Dcérke nechutí Nutrilon a bolí ju z neho bruško
caute baby.mam problem mala mi nechce papat nutrilon a mam pocit ze ju z neho boli brusko.vecerne koliky su u nas na dennom poriadku ale obcas ju to chyti aj cez den.neviete poradit ci je lepsia beba alebo sunar?
@ponkoponko ahoj a nechces radeji skusit France lite mliecko je velmi dobre a urcite malu nebude bolet brusko 🙂 to je moj nazor
Vsekty pouzivate Nutrilon,bebu nebo sunar :(
Moj maly bol spokojeny s France lite 🙂
no
@ajca123 normalne sa to da dostat v lekarni?aka je priblizne cena?
podla mna sunar je lepsi ako beba,beba zapeka ,ale to je individualne,ale nove mlieko musis davat aspon 2 tyzdne a az potom budes vediet ci jej robi dobre alebo nie,koliky neprestanu po 3 dnoch,ale mozno ma klasicke koliky co maju male babatka,mozno by si mala skusit nejaky preparat na koliky-sab simplex,baby calm,espumisan....ja by som skusila zmenu mlieka ak nepomoze tak baby calm kvapky.
@ponkoponko to mlieko France lite maju bezne v lekarni 🙂
A mala som tiez na zacatku problem z malym ze zacal mat koliky :( ale ja som si upravila jedalnicek a maly zacal byt spokojeny. Vsetko som jedla varene a nekorenene... Ziadne pasteky a ine hluposti som nejedla. Ale ty nekojis,to ja som kojila 🙂
@ponkoponko ahoj, ja by som pred zmenou mlieka asi najskor vyskusala podavat probioticke kvapky Bio Gaia z lekarne. z okolia poznam deti, ktorym velmi pomohli. + preparaty na koliky, co spominala @evickapooh vyssie...
co sa tyka toho, ake mlieko pouzivat namiesto nutrilonu, to je strasne individualne. kazdemu babatku vyhovuje nieco ine. ak nepomozu tie probiotika, tak potom budes musiet asi vyskusat, ake tvojmu dietatku sadne.
@ponkoponko nam tiez nutrilon nerobil dobre,davame hipp bio combiotic a odvtedy nemame problem,maly kaka kazdy den,co predtym neslo
@ponkoponko - Nutrilon - teda 1-ka robi velmi vela detom problemy. Skus ine mliecko. Beba zvykne zapekat, Hami je velmi sladke, Sunar velmi hrudkovatie... ale ono mlieko musi vyhovovat dietatu. Nasmu najviac vyhovovalo HIPP mliecko, nutrilon - ale az od dvojky, z jednotky maval nenormalne krce, a wysoy - sojove UM.
@evickapooh skusila som sab symplex,espumisan a asi 3 tyzdne mame bio gaya a nic :o( uz som zufala
@ajca123
@evka4
@anjelicek26
@bbtina
@sisaha babenky dakujem za rady
Riesili sme ten isty problem. Presli sme na bebu a moja malicka bola zrazu stastne, usmievave babatko. Bebu odporucam aj ked niekedy treba hladat dlhsie kym najdes co dietatku sadne.drzim prsty.
Naša grckala, skúšala som toho viac, ale Sunar mi smrdel najviac. Skončili sme na Hami. Z Nutrilonu mala dokonca riedku stolicu a často kakala.
