Čo odporúčate jesť pri dojčení?
Ak už ste otvorili túto temu , tak čo odporucate papať pro dojčení? ❤️ prosím nejaké nápady
Čo môže dojciaca žena jesť? (papa tvoje bábätko)
Môže jesť väčšinou bežných potravín, termix určite
Neodporúča sa napr kapusta, cesnak, plesnove syry, huby, cirkusy, …
Tabu je alkohol a cigarety
Musíš pomaly skúšať, niekotre bábätka tolerujú vserko, iné ženy môžu suchý chleba a cistu vodu
Ja som mohla takmer vserko
O chlebe a vode mas byt, to si nevedela?
Ešte šťastie ze žijeme v tejto dobe, kde sa môžeš sprostosti pýtať pod rúškom anonymity online a nemusí tvoja rodina vedieť ze si úplne mimo 👍🏽
Akozeeee...coko moze byt alergen, ale cokolada bola moj liek na unavu, stres, atd...
Jedla som vsetko, aj kapustnicu, ked som malantyzdnoveho novorodenca, aj zemiakovy salat a nic zvlastne sa nestalo. A aj kolace, orechove, cokoladove...Boli proste Vianoce...
Odkojene 4 deti, jedla som vsetko. Len surove veci nie, ale to nejem nikdy.
@nevenka ďakujem ❤️ ako bojím sa že ako bude reagovať bábätko na to, nechcem mu robiť zlobu.. ale keď nevyskúšam neviem. Tak som sa radšej spýtala a spýtala by som sa aj normálne nie len v anonymite, no a ? Ak som podľa teba sorosta, Tak som sprostá. Ale radšej sa budem pýtať aj keby to je neviem aká blbosť 😉
@nevenka a po kapustnici ta nenadúvalo , a deti boli pokojne ??
@tenerifka co sa jej smejes. Ja neviem co je na termixe zle.. ale ona len nechce sby babatko bolelo bruško asi.
@terezkaarthuramax presne nechcem mu robiť zle
@janai1 je pekne od autorky ze sa pyta. Ukazuje tak ze ze ma svoje babatko rada a nechce mu uskodit. Mne sa to pači.
@pribinak moja reč!
Normalne jedz co sa Tebe paci, to minimum, co ide do mlieka.
Ja som jedla všetko,deti boli úplne v pohode. Pravdu povediac,ani mi nenapadlo,že by som mala nejako sledovať čo jem, fajčiť nefajčím a alkohol som nepila ani pred tehotenstvom a dojčením nejako extra. Takže s tým som tiež problém nemala.
Kamoška žila len na rožkoch,detskej výžive a vývare,a obe deti jej prerevali celé dni s kolikami. Takže to je podľa mňa úplne individuálne.
Môžeš jesť úplne všetko, ak by bábo reagovalo až potom vysadíš danú potravinu.
Jedla som vsetko okrem hribov a neskor vajicok, lebo tie jej robili zle do nejakych 6m. Ked ich zjem, uz jej nevadia ale v prikrmoch ma este stale problem so zltkom
Jasné.
Ano mozes,ono to nefunguje,ze ty zjes cokoladu a dieťa pije kakao. Koliky su problemom nedovyvinuteho travenia a prejdu same. Jedla som pri oboch detoch všetko, dokonca pri mladsej mi myz doniesol varenu kukuricu do porodnice. Nic nam nebolo, max nafukovako mna 😉
@evcagabi so zltkom mala aj moja prvorodena problém, vracala z neho prudom. Vtedy mi kamoska poradila zltok povariť v zelenine,nedavat z uvareneho natvrdo,lebo take je velmi tazke na zaludok a pomohlo.
@ingridpisarova moje neboli pokojne nikdy a po kapustnici to nebolo horsie, takze tak. Kolikove boli vsetky deti, najma druhe. Ale moja strava to neovplyvnovala nejak zasadne. Pri tom druhom by som bola 2 roky len o vode a suchych rozkoch asi, lebo problemy s bruchom mala strasne do 1,5 roka, dojcila som takmer 2.
Hlavne, ze v porodnici Ti daju ako prilohu k masu duseny hrasok a slivkovy kompot, ale ked sestricka videla, ze mi nasi doniesli domace hrozno, tak skoro skolabovala.
@januska12323 presne takto. Lebo to sa nesmie, tamto sa nesmie a potom aj zbytocne zeny prichadzaju o mlieko a zbytocne skoro prestavaju dojcit.
Akoze tiez som neladovala kazdy den kilo kyslej kapusty, ale vsetko s mierou skusit a ak je problem, obmedzit alebo vysadit na cas.
Ja som jedla všetko, vrátane strukovín, kapustnice, citrusov, ….. Malá zareagovala iba na kapustnicu keď mala pár mesiacov. Ale po roku už bola aj tá ok. Inak bola extrémne kľudné a pokojné bábätko, čokoľvek som jedla.
A zasa aj keď ti na niečo budú reagovať zle, tak 1 deň si poplačú, ty vieš že to už jesť nemáš a idete ďalej. Alergén môže byť prakticky všetko a ty potrebuješ živiny aj pre seba aj pre bábätko. Takže jedz všetko pokiaľ na to nejak nereaguje je moja rada.
A hlavne teda nepočúvaj rady ohľadom dojčenia od staršej generácie, lebo oni prakticky nedojčili a majú veľa teórii ktoré veľmi radi hovoria ale sú poväčšine úplne vedľa (česť výnimkám) 😅
Mozes jest uplne vsetko doradu aj pihar vina aj male pivo.ja osobne som nejedla akurat surove maso a vajicka ale to by som nezjedla ani keby nekojim.
Mlieko sa vraj tvori z krvi, takze mozes jest vsetko
Rok dojcim a jem vsetko. Aj mliecne, aj citrusy, aj huby, kyslu kapustu, strukoviny. Tiez mi rozpravali starsie generacie, ze sa mam obmedzit a vyberat, ze mam zit pomaly na suchom rozku s vodou.

Prreco nemoze dojčiaca mama jest čokoladu?