Citrovital kvapky na bradavky

vasjar
14. apr 2023

Ahojte, kojím momentálne 10 dňové babo, a bradavky dosť bolia, používala som doteraz lanolin krém, co mi aj celkom pomáhal, ale skontaktovala som s jednou laktacnou poradkynou a ta mi povedala ze tuto masticku neodporúčajú, ze si mam dat citrovital kvapky na to. Ale v pribalovom letaku čítam ze sú nevhodné pre dojčiace ženy.
Používate niektorá tieto kvapky na bradavky? Aké máte s tým skúsenosti?

pribinak
14. apr 2023

@vasjar nie, dávala som si bepanthen alebo trosku materského mlieka

xjakubikovak
14. apr 2023

@vasjar používala som, veľmi mi to pomohlo❤️

luckajozko21
14. apr 2023

Aj mne velmi pomohol. Neviem ci na MK alebo niekde inde som nasla pomer "do čistej, prevarenej a vychladnutej vody o objeme cca. 30 ml nakvapkajte 5-10 kvapiek". Po kazdom kojeni som namacala vatovu tycinku a nechala zaschnut. Skladovat idealne v chladnicke a max 7dni, potom zarobit nove.
Idealne co najviac vetrat. Ja som ale mala podozrenie na 'zabu/soor' a s tym spojenie bolesti. Preto som sa k tomu dostala.

asdfka
14. apr 2023

@vasjar ahoj, dnes u mna bola laktacna. Mam taky isty problem, poradila mi citrovital 10-25 kvapiek zriedit v 30ml vody a natriet pockat kym uschne na vzduchu a natriet olivovym olejom. Netreba umyvat pred kojenim.

xjakubikovak
14. apr 2023

@vasjar este dodám že ja som si to kvapkala rovno z fľaštičky, neriedila som

vasjar
autor
14. apr 2023

@luckajozko21 a natierali ste potom aj olivovým olejom? Alebo ste nejako potom umýval bradavky? Nemôžu dieťatku uškodiť keď sa začne opäť kojiť?

svokrinjazykmonika
14. apr 2023

@vasjar sú výborné, veľmi mi pomohli. Do väčšieho štamperlíka som si dala preverenú vodu a 15 kvapiek. Po každom kojení naniesla vatovou tyčinkou na bradavky a nechala zaschnúť. Každé ráno som si spravila nový štamperlík a každý večer som ho vypila 😁 je aj na vnútorné použitie. Bábätku neškodí, keď mala moja malá žabu/soor, tak som jej s tým vytierala pusu a krásne jej to zmizlo. Laktačné poradkyne citrovital často odporúčajú, lebo je fakt dobrý. Áno, píše sa tam že nie je vhodný pre tehotné a dojčiace ale to je len taká farmaceutická politika, jednoducho to tam musí byť napísané, lebo sa to na tehotných a dojčiacich ženách ani netestuje.

leniel
14. apr 2023

@vasjar laktacna ti poradila vyborne, mozes pouzivat aj na bradavky aj normalne. na 90% volne dostupnych liekov je napisane ze sa nemaju uzivat, ale len preto, ze nikto nikdy netestoval ziadne lieky na tehotnych a dojciacich zenach 🤷‍♀️na grepovych jadierkach naozaj nic zle nie je

luckajozko21
15. apr 2023

@vasjar neumyvala som pred kojenim. Po natreti som to nechala trosku zaschnut a normalne som sa obliekla. Olej som nedavala - nebolo treba, ten vychladeny citrovital to trosku skludnil a to stacilo.

majkabrnicka
8. feb 2024

@svokrinjazykmonika prosím vás dieťatku ste ako dávali tieto kvapky na to vytieranie? My sa s malým trapime stale s touto ,,žabou/soor,, a nemôžme sa toho zbaviť 😔 ďakujem za odpoveď

svokrinjazykmonika
8. feb 2024

@majkabrnicka namočila som si vatový tampón do štamperlíka kde som to mala zarobené a tým som jej vyutierala pusu.

luckajozko21
8. feb 2024

@majkabrnicka alebo obvaz omotat okolo prsta, namocit a tym do pusy. Vatovou som sa bala. Ale teda babatku som citrovital nedavala. Ja som zase nasla ze rozriedena soda bikarbona sa dava. Nam to vtedy pomohlo. Cize ja citrovital, babo bikarbona.

majkabrnicka
8. feb 2024

@luckajozko21 no nám sóda vôbec nepomahala, ešte to mal horšie...a toto som počula, že pomohlo detickam, nemyslím piť ale len povytierat pusu