icon

Dojčenie na verejnosti

sherynkamalinka
26. mar 2013

Zaujal ma tento clanok a aj samotny priamy prenos http://najmama.aktuality.sk/diskusia/232567/doj...
Co si o takomto "krmeni" myslite? Osobne proti dojceniu na verejnosti nemam nic ale podla mna nemusim vystavovat cecky verejnosti a tak si cez plece prehodim plienku. Ako ste to riesili vy? Boli ste rovnako odvazne ako pani mamina?

saranata
1. apr 2013

@mia18112 a ešte mas pocit ze jej treba medailu? za to ze jej dieta sa napilo z jej prsníka?
za to ze kameraman urobil nevhodný zaber na celu obrazovku ? a čo ? tak sa stalo
myslím ze Katku vobec nezaujímaju nejake zakomplexovane zeny na MK , skor ju zaujíma to čo chce jej dcera Sara
sa spamatajte uz , bol to tvoj prsník na celej obrazovke?? nie nebol vsak?

sirinka
1. apr 2013

@nalla zijeme v slobodnej krajine, chvalabohu nam tu niktonediktuje aku dlhu dobu mame ci smieme dojcit nase deti... Toto sa staci naucit respektovat a prestanu ta iriovat dojciace zeny 😉

saranata
1. apr 2013

@sirinka presne trochu respektu a tolerancie a je klud 🙂
čo je koho do toho či kedy a ako dlho dojčím svoje deti?

nalla
1. apr 2013

@sirinka ale veď ja sa vôbec nebavím o dĺžke dojčenia, dojčenie je zdravé a má nespočetne mnoho výhod, mne sa zdá len nevhodný prsník v kostole či v priamom prenose TV

nalla
1. apr 2013

@saranata mimochodom, správa síce nepatrila mne, ale mne aj otŕčanie v lete príde dosť nemiestne. To e už otázka výchovy, vkusu a nejakého chochmesu si myslím

nalla
1. apr 2013

je pre mňa záhadou, prečo na tomto fóre je zvykom absolútne prekrútiť názor niekoho druhého.
Nikde som nepovedala, že dojčenie je nevhodné a že je zlé. Len si nemyslím, že je potrebné to robiť napr. v kostole pri sobášnom akte pred kňazom.

Ak niektorá žena môže a chce dojčiť napr. do 3 rokov, nech tak urobí. Určite to má svoje veľké výhody. Ale proste.....sú isté miesta, kde sa to nehodí... To je celé čo som chcela povedať

sirinka
1. apr 2013

@nalla dojcenie je tabu iba par poslednych rokov, preco by nemohlo byt dietatko, dar bozi nadojcene v kostole?
http://prometheus.unas.cz/dojma.htm

saranata
1. apr 2013

@nalla takto mne naozaj nevadi ze mas iny nazor ako ja.to nie.skor mi vadi to akym sposobom obhajujete ten svoj nazor...prirovnavat dojcenie k vykonavaniu velkej potreby a k sexu ???
Poviem priklad .sedis na lavicke v parku.vedla teba si sadne zena a zacne dojcit z druhej strany pri lavicke si cupne bezdomovec a zacne vykonavat potrebu....mala by si rovnake pocity z oboch??? Verim ze nie...

gretocka
1. apr 2013

zeny je zbytocne hadat sa a utocit na seba - v tejto veci ako aj v mnohych inych neexistuje jedna spravna odpoved. Kazda z nas moze mat na to svoj nazor a nie je zly ani jeden ani druhy.
Napriklad ja by som si vseobecne bez ohladu na kojenie taky velky vystrih neobliekla. Ale s kojenim na verejnosti problem nemam. Ked kojim na verejnosti, riesim to tak, ze si tricko vyhrniem od brucha hore nad prsnik. Tym padom nad hlavickou dietata mam nahrnute tricko a uz par ludi mi povedalo, ze si na prvy pohlad ani nevsimli ze kojim.
No chapem, ze niekomu ani to nemusi byt po chuti. Ak by som sa stretla s niekym, komu by to nebolo prijemne, tak by som to samozrejme respektovala a odisla by som niekam inam, ale castokrat je to pre mna jedina moznost fungovania 🙂
Tak vam prajem, aby ste si uzivali svoje deticky a nenechajte sa vytocit tym, ze niekto iny ma iny nazor ako vy. Toto forum je vytvorene aby tu maminy nasli radu, povzbudenie a rozsirenie svojho pohladu nie, aby sa tu museli preluskavat stovkami invektiv a urazok ...

