Čo na prsník, aby sa zápal nevrátil?

dorry26
3. aug 2019

Ahojte mamicky prosim pomozte mala som zapaleny prsnik zapal ustupil , mala mi krasne pije mliecko aj z toho prsnika ale z jednej jedinej zlazy z toho prsnika mi ide zlte mliecko to si vytlacam lebo ma este pobolieva bolo to take tahave zlte sem tam uz ide aj biele a islo ale fakt ze minimum krvi. Teploty nemam a moja gynekologicka nerobi co si mam na to dat prosim aby sa zapal neopakoval? A napravilo sa to? Nechcem prist o mliecko kojim 9m.

luba41
3. aug 2019

@dorry26 treba dbat na správne prisatie a dojčit často,aby sa prsníky správne vyprázdnovali-menit polohy na dojčenie....

dorry26
autor
3. aug 2019

Praveze to sa staram ale po dlhom case som si dala zlu podprsenku na oslavu a tam som kojila aj v chlade :/ nemoze to byt z toho?

luba41
3. aug 2019

@dorry26 može..teda tá podprsenka, ak tlačí blbo dlhšie na mliekovod - tak može..

dorry26
autor
3. aug 2019

@luba41 aj som si myslela lebo predtym som s tym absolutne nemala problem

christie11
3. aug 2019

Mne v nemocnici odporucali aby som nosila podprsenku,aby da mi prsia tak nenalievali.z babskych rad mi najviac pomohla aloe vera.rozrezat pozdlz rastlinu,prilozit ju na problematicke miesto a prelepit leukoplastom aby to drzalo.

dorry26
autor
3. aug 2019

@luba41 a co je na to prosim dobre? Lebo dr az v pondelok by som mohla

luba41
3. aug 2019

dieta dojči v polohe - jeho bradou k bolestivemu miestu-to vyťahá..potom ochlad obkladom- tvarohový, vínový, octový..a tak do kola až do úľavy.. príp pozri na bradavke biely pluzgier a prepichni..a doktorovi netreba.. do 2 dní bude po tom..

dorry26
autor
3. aug 2019

@luba41 mozem aj cervene vino? Ona ked mi to vytaha a ja si to povytlacam to co uz nevycucne ze si neprosi tak mam ulavu ja sa len velmi bojim aby som mliecko nestratila.

luba41
3. aug 2019

@dorry26 mlieko nestratíš..treba dojčiť aj v tomto veku na požiadanie....aj ponukat, ak nie je často..alebo alkoholový obklad?ocot nemáš?alebo studený kapustný list priložit..

dorry26
autor
3. aug 2019

@luba41 mam ocot to tiez iba obklad?? Ano malicku dojcim na poziadanie 🙂

luba41
3. aug 2019

@dorry26 skus aj to..ale smrdí..alebo niečo z chladničky vytiahni, príp z mrazničky - na chvilu..

dorry26
autor
3. aug 2019

@luba41 davala som z mraznicky ale zabalila som si do plienky aby to nebolo az ladove tp mi stiahlo zapal uz iba to aby mi to mliecko islo pekne a nerobili sa mi hrcky

rozkosnica1
3. aug 2019

Ja som prisla o mlieko kvoli zapalu...v porodnici som mala take huste ze som este dokrmovala babo druhej mamicky na izbe co nemala mlieko. Potom do mna mama hustila ze mam slabe lebo jej sa zdalo ze maly je stale hladny a nepribera a pod. Podla deckej doktorky bol uplne v poriadku, rastol a priberal tak ako mal no ja som to psychicky nevydrzala aj ked manzel ma vzdy podporoval a dohovaral mi nech nepocuvam mamu tak ma to polozilo. Dostala som zapal, prisla som ku gyndarke ta povedala ze len odsavat a to prejde same. Skoncilo to tym ze po 4tyzdnoch kojenia som prisla o mlieko a museli sme prejst na krabicove a to vam poviem, 7 znacky sme prestriedali kym sme nasli spravne, kopec prachov to stoji.

dorry26
autor
3. aug 2019

@rozkosnica1 ja som si sama spravila galibu podpesenkou ktoru som mala na oslave inak sa snazim nosit iba kojenecke tielka a tricka podtym to nevidno ze nemam. Zapal mi krasne zmizol uz ma ani polovica prsnika neboli zajtra si zavolam na gynekologicke do nemocnice a uvidim co povedia ale na gynde mi tvrdila ze atb az pri teplotach tie nemam vobex kojim uz 9 mesiacov stresov som mala neskutocne vela aj som sa trapila alw uz davno. Mala mi prsnik neodmieta a krasne aj tu jednu zlazu vycucia. Tak dufam ze nestratim :/

rozkosnica1
3. aug 2019

@dorry26 drzim palce aby si kojila co najdlhsie a aby ste boli zdrave :-*

luba41
3. aug 2019

@dorry26 to si mala len upchatý mliekovod..zápal vzniká, ak sa ten upchatý mliekovod nerieši ..nepotrebuješ ATB..aj keby si už teploty mala - stačí tento postup - nechat vycucať dietatom poriadne, schladit a dat si od bolesti, od teploty - hocičo..

dorry26
autor
3. aug 2019

@rozkosnica1 dakujeme velmi 😘

dorry26
autor
3. aug 2019

@luba41 ano ano na zaciatku som mala zvysenu teplotu 2 dni dozadu a cerveny prsnik to preslo to som uz vedela ako na to uz len tento mliekovod doliecit. Staci teda ze to budem davat malej pit castejsie a ked uz nebuds chciet ze si to povytlacam? Prejde to?

i_v_a_n_a
3. aug 2019

@dorry26 z mojej skúsenosti veľmi pomáha kapustný list. Tiež som mala po zápale a antibiotikách dlho bolesti a pocit znovuupchávania v prsníku. Prikladala som si len vo vode zohriaty a rozvaľkaný (aby som trošku narušila štruktúru a pustil šťavu) kapustný list. Vždy sa mi po ňom uľavilo. Ale trvalo dlhšie, kým sa všetko vrátilo do normálu.