@ponkoponko ako vies presne ze jej to robi nutrilon?mozno ze ma reflux ako moja dcerka mala. place ti ked je vo vodorovnej polohe a je jej lepsie a bez placu na rukach? najhorsie je ked dieta lezi. place aj my sme si mysleli ze su to koliky a mliko, a nakoniec som ju ratovala aby dychala. ak ma tieto priznaky, chod k lekarke a ziadaj sono brucha len tak sa da zistit ci to ma a daju ti specialne zahustene mliecko, my sme mali nutrilon AR1 . viem ze reflux je hlavne ked dieta grcka , ale ved mi ze nemusi, vola sa to skryty reflux . radsej povedz doktorke ze ti aj vvracia aby ti spravila to sono""" je to dolezite. Moja malinka sa kvoli refluxu dusila ako 7tyzdnova a skoro....nastastie som ju zachranila ze sme ju otocili dole hlavou za nozicky a strcila prst do krka. . z refluxu moze dieta len vyrast na tro lieky niesu, len polohovanie dietata aby bolo vyvysene v postielke aby sa tekutina s kyselinou zaludocnou nesla hore do krka. ma to vyse 55percent deti . len velmi malo sa hovori o tom skrytom refluxe, co znamena ze deti negrcaju, moja dcerka ani raz negrcala!!! a kvoli refluxu mi skoro.... najhorsi den v mojom zivote! nestrasim, len ako tu citam tvoj prispevok tak sme mali rovnake priznaky, prajem pekny vecer
@ponkoponko no aj môj malý mal koliky z nutrilonu a prešli sme na hami a sme ok 🙂 🙂 🙂 pekne papá a teší sa zo života ale je pravda, že užívame aj bio gaja kvapky aj baby calm kvapky 😉 😉
kvapky bio gaja, tie asi pomohli najviac zo vsetkeho, maly mal 3 a pol mesiaca a sam sa nmohol vykakat, strasne ho naduvalo, kvapky zabrali po cca 3 dnoch, a od vtedy nemam niaky problem, nepomohli masaze, espumisan, ani infacoil,ani teple pienky,,, odporucam skusit tie kvapky, su to probiotika a a obsahuju dobre bakterie, ktore su v crevkac a tym reguluju plynnatost,,,, a aj vypradznovanie,,, teraz mame prestavku u uzivani a sme uplne ok 😉 a papame od 4 mesiacov nutrilon
najprv skús gél flatulin (masírovať ním bruško ) ak má koliku mala by povoliť ja som sa tiež splašila a malému som zmenila mlieko a bolo to ešte horšie. S akým mliekom ju dokrmovali v pôrodnici ?
@anicka1981
@ponkoponko ano bio gaja sme mali aj my vtedy , tiez odporucam
@ponkoponko ahoj. Nutrilon velmi pení, bublinkuje. Malého z neho tiež bolievalo bruško. A skoro všetky kamošky, čo dávali prešli na iné mlieko. Ja som prešla na Hipp mlieko a to pil 9 mesiacov. Začal mať ale riedku stolicu, síce len raz denne, ale povedali sme si, že skúsime Bebu a tá bola super. Hipp ani Beba nepenia, takže deti nepohltajú tolko vzduchu. Nutrilon robí najviac problémov zo všetkých mliek, ale sú najsilnejší na trhu, tak každý chmatá hneď po ňom.
