icon

Čo odporúčate jesť pri dojčení?

22. apr 2025

Ak už ste otvorili túto temu , tak čo odporucate papať pro dojčení? ❤️ prosím nejaké nápady

terezkaarthuramax
22. apr 2025

Prreco nemoze dojčiaca mama jest čokoladu?

pribinak
22. apr 2025

Čo môže dojciaca žena jesť? (papa tvoje bábätko)

Môže jesť väčšinou bežných potravín, termix určite
Neodporúča sa napr kapusta, cesnak, plesnove syry, huby, cirkusy, …

Tabu je alkohol a cigarety

Musíš pomaly skúšať, niekotre bábätka tolerujú vserko, iné ženy môžu suchý chleba a cistu vodu
Ja som mohla takmer vserko

https://www.najlekaren.eu/blog/velky-sprievodca...

tenerifka
22. apr 2025

O chlebe a vode mas byt, to si nevedela?

janai1
22. apr 2025

Ešte šťastie ze žijeme v tejto dobe, kde sa môžeš sprostosti pýtať pod rúškom anonymity online a nemusí tvoja rodina vedieť ze si úplne mimo 👍🏽

nevenka
22. apr 2025

Akozeeee...coko moze byt alergen, ale cokolada bola moj liek na unavu, stres, atd...
Jedla som vsetko, aj kapustnicu, ked som malantyzdnoveho novorodenca, aj zemiakovy salat a nic zvlastne sa nestalo. A aj kolace, orechove, cokoladove...Boli proste Vianoce...
Odkojene 4 deti, jedla som vsetko. Len surove veci nie, ale to nejem nikdy.

autor
22. apr 2025

@nevenka ďakujem ❤️ ako bojím sa že ako bude reagovať bábätko na to, nechcem mu robiť zlobu.. ale keď nevyskúšam neviem. Tak som sa radšej spýtala a spýtala by som sa aj normálne nie len v anonymite, no a ? Ak som podľa teba sorosta, Tak som sprostá. Ale radšej sa budem pýtať aj keby to je neviem aká blbosť 😉

ingridpisarova
22. apr 2025

@nevenka a po kapustnici ta nenadúvalo , a deti boli pokojne ??

terezkaarthuramax
22. apr 2025

@tenerifka co sa jej smejes. Ja neviem co je na termixe zle.. ale ona len nechce sby babatko bolelo bruško asi.

autor
22. apr 2025

@terezkaarthuramax presne nechcem mu robiť zle

pribinak
22. apr 2025

@janai1 ale no….je to čerstvá matka. Čo je na tom zle že sa pyta skúsenejších?
Zas nikto nepozral všetku múdrosť sveta

terezkaarthuramax
22. apr 2025

@janai1 je pekne od autorky ze sa pyta. Ukazuje tak ze ze ma svoje babatko rada a nechce mu uskodit. Mne sa to pači.

terezkaarthuramax
22. apr 2025

@pribinak moja reč!

kiki68
22. apr 2025

Normalne jedz co sa Tebe paci, to minimum, co ide do mlieka.

janai1
22. apr 2025

@pribinak 😂 nech sa ešte spýta ci môže chleba lebo však múka. Aj keď je "čerstvá matka" tak hadam základný rozum by mohla mať

pribinak
22. apr 2025

@janai1 nebud zbytočne ironická …. Každá sme nejak začínala, niektoré sú viac opatrne.
Tu je podľa mna irónia zbytočná

jaskolka
22. apr 2025

Ja som jedla všetko,deti boli úplne v pohode. Pravdu povediac,ani mi nenapadlo,že by som mala nejako sledovať čo jem, fajčiť nefajčím a alkohol som nepila ani pred tehotenstvom a dojčením nejako extra. Takže s tým som tiež problém nemala.
Kamoška žila len na rožkoch,detskej výžive a vývare,a obe deti jej prerevali celé dni s kolikami. Takže to je podľa mňa úplne individuálne.

