí aj 5x, ale hrozne ma hryzie... ťaháme na desiaty mesiac, malá má 8 zúbkov a pokiaľ má prsník v puse, tak ich teda aj hojne používa 😢 ... kvôli tomuto som rozmýšľala aj nad úplným odstavením ( capnutie po zadočku, štipkanie do líčka, krik nepomáha a malá ma už pár krát uhryzla až do krvi), ale úplne odmieta umelé mlieka a kaše... neviem už vôbec čo s ňou robiť... skúšala som jej už prsníka ponúkať len vodu, či nie je len smädná, ale to odmieta...

tiborko29
9. aug 2015

@nervacik83 ahoj, toto isté riešim aj ja, akurát tiež ťaháme na 10mes.-vy ste už starší ako sa ste to poriešili, zlepšilo sa to? Je to vyčerpávajúce byť 6-8x v noci hore, cumeľ nechce ani čaj, ani UM. Večer kaša, moje mlieko aj tak je za hodinu hore,niekedy aj skôr ☹ Mária. Dík

nervacik83
9. aug 2015

@tiborko29 no u nás to už bolo nevyhnutné, nakoľko som, ako som už spomínala, nastupovala do práce... jednoducho som jej nedala prsník... núkala som len vodu, pár krát cucla a spala... ale ono to asi ozaj bude skôr o tom ukľudňovaní sa na prsníku ako o hlade... malá bola na mne od narodenia non stop nalepená, teraz už ozaj neviem, ako som to vôbec mohla zvládnuť...

treba skúšať ponúknuť vodu, ako som už vyššie spomínala, skúsiť dať napiť z pohára miesto z fľaše, ak sa už tak vie napiť... tu mi dievčatá radili aj dať ju na noc k starým rodičom - škoda, že sa ju moja mama kvôli tomu neustálemu kriku báli zobrať 😀 -

Ale pamätám si, že sa mi to podarilo práve na návšteve u maminy... možno by tiež pomohlo zmeniť prostredie pokiaľ je to možné... myslím teda aj na noc poprípade aj dve... neviem či to bola náhoda, ale spala tam oveľa lepšie a aj doteraz vlastne lepšie spáva u starkej ako doma... no a samozrejme už potom vydržať... malá mala ešte potom pár pokusov, ale už som nepovolila...

Ja viem, že si teraz zrejme poviete, že sa mi to ľahko povie... ale bolo aj u nás veľmi zle... susedia sa tiež často pýtali, čo s ňou robíme, že toľko plače, my sme teda aj po doktoroch, po nemocniciach pochodili, zo zdravotného hľadiska je vraj v poriadku... takže len vydržať... ale myslím, že najhoršie máte za sebou 🙂 už bude len lepšie...

budem držať päste 🙂

tiborko29
9. aug 2015

@nervacik83 Ďakujem, uvidíme, práve uvažujem ísť k mamine na pár dní, som zvedavá, ona totiž ani moc príkrmy nechce,tak jej musím dať aj cez deň častejšie aj kvôli horúčavám. Mali sme asi 2týžd.,iba 2-3x v noci a potom zasa začal tento kolotoč, kt.bol predtým 2,5mes. ☹ Ja už ani neverím,že bude lepšie. Ona by cucala stále vo dne v noci. ? Viem,že vydržať,len dokedy?
Toto je taká obeta, kt. si maminy čo dávajú UM nevedia ani predstaviť, veď im deti spia celú noc a pomaly aj cez deň, chodia si kam sa im chce, lebo fľašu dá hocikto, toto musí byť raz odmenené, ale neviem kedy a či bude??? 🙂 Nie je materská ako materská?

luba41
9. aug 2015

@tiborko29 a prečo myslíš, že deti na UM sa v noci nebudia? a niektoré min 3-5x.. nezačala si obmedzovať denné dojčenie? vtedy si deti zvyknú vynahradzovať v noci..práve sú horúčavy a dieťa potrebuje tekutiny cez den aj v noci..nie je lepšie ponúknuť prsník ako bežať pre vodu alebo flašu? deti v tomot veku sa stále len učia ochutnávať, žiadne valné porcie jedla nejedia..v 1 roku má v strave dojčeného dieťaťa byť zastúpené MM min 50%..stále je to "výživná tekutina" s látkami ktoré nikde inde zo žiadneho jedla dieťa nezíska..deti si prechádzajú obdobiami, raz sa budia menej, raz viacej..spíte spolu? ak nie nasťahovať do postele a v noci sa len natočíš bez vstávania.. 😉 https://www.modrykonik.sk/group/2015/
https://www.modrykonik.sk/group/4722/

tiborko29
9. aug 2015

@luba41 myslím,že sa budia,ale nie tak často, aspoň v mojom okolí max.1x prípadne spia celú noc 🙂 Spíme spolu,ale vplyv to žiadny nemá, kojím tak 5-7x cez deň, možno aj viac,veď ked nechce príkrmy max 10lyž.,tak jej dám vždy prsník, ona totiž cucá aj 20min.,čo mi príde dlho. díky za názor 🙂

luba41
9. aug 2015

@tiborko29 a ja poznám, čo museli vstávať 3x za noc skoro do 3.roku a dávať flašu s Um..správanie Tvojho dieťaťa je úplne normálne v tomto veku..drvivá väčšina dojčených detí sa takto chová..takže tak..

