Čo vám zvýšilo produkciu mlieka?
Ahojte, prosim o radu. Co vam zvýšilo produkciu mlieka? A co ste jedli a nejedli pocas dojčenia?
Je možné ze jogurty, tvaroh a mlieko robí zle dojčatu?
Mam týždňové babo.
@matkahelka a matysak biely ci cerveny
@simonatom ja som po sekcii tiez mala v nemocnici len par kvapiek. dcerke dali asi 4x sunar, kym sme sli domov. ja som vsak uz v nemocnici prsia stimulovala odsavackou, doma tiez. prve 2 tyz.som mala mliecka pomenej, asi po 2tyz.sa naplno pustilo. teraz ma dcerka 3mes. a mam ho tolko, ze aj nasmu psovi sa obcas ujde 😁
Absolútne žiadne rady mi nefungovali.
Jedla som všetko od senovky, homeopatiká...costi...čaje....
Laktacna ma naučila cievkovat Nutrilon a nezvysovat jeho dávku aby si babo vycuclo vždy viac z prsníka.
Pomáhalo mi satkovanie a kontakt koža na kožu. A ajurvedsky čaj Medhika - Nursing woman.
8 mesiacov som cievkovala, odvtedy len kojim (a teda plus normálne jedlo). Dieťa ma 15 mesiacov.
Žiaden cumlík, ano. Použila som ho párkrát, keď som ešte nevedela ako preložiť spiace nakojene dieta do kočíka - keď precitol, dostal cumel a zaspal znova. Ale asi po troch razoch som ho stratila a nekupila ďalší.
A veľká pomoc bola naučiť sa kojit poleziacky alebo v šatke. Naozaj. Najväčšia.
@matkahelka perfektné. Ďakujem. Mne ani odsávačku neponúkli. Bábätko prikladám, vždy, keď sa zobudí alebo si zmysli. Väčšinou do 2 hodín. Bodaj by by sme boli všetky také úspešné, ako Ty.
@simonatom odsavacky v porodniciach nemaju. ja som mala z domu.
@matkahelka v TN mali a keď už som odchádzala a to ma videla sestrička, že odsávačku Vám nedali? Ale vedela som to aj ručne nejako spracovať do pohárika 🙂 ale nechcem klamať, možno to inak myslela pani sestrička.

@matkahelka dobre, ďakujem pekne. Prikladám vždy, keď sa zobudí. Budem sa snažiť to vydržať. V nemocnici UM podávali, úplne bežne. Ďakujem za príjemnú odpoveď 🙂