januska12323
22. apr 2025

Môžeš jesť úplne všetko, ak by bábo reagovalo až potom vysadíš danú potravinu.

evcagabi
22. apr 2025

Jedla som vsetko okrem hribov a neskor vajicok, lebo tie jej robili zle do nejakych 6m. Ked ich zjem, uz jej nevadia ale v prikrmoch ma este stale problem so zltkom

ankare
22. apr 2025

Jasné.

nikushka8
22. apr 2025

Ano mozes,ono to nefunguje,ze ty zjes cokoladu a dieťa pije kakao. Koliky su problemom nedovyvinuteho travenia a prejdu same. Jedla som pri oboch detoch všetko, dokonca pri mladsej mi myz doniesol varenu kukuricu do porodnice. Nic nam nebolo, max nafukovako mna 😉
@evcagabi so zltkom mala aj moja prvorodena problém, vracala z neho prudom. Vtedy mi kamoska poradila zltok povariť v zelenine,nedavat z uvareneho natvrdo,lebo take je velmi tazke na zaludok a pomohlo.

evcagabi
22. apr 2025

@nikushka8 dakujem za radu 🙂 skusim . Moju zdulo a prehanalo a mam pocit, ze prave od zltka zacala sabotovat prikrmy 😐

nevenka
22. apr 2025

@ingridpisarova moje neboli pokojne nikdy a po kapustnici to nebolo horsie, takze tak. Kolikove boli vsetky deti, najma druhe. Ale moja strava to neovplyvnovala nejak zasadne. Pri tom druhom by som bola 2 roky len o vode a suchych rozkoch asi, lebo problemy s bruchom mala strasne do 1,5 roka, dojcila som takmer 2.

nevenka
22. apr 2025

Hlavne, ze v porodnici Ti daju ako prilohu k masu duseny hrasok a slivkovy kompot, ale ked sestricka videla, ze mi nasi doniesli domace hrozno, tak skoro skolabovala.

nevenka
22. apr 2025

@januska12323 presne takto. Lebo to sa nesmie, tamto sa nesmie a potom aj zbytocne zeny prichadzaju o mlieko a zbytocne skoro prestavaju dojcit.
Akoze tiez som neladovala kazdy den kilo kyslej kapusty, ale vsetko s mierou skusit a ak je problem, obmedzit alebo vysadit na cas.

smajliica
22. apr 2025

Ja som jedla všetko, vrátane strukovín, kapustnice, citrusov, ….. Malá zareagovala iba na kapustnicu keď mala pár mesiacov. Ale po roku už bola aj tá ok. Inak bola extrémne kľudné a pokojné bábätko, čokoľvek som jedla.
A zasa aj keď ti na niečo budú reagovať zle, tak 1 deň si poplačú, ty vieš že to už jesť nemáš a idete ďalej. Alergén môže byť prakticky všetko a ty potrebuješ živiny aj pre seba aj pre bábätko. Takže jedz všetko pokiaľ na to nejak nereaguje je moja rada.

smajliica
22. apr 2025

A hlavne teda nepočúvaj rady ohľadom dojčenia od staršej generácie, lebo oni prakticky nedojčili a majú veľa teórii ktoré veľmi radi hovoria ale sú poväčšine úplne vedľa (česť výnimkám) 😅

saxana000
22. apr 2025

Mozes jest uplne vsetko doradu aj pihar vina aj male pivo.ja osobne som nejedla akurat surove maso a vajicka ale to by som nezjedla ani keby nekojim.

majlo1234
22. apr 2025

Mlieko sa vraj tvori z krvi, takze mozes jest vsetko

katka13katka
23. apr 2025

Rok dojcim a jem vsetko. Aj mliecne, aj citrusy, aj huby, kyslu kapustu, strukoviny. Tiez mi rozpravali starsie generacie, ze sa mam obmedzit a vyberat, ze mam zit pomaly na suchom rozku s vodou.