Čo podporuje tvorbu mliečka?
Ahojte babenky mam 3 mesačného syna a mám pocit že mám málo mlieka neviete mi poradiť čo podporuje tvorbu mlieka??
Ahoj, pri prvej mi zaberala slepačia polievka. Pri druhej som polievky nevedela ani cítiť (dlhý čas som polievky ani nejedla) ale zato som mala chuť na Caro s mliekom, z pol litrového pohára a jmala som obrovskú chuť na musli (manžel mi nosil z Lidlu kvalitnejšie). Druhá dcérka sa narodila v septembri, takže bol aj mušt, len ho treba vypiť šup-šup 🙂 No a neustále som mala chuť na makovník a tvarohovník, teraz to aj tak vyzerá :D
@havana_frost tie bylinky primarne vobec nie su urcene na podporu tvorby mlieka, to je asi len nejaky pozitivny vedlajsi ucinok...uzivala som ich 3x3 z kazdeho, cize 6 toboliek naraz, to uz som ani hladna nebola, kym som to pozapijala 😉 v pribalovom letaku maloktoreho lieku napisu, ze sa moze uzivat pocas dojcenia, radsej alibisticky napisu, ze sa uzivat nesmu a neriesia 😖
@emocia prosim o Vasu radu. vo veku 2,5 mes. mi klesla produkcia , rapidne (dovtedy som mala plne a naliate prsia, nebol problem). Zacalo to ked bol chory manzel, ja nie....odvtedy mi pribera velmi malo, umele mlieko nechce, prakticky vobec nechce flasu, cumlik nemame. Skusila som aj cosit, senovku+benedikt, pivo pijem v jednom kuse, caje na podporu dojcenia...no nic u nas nezabera. Uz neviem, ako dalej. Ona je stale hladna a neviem jej pomoct. Dakujem za radu.
Ahojte žienky viete mi poradit ktora z vas uziva ricinus communis 5 ch ako dlho tieto homeopatika mozem uzivat??
@siska53 prikladala som ako Dora blazniva a nic....praveze neplace, ona je strasny pohodak, v bruchu jej skvrka a ona sa rehoce...Umele mleiko nechce. Tak zacalo to dojcenskym strajkom, potvrdili mi to laktacne poradkyne,ale neskoncilo to vobec...odsavacku mam iba rucnu, a kym nieco odsajem, osediviem.Potrebujem fungovat, mam este jedno dieta , domacnost, muza. neda sa mi odsavat a pravdu povediac, som znechutena celou situaciou.
@katulik1234 mozes dhodobo, aj cely cas kym kojis.... to nema ako uskodit
@katulik1234 donekonecna, ak pomahaju...ja uzivam ,ale mne nezaberaju. 5 krat po 5 guliciek uzivam
@marikac homeopatika treba cmulat a to tak, ze predtym ani po ich uziti nepit..... min pol hod.. vies ? nerobis chybu tam ? nepit a tusim aj nejest.. proste nech sa to neriedi... a jasne, ze pravidelne vyprazdnovanie prsnika- zaroven je nevyhnutnost.. ak nie je dostatocny dopyt.. mozes cmulat kolko chces...a nic nebude.. @katulik1234
@marikac ved uvidis.moja priberala od narodenia velmi malo..som si myslela,ze ani mlieko nemam.prsoa sa spravali uplne inak,ako pri malom. Tam sa nabombovali,hlavne do rana,lebo on pil len raz v noci a po 3.m uz prespal celu noc. A dcera sa budila,tiez len raz(ale ako kolikova bola hore aj hodku dve s placom nesmiernym).
pri nej som vobec nemala,plne prsa,obcas vytieklo,ale az pri kojeni,inak vobec. Akoby nechceli tvorit navyse,len,pre jej potrebu. Som sa radila s dr.,ci dat umele,ona,ze nie,pribera,i ked malo. Aj z flase sa naucila az po roku a papaniu dosla na,chut az ako 21m,ked som jej zredukovala doncenie na,1denne.
ak som spravne,pochopila,tak ona je spokojna,len,menej pribera? Ja s to totiz potom,uz neriesila,prosto dala som,ked si pytala,alebo sa mi zdalo,ze uz by mohla.dakedy po 20min.,lebo ona,dost dlho len,kratko,tahala,nez sa naucila tahat dlhsie,ako par minut. A dakedy aj 4hodiny vydrzala,ked spinkala,ci v noci,tam,som,ju zo zaciatku cielene strkala prsnik,aby tahala,ona sa ani zobudit nedala..nakoniec som,to nechala na,nu,ved ked bude hladna,bude tahat.
no mne to ani elektrickou zas bohvieako neslo,ale daco,vzdy ano .chapem,ze je to otravne,ked mas aj dalsie,dieta,ja som mala vtedy maleho 2.r,ked som,cielene odsavala kvoli operacii mojej,no to bolo!
@marikac Ahoj. Aj my sme to tak mali. Strajk, rev pri papani slabucke priberanie(niekedy len 50g za tyzden). Tak som sa na to po mesiaci a pol trapenia vykaslala a zacala som odstrekavat rucne. Mam aj elektricku odsavacku ale zistila som ze odsajem omnoho viac rucne. A nenatahuje mi to tak bradavky ak vies co myslim. Mlieka mam tolko, ze pokryjem celu dennu davku co dcerka potrebuje. Ma 4,5 mes a dennde vypije asi 850 ml.
A este tiez nam na zaciatku nechcela flasu. Napinalo ju z toho aj za raz vyvracala. Uz som bola zufala, ze ani prso ani flasa tak co potom... Ale ona sa to asi za dva dni skusania naucila. Zaklad bol ponuknut jej tu flasu az ked bude fakt hladna-vyckaj asi 3 hod
@marikac ja si myslím, že moc riešiš..kludne tomu nechaj volný pribeh, nesleduj, neodstrekávaj a neporovnávaj kolko by malo dieťa vypiť/ napr. podla detí krmených z fľaše/..tie množstvá sú odlišné...po 3. mesiaci deti priberajú menej/ moja dcéra už len po 300g/ ..prsia sa Ti prispôsobili dopytu, určite ich nemáš tak naliate..odsávačkou neodsaješ tak ako dieťa by vytiahlo, preto sa podla toho neriad..ak začneš len odsávať, tak je to časovo aj psychicky dosť náročné a popri starostlivosti o ďalšie dieťa -no neviem..nepoužívaj flašu ani cumlík,nech ju to nemätie...prikladaj tak ako zapýta, ak je spokojná, nerieš.. 😉
dakujem za radu zienky marcah a marikac 🙂

@zuzik307 Pri oboch preparátoch je napísané, že neužívať pri kojení. Ako to myslia? Viem, že tieto dve látky sa hojne užívajú práve na podporu dojčenia. Obsahuje ich aj More Milk Plus, ktoré som užívala ja. Ale prečo to tam píšu, je to nejaké alibi? Ako si to užívala?