icon

Dojčenie bez príkrmov 6 mes. +

zooeynka
9. okt 2016

Najdu sa tu matky, ktore z akehokolvek dovodu neprikrmuju svoje 6+ dietatko a len dojcia? Verim ze sa to tu nezvrhne na "bitku" medzi pro a proti nazorom...dakujem.

kristinka86
9. okt 2016

@zooeynka Syna som dojčila plne 6 mesiacov - nič iné som nedávala..Potom som na noc začala dávať UM a tak sme to potiahli do 8 mesiacov.. Potom sa mi sám odstavil a bolo po dojčení. Až tak som začala dávať zeleninky, ovocie, atď. Pekne postupne. Priberal mi 800g-1000g mesačne, takže nebol problém. Aj pediatrička povedala, že krásne prosperuje, tak môžeme pokračovať.
Pri dcérke mi už vravela, že od 4 mesiacov máme začať prikrmovať, lebo vraj nejaké nové štúdie to odporúčajú. Nemám rada tie novoty. Takže som sa riadila podľa seba a tiež som plne dojčila 6 mesiacov. Presne ako pri synovi to malo priebeh.. Príkrmy až od 8 mesiacov, kedy sa mi aj dcérka sama odstavila. 😉 Na váhe pekne priberala ako aj syn, takže som nemala dôvod dávať čosi iné ako svoje mliečko. Uvidíme, ako to bude teraz. 😉

zooeynka
autor
9. okt 2016

@kristinka86 Umele mlieko mu chutilo aj napriek tomu ze bol dojceny? Moje dieta UM odmietlo

kristinka86
9. okt 2016

@zooeynka Obe deti ho pili v pohode. Ani jedno nevymýšľalo. Začali sme Bebou a potom im to bolo už jedno. Len sme vždy šli o stupeň nižším mliečkom, či ako to napísať. 😉

evita_g
9. okt 2016

@zooeynka ja som dcérku výhradne dojčila cca 7,5 mesiaca. Príkrmy som jej síce dávala ochutnávať, ale viac ako lyžičku nezjedla.

zooeynka
autor
9. okt 2016

@evita_g u nas podobne. Kedy sa rozjedla??

evita_g
9. okt 2016

@zooeynka približne v 8 mesiacoch. Ja som jej stále dávala ochutnávať príkrmy a postupne zjedla viac a viac. Nič som si z toho nerobila, materské mlieko papala krásne, prospievala, tak som to nechala na ňu 🙂

erienka
9. okt 2016

@zooeynka moja dcera pomaly do 2 rokov skoro nic nezjedla, len som ju kojila. Boli sme kvoli tomu aj na gastro vysetreniach, ked mala rok, ze ci ma vsetky potrebne ziviny. Nastastie bolo vsetko ok. Doteraz je nanic jedak. Teraz sa len modlim, nech druha dcera nie je rovnaky pripad

stellasweet
9. okt 2016

Ahoj, ja som plne dojcila do 6,5 mesiaca. Potom zacal ochutnavat prikrmy,ale fakt to bolo len ochutnavka ( mrkva,brokolica,batat) lebo mu to nechutilo. Naozaj papa az teraz po 7 mesiaci. Do nicoho som ho netlacila. Z materskeho mlieka krasne prospieval,nebol hladny. Samozrejme stale dojcim popri prikrmoch.

erienka
9. okt 2016

@kristinka86 preco o stupen nizsim? Dcerka ma 6 mesiacov, zatial kojim, ale tiez chcem zacat davat na noc UM. Kupila som Sunar 2, ale moc jej to nechutilo...Zeby som mala tiez kupit radsej tu Bebu o stupen nizsiu?

zarja011
9. okt 2016

@zooeynka ahoj,moj plne dojceny syncek mal teraz v polroku 9650g,takze macko,preto bol a stale je dojceny,prikrmy zo zeleninky mal 3x po asi 4 lyzicky,tie kavove a domace,najemno struhane jablcko mu dnes velmi chutilo 🙂 je velmi zvedavy na to,co jeme my,slinta ako bernardin 😀 inak nechapem preco si
@kristinka86 davala UM na noc,ked si kojila..

siska53
9. okt 2016

@zooeynka Kebyze nemusim ist na operaciu,tiez dam prikrm malej az neskor.
Kamoske v Rakusku nepovedali,ze ma prikrmovat,tak jej mala bola cisto dojcena do roka. Je uplen v pohode,uz je pubertacka.

