icon

Čo vám zvýšilo produkciu mlieka?

4. mar 2022

Ahojte, prosim o radu. Co vam zvýšilo produkciu mlieka? A co ste jedli a nejedli pocas dojčenia?
Je možné ze jogurty, tvaroh a mlieko robí zle dojčatu?
Mam týždňové babo.

Strana
z2
simonatom
14. mar 2022

@matkahelka dobre, ďakujem pekne. Prikladám vždy, keď sa zobudí. Budem sa snažiť to vydržať. V nemocnici UM podávali, úplne bežne. Ďakujem za príjemnú odpoveď 🙂

autor
14. mar 2022

@matkahelka a matysak biely ci cerveny

matkahelka
14. mar 2022

@simonatom ja som po sekcii tiez mala v nemocnici len par kvapiek. dcerke dali asi 4x sunar, kym sme sli domov. ja som vsak uz v nemocnici prsia stimulovala odsavackou, doma tiez. prve 2 tyz.som mala mliecka pomenej, asi po 2tyz.sa naplno pustilo. teraz ma dcerka 3mes. a mam ho tolko, ze aj nasmu psovi sa obcas ujde 😁

ckatka
14. mar 2022

Absolútne žiadne rady mi nefungovali.
Jedla som všetko od senovky, homeopatiká...costi...čaje....
Laktacna ma naučila cievkovat Nutrilon a nezvysovat jeho dávku aby si babo vycuclo vždy viac z prsníka.
Pomáhalo mi satkovanie a kontakt koža na kožu. A ajurvedsky čaj Medhika - Nursing woman.
8 mesiacov som cievkovala, odvtedy len kojim (a teda plus normálne jedlo). Dieťa ma 15 mesiacov.

ckatka
14. mar 2022

Žiaden cumlík, ano. Použila som ho párkrát, keď som ešte nevedela ako preložiť spiace nakojene dieta do kočíka - keď precitol, dostal cumel a zaspal znova. Ale asi po troch razoch som ho stratila a nekupila ďalší.
A veľká pomoc bola naučiť sa kojit poleziacky alebo v šatke. Naozaj. Najväčšia.

ckatka
14. mar 2022

@simonatom vineu nerieš. Je to len kopa zbytočného cukru....ja som pila na litre hroznovej stavy...A len som pribrala nazad kilá co som nechala v pôrodnici...
Pi vodu a ajurvedsky čaj Medhika Nursing woman. A babo vyzlec a supni do satky

simonatom
14. mar 2022

@matkahelka perfektné. Ďakujem. Mne ani odsávačku neponúkli. Bábätko prikladám, vždy, keď sa zobudí alebo si zmysli. Väčšinou do 2 hodín. Bodaj by by sme boli všetky také úspešné, ako Ty.

simonatom
14. mar 2022

@ckatka oki, pijem veľa čaju, vody, teda snažím sa. Nie vždy to ide. Teším sa, keď budem mať istotou, že je všetko, ako má byť 🙂

ckatka
14. mar 2022

@simonatom ja sa priznám, že kojenie som brutálne podcenila. Prípravu na pôrod som mala na 120%....ale kojenie som myslela ze proste pôjde....A po sekcii keď bol zákaz návštev...som 4 dni v nemocke stratila 🤦‍♀️a odchádzala s nutrilonom "lebo dieťa chudne"

matkahelka
14. mar 2022

@simonatom odsavacky v porodniciach nemaju. ja som mala z domu.

simonatom
15. mar 2022

@matkahelka v TN mali a keď už som odchádzala a to ma videla sestrička, že odsávačku Vám nedali? Ale vedela som to aj ručne nejako spracovať do pohárika 🙂 ale nechcem klamať, možno to inak myslela pani sestrička.

simonatom
15. mar 2022

@ckatka ten Nutrilon máme aj my doma a presne ho dostávali aj v nemocnici bábätká. Nechcem ho vidieť, dokým, ozaj nebude nutnosť. Ďakujem.

Strana
z2