Cievka počas dojčenia
Ahojte baby.. chcela som sa opýtať, či máte niektorá skúsenosti s používaním cievky počas kojenia.. snažím sa rozkojit, už som si prešla všeličím.. aj som nechala na odporúčanie pediatričky malého vyhladovať, že veď on sa prisaje keď bude hladný..ale dopadli sme po 2 dňoch s boľavými bradavkami -a s tým, Že sme cely deň prerevali - ja od nervov a maly od hladu..mal aj pokles na váhe.. na základe toho som si zavolala laktacnu poradkyňu.. zhodnotila že mám slabý tok mlieka. Nasadili sme bylinky, prestrihli uzdicku, nosíme sa v šatke, Ak sa podarí sme aj skin to skin..aktuálne vyše týždňa ficime na Cievkovani (niečo ťahá odo mna) pričom z cievky ide UM..s tým, že toto by mi malo zvýšiť tvorbu a tok.. neviem však dokedy toto vydržím, preto sa chcem opýtať, či máte s tým skúsenosti, že sa vám pri takomto postupe zvýšila tvorba mlieka a rozbehol tok mlieka natoľko, že ste plnohodnotne kojili a ak áno cca za aku dobu to Nastalo.. (co sa týka veku malého - zaciname 4 týždeň).. viem že je dôležitá aj technika kojenia a správne prisatie - to sa nám však nie vždy darí, pretože správne si ho nasadiť ma prsník a plus sa trafit aj s cievkou a to všetko v rýchlom slede aby nezačal byt nervózny je niekedy utopia.. ďakujem za vaše reakcie
@alllienka68 ja som mala cievku,ale nic z toho,len sme sa trapili. Nakoniec som stale odsavala moje mlieko a davala malemu cez flasu. Trapili sme sa skoro 5mes. Potom som.uplne presla na UM a bolo.
@beronsche nepochopila som ju presne ale splietala niečo o deformácii úst (možno podnebia?) A že tie deti potom musia dávať doporiadku. Teraz by som sa jej opýtala ako to myslí ale v tej chvíli, po pôrode v nemocnici, mi to bolo jedno 🤦 bola to normálne sestrička v nemocnici, ktorá sa venovala laktacii po porode a chodila tam za mnou každý deň. Ja som začala s cievkou keď malo dieťa 1 týždeň. Vydržala som do 6 týždňov. Potom som to vzdala. Bola som psychicky aj fyzicky totálne vyčerpaná. Ja som už toho názoru, že keď to má ísť, tak to ide. Keď to nemá fungovať, môžeš sa aj na hlavu postaviť a nepôjde to.
@alllienka68 senovka benedikt 3x3 a hroznova stava.. s odsávaním to nebolo nic moc, zbytočne ma to stresovalo.. a teraz neberiem nič, len občas pohár stavy možno tak raz za mesiac.. len tak preventívne
@tulipanicek beriem 3 x 3 z kazdej 🙂 v noci mi babo vstava 3x
@aknamorka22 nepytala som sa mojej laktAcnej na ziaden certifikat, mojej kamoske vsak pomohla s kojenim a dostala som od nej na nu kontakt.. je vedena Aj na mamile, a uricte nesuhlasim s tym Ze na mamile su len nekompetentne laktacne.. zatial tato moja laktacna (z mamily) mi Aj mimo kojenia dala tolko dobrych rad na starostlivost o dietatko, kolko mi nedal cely rad sestriciek vratane nemocnicnych laktacnych poradkyn.. ak teda ma za sebou len vikendovy kurz 😀 zvazila by som ho absolvovat Aj niektorym nemocnicnym sestram na novorodeneckom 🤷🏻♀️Tiez ma zaujalo co pises ohladom cievky a deformacie ust.. Este som o tom nepocula ☺️
@aknamorka22 to znie dost divne s tou deformaciou, neviem si predstavit, ako moze tenucka hadicka deformovat, ktovie ako myslela...
A ano, suhlasim, ze ak to nejde, nasilu to zmysel nema.. Ale zase skusit nezaskodi..
@alllienka68 mamilacke laktacne urcite nemaju za sebou jeden vikendovy kurz.. To skor nemocnicne poradkyne.
@ajapa možem sa opytat ako sa vam natolko zvysila tvorba mlieka ze to stacilo? My sa trapime aktualne 2m a už mam chut to vzdat ale je mi to luto lebo mlieko nejake je aj boli chvile kedy sa to zlepsilo a bolo viac ale teraz mam pocit ze stagnuje a je stale rovnako nedostatocna, tak ci mam sancu verit zeby to este mohlo ist.
@alllienka68 ahoj, cievkovala som tri dni a dcéra sa pekne rozkojila. Mala som ju celé dni na sebe, mlieko som si ručne (mne to s odsavackou neislo) odstriekavala a to som jej dávala piť cez cievku. Tie prvé dni som ju však kojila prakticky nonstop. Buď na mne spala alebo sa kojila. Teraz s odstupom času premýšľam, kedy som vôbec chodila na wc a ako som to prežila 😅 toto obdobie už mám našťastie za sebou. Držím palce 👍

@alllienka68 A koľko krát denne a koľko tabliet berieš? Kdeže.. v noci po dojceni. To je 10 minút (teda u mna, mám duo odsavacku kvôli tomu). Ako často ti vstáva v noci babo?