zooeynka
autor
9. okt 2016

Dakujem za prispevky zienky, ja zas mam v rodine pripad ze deti boli len kojene, bez akychkolvek prikrmov minimalne do roka, aj dlhsie. Dnes su to uz pubertaci a su v pohode...moja 8,5mesacna nie je z prikrmov nadsena a zje iba minimum, tak to nebudem silit...ponukat jej ano, ale tlacit do nej nie. Ona chce ajtak iba prso. Dakujem vam za ohlasy, a rada si precitam dalsie.

kristinka86
9. okt 2016

@erienka Bala som sa, aby ich neupchavalo to mliecko. Tak sme zacinali pekne od prvotnych. Tak nam svojho casu radila doki. UM davam doteraz. 😉
@zarja011 Uz som nemala tak vela mliecka, resp. oni vela papali a videla som, ze hoc potom vytiahli z oboch prsnikov, co zo zaciatku im stacilo z jedneho, tak este potrebovali trosku "dotankovat". Teda som to riesila tak, ze pred spanim dostali UM a v noci som este kojila na striedacku s UM. Budili sa dlho ako hodinky kazde 3
hodiny.

siska53
9. okt 2016

@zooeynka jaaj ,no tak nas atiez z tych prikrmov nadsena nebola! Ta az kym som.jej neobmedzila dojcenie na 2 denne v 20.m.,tak tiez tym prikrmom vela nedala,celkovo sa rozpapala az k 3.roku. Ona dlho-predlho mala radsej len mlieko. Moje ci neskor umele a kravske. Doterae je viac mliekova,ma rada aj tie sojove ci bezlaktozove krabickove. Aj v skolke,kde odmietala jest i pit zacala najskot pit vodu,o kusok neskor mliecko,az o dost neskor aj trochu jedla. Pritom doma uz jedavala bez vacsich problemov. Takze vidis,moja bola.tiez vela dojcena a menej prikrmova. Je ok. Viem to aj preto,ze jej prednedavnom brali krv kvoli zrazanlivosti,kedze jej castejsie tecie krv z nosa,ci nema nejaku poruchu. Nema a hodnoty ostatne su tiez ok. Je ziva primerane veku.

michell333
9. okt 2016

@zooeynka ja dojcim stále a moje dieťa mi potom prikrmi nechcelo,trapime sa s jedením doteraz.uz druhýkrát by som takto nedojcila.nam sa to neosvedcilo

evita_g
9. okt 2016

@michell333 ja si nemyslím, že je to dojčením. niektoré deti (aj dospelí ľudia) sú proste slabí jedáci. Čo by som ja za to dala, keby som mala menší apetít! 😀 😀

sasesoe
9. okt 2016

@zooeynka moja ma 14m stale je dojcena a normalne jedlo je podla nalady - niekedy krasne 3x cez den, inokedy, najma ked je chora, idu zuby a pod, tak vsetko odmieta (2lyzicky ochutna a nechce) a vtedy je dojcenie zachrana... S prikrmami sme zacali v 5,5m, chcela som cakat do 6m, ale uz sa tak velmi natahovala za jedlom, ze som jej musela dat. Na prvy krat zjedla hned celu mrkvu a zo zaciatku celkom pekne papala. Toto vymyslanie zacalo okolo roka (myslim, ze hlavnu ulohu zohrali zubky...)

michell333
9. okt 2016

@evita_g teraz v školke sa začala rozjedat,ale zasa keď príde domov a je víkend hrozne niečo...

ajana1
9. okt 2016

Dobre je jej ponukat co najviac a najrozlicnejich prikrmov aby si zvykla Na ine chute a tiez vyuzit "alergicke okno". Vela toho nepoje ale he dolezite aby vyskusala ine chute a struktury

kessinka
9. okt 2016

Obaja chlapci boli v podstate plne dojčení 1,5 roka, pretože tie množstvá čo pojedli za príkrmy snáď ani považovať nemôžem 🙂 U oboch som začala prikrmovať v 6. mesiacoch, starší mi vždy zjedol tak necelú lyžičku, mladší príkrmy odmietal úplne ešte dva mesiace (po pár dňoch som to vždy vzdala a vyskúšala zase o dva-tri týždne).
Ja som bola podobne zlý jedák, bola som na UM a prvý rok svojho života som nejedla poriadne ani normálnu stravu ani UM, žila som asi z čistej lásky 🙂 (Rozjedla som sa až v puberte). To ma v slabších chvíľkach vždy ukľudnilo, že moji chlapci majú aspoň to mlieko 🙂

kikundela
9. okt 2016

Maminky a kedy ste zacali davat normalne mlieko?napr.3,5ku.my pijeme len take.alebo krupicu