Ahoj,tak my sme mali nutrilon do 6 mesiaca,mala ho potom tazko znasala,vyskusali sme aj sunar,hami,a aj frane lait....to france lait podla mna neni vobec dobre mliecko,ale je pravda,ze kazdemu dietatku vyhovuje a zapasuje daco ine.Nakoniec sa nam osvedcila Beba a som s nou doposial spokojna a nedam na nu dopustit
@zuzana581
@katka3012 dievčatá my máme 3. týždeň Nutrilon Comfort- lebo normalny ju zapiekol, teraz mi kaka bud raz denne rano, ale riadnu supu, alebo aj 3x ako vcera. A zacala mi strasne grckavat, moze to byt z toho? sorry ze otravujem, ale ked chcem prejst na nine mliecko, je mi sympaticke France Lait alebo Hipp, mam to urobit naraz alebo postupne, alebo ako? Nam henten Nutrilon povedala dr, ale mne sa zda, ze je malej dost tazky na brusko. dik za odpovede
@sobinka707 ahoj,moja mala bola prikrmovana hned od zaciatku nutrilonom,potom som si vsimla,ze ju dako zapeka,tak sme presli na nutrilon comfort,chvilku dobre a potom opet sa nam to vratilo,tak som dala opet klasicky nutrilon,ale ako nahle mi ho vypila,hned vsetko vygrckala,tak som zo dna na den,presla na ine mliecko,skusila som jej dat france lait no doteraz banujem,ze som jej ho vobec dala,chudatku malemu,take bolesti bruska mala cely den a vecer mi preplakala ☹ ,tak na druhy den som kupila hami,papali sme ho asi tyzden a potom jej dako prestal chutit,sunar odmietla hned,tak sme skusili bebu,a mozem len odporucit,som s nou velmi spokojna 🙂 A ked bola este taka malinka a boli sme v poradni a povedala som o nasom probleme,tak doktor mi povedal,ze mam zacat mliecka na nej skusat,zostala som taka vymarena z toho,vsak ona neni daky ten kralik,aby som na nej robila dake pokusy,ale nakoniec mi nic ine ani neostavalo,ako vyskusat mliecko ,ktore jej padne vhod.Tak drzim palceky,aby ste aj vy natrafili nato spravne mliecko 😉
@katka3012 ja som zo stresov zacala stracat mliecko asi mesiac dozadu a mne dr vtedy povedala,nech skusim Nutrilon 1 alebo Bebu, tak som kupila komercnejsi Nutrilon ☹ o 3 dni som uplne stratila mlieko a dala som jej iba Nutrilon, z toho ju zapieklo a odvtedy mame ten Comfort, ale to jej kakanie a teraz aj grckanie ma dost zaraza. Skusim teda tu Bebu- obycajnu ci nejaku specialnu mam kupit?dakujem, si zlata
@sobinka707 ja kupujem bebu povedsinou v tescu,tu klasiku v zltom obale 😉 Podla mna asi kazda zacinala s nutrilonom,lebo to je aj viac reklamovane a myslime si,ze davame dietatku len to najlepsie.Ved uz len ked si vezmes,znacku gohnsons baby,tak to je najväcsi bordel ,ci uz samponiky na vlasky.....
@katka3012 presne! mne poradili kamosky aj svokra Penaten a nedam nanho dopustit lebo mala ma po mne citlivu pokozku. Vcera mi muz kupil v Rakusku Nutrilon 2 velke balenia ale len co ho dominam, davamtomu tak 10 dni tak idem na tu Bebu. Som blba ze som ju nekupila hned. Si zlata, dakujem. a este vsetko naj k meninam, ktore sme mali v piatok 😉
@sobinka707 aj ja prajem vsetko naj k meninam,hlavne toho zdravicka 😉 A prajem vam aj do zivota len vsetko dobre ,aby to zle nas obchadzalo 😉
@sobinka707 ked nezabudnes budem velmi rada,ak mi napises,ako pokracujete s mlieckom ,drzim palceky 😉
@sobinka707 Určite nedávaj Nutrilon. Ak jej robil zle normálny, bude jej robiť zle aj ten comfort aj každý iný. Môjho malého velmi zapekal. Skús iné mliečko. Mne sa osvedčila Beba, ako som už písala, ale skús si pozrieť diskusie, kde nájdeš referencie aj na iné mliečka. Nutrilon je najdrahší, tak je najkvalitnejší - to si myslí každá mamina a až na pár vynimiek každá s ním aj skončí. Nechápem či tí lekári z toho niečo majú, keď odporúčajú stále Nutrilon a pritom vedia, že deťom nerobí dobre. Ja už som na ten Nutrilon alergická 🙂
@sobinka707 inak ak by si sa rozhodla pre Bebu, a chodievate do rakúska, tak tam je väčšie balenie v takej plechovej doze a víde lacnejšie ako u nás.

nemate niekto skusenost s nutrilon anti colic?