nervacik83
10. aug 2015

@tiborko29 🙂 neboj bude lepsie... Ja som tomu tiez neverila, cakala som kym prejdu tri mesiace... Potom kym prejde pol rok a zase na cely rok a stale nic ... Preslo tych strnast mesiacov a akosi sa to samo zacalo upravovat... Konecne mame rezim o ktory som sa snazila od narodenia, mala nam robi velku radost... Od plienok sme sa oducili prakticky zo dna ma den, do vlastnej izbicky sa sama vypytala vsetko nejak lahsie akosi ide... Akurat tie noci nie su stale stopercentne... Budi sa stale minimalne raz za noc ale oproti tomu co sme zazivali na zaciatku je toto uz naozaj komfort...

Ak mozem poradit - dufam ze sa tu nespusti nejaka lavina kritiky na mna - nenechavaj ju spavat s tebou pretoze si velmi lahko prsnik moze zamenit za cumel a bude to este horsie... Hovorim z vlastnej skusenosti... Boli noci ze som sa vobec nevyspala, nakolko som musela byt na jednej strane otocena a mala ozaj na mne nacapena celu noc a akonahle som sa pohla ona hore... Takze k tebe do postele rozhodne nie...

Skus teda odist k mamine , samu by ma zaujimalo co z toho bude ... A hlavme hlavu hore, pojde to postupne k lepsiemu...

volnomila
26. apr 2017

@henky
@poleva
@adrika214
Nuž môj synček má dnes 17 mesiacov a nevyspala som sa ešte ani jednu noc odkedy sa narodil. Už padám na hubu. Dojčíme sa v noci často, asi 7x, ako sa blíži k ránu tak každú chvíľu. Z fľaše s cumľom sa samozrejme vie napiť ale na cumeľ som ho neučila ani ho nechce. On nechce fľašu, ani pohár, ani jedlo, ani sa mojkať. Chce cicku. Vôbec to nie je o jedle a pití. Bola som rozhodnutá nechať to tak, že z toho vyrastie a raz jeho potreba sa v noci dojčiť sa zmenší, ale už nevládzem. Ráno som ako zombie. Uplynulú noc som ho všelijako prehovárala, nedávala som mu zakaždým cicku, ale som ho uhovorila, že je noc a každý spinká, aj Haňa (kocúr), aj havo, aj mé (kozy), aj tato, aj mama chce už spinkať, len Sveťko nespinká. Tak zabral aby o 15 min. bol zasa hore s plačom. Bolo to strašné, ale hodlám vydržať ďalšiu noc. Chcem aby zobral na vedomie, že v noci sa spinká a prestal žadoniť o tú cicku, ktorú prakticky nepotrebuje, len si zvykol. Uvidím, ako mi to pôjde... Vraj to takto trvá aj týždeň. Ale musím za seba zabojovať - dojčenie nie je predsa len o dieťati, ale aj mama musí mať radosť zo života a nie vyvrieskať sa na tata z nervov z nevyspatia

volnomila
17. dec 2017

Upgrade situácie: máme vyše 2 rokov a naďalej žiada cicku asi 5 - 7 x za noc.... he... ešte rok počkám 😀

ivanka189
20. jan 2019

@henky toto presne mame aj mi doma,ale ešte iba 4zuby,spí na brušku vnoci si sadne vstane rýchlo dám prsník až potom zaspí Max na 2hodinky a kolobeh pokračuje do rána.flasku nechce vôbec,skúšala som už na noc Sunar vziadnom prípade natahuje ho z toho.treba už len vydržať...

mareri
Odpoveď bola odstránená
ivanka189
17. feb 2021

@mareri už mame 3 roky teraz a vsesko sa casom zmenilo a dobonca som kojila 2 roky aj 2 mesiace teraz spinka sam a celu nox

magda15
Odpoveď bola odstránená
essenceee
24. apr 2021

podla mna máš slabe mlieko a mohla by si skusit dokrmovat umelym, viac ho to zasyti

Strana
z2