mia18112
1. apr 2013

@saranata Ty si to staĺe nepochopila. Ja nemam nic proti kojeniu / co necitac poriadne? - ja sama ľ cele roky/. A nemusis nas urazat, ze sme zakomplexovane!!!!! No hold, kazdy mame svoju uroven a sposob argumentacie. Asi by mali zmenit ucebnice biologie - pretoze ludske potreby by mali nejako diferencovat podla Vas - na detske, dospelacke, na tie co sa daju ovladat a na tie, ktore su vhodne a nevhodne na verejnost.....a ohranicit ich vekom!!!! Pýtam sa, chodis po ulici naha? Chodis na nudaplaz? Sexujes s partnerom na verejnosti? Dojcis svoje dieta v banke, v Tescu? A PRECO NIE?????????????? ????
Lebo su proste miesta a udalosti, kde to je proste nazvem to nevhodne. V tomto pripade totiz neslo o krmenie babatka, ktore nutne potreuje papat kazde 2 - 3 hodiny! Ten obrad a TV prenos netrval pol dna, ze by to take velke decko nezvladlo. A matky su od toho, aby korigovali spravanie deti. A sorry, ale toto PRETRCANIE bolo. Ale hlavne, ze dietatko si ,, pocmulkalo,,, - kaslat na dostojnost zeny a situacie!!!!!!!!

mia18112
1. apr 2013

@saranata No vdaka Bohu, ze to nebol moj prsnik!!!!!! To mas pravdu.

mia18112
1. apr 2013

@sirinka Nikto tu predsa nebojkotuje za nedojcenie!!!! Jasne, ze zena - matka sa rozhodne, cim bude krmit svoje dieta, ako dlho, ako casto......ale zena matka ma aj vlastny rozum, kde a ako bude dojcit. Nikto jej to neberie, ale ta akoze prirodzena intimna chvilka s dietatom sa takto uplne stratila !!!!!! A jej to bolo ocividne fuk !!!!!

sirinka
1. apr 2013

Dojcenie pred televiznou kamerou je drze poburujuce pretrcanie sa.. Prezradite mi prosim vas, co zvyknete pozeravat v telke, napriklad vo vecernych hodinach? Lebo vsade natrafite na podobne sceny, obnazene, pretrcajuce sa, dojciace, rodiace.... Ci ked ma za to ta osoba zaplatene tak to uz je v poriadku? To uz moze ist na kameru?

sirinka
1. apr 2013

@mia18112 podla toho by sa ale potom mali skryvat aj matky, ktore krmia svoje deti s UM, nech si tiez vytvoria so svojim dietatom intimnu chvilku 😉

mia18112
1. apr 2013

Kazda zena, ktora v dnesnej dobe vobec dojci svoje dietatko si zasluzi poriadnu davku ucty a obdivu. Ale v takýchto situaciach a takýmto okázalým sposobom to od ucty malo straaaasne daleko.

sirinka
1. apr 2013

@mia18112 poviem ti tak, aj mne je to fuk, co je okolo mna, to intimne spojenie medzi mnou a mojim dietatom nevznika tym, ze sme kdesi zastrcene pred zrakom inych ludi... Ale tym, ze to, co mozem poskytnut svojmu dietatu ja, nemoze nikto iny... Ja som pre neho jedinecna a ono to vie, nech sme kdekolvek a s kymkolvek.

mia18112
1. apr 2013

@sirinka Stále nechapes. Vsak prave, ze je to intimna chvilka spojena s prsnikmi zeny a moze ju vykonavat len matka!!! Ty porovnavas zenske prsia s flaskou ???

mia18112
1. apr 2013

@sirinka To akoze keby mu nevyhovela a nadojcila ho po prenose alebo po obrade - alebo pred, uz by pre neho nebola jedinecna??? Zena - matka ma aj rozum a taketo veci si vie naplanovat, rep. predvidat. Tu nejde o dojcenie ako take - stale sa do nas navazate. Tu ide predsa o MIESTO - SITUACIU - A SPOSOB DOJCENIA!!!!!

saranata
1. apr 2013

@mia18112 ja urazam ? a trafena hus zagaga ? ze? tak sa to hovorí nie?
nie ako píšem , nebol to tvoj prsník a preto načo to riešiš?

a ak podla teba dojčenie-aj ked v tv , je podla teba niečo čo naruša dostojnost zeny tak to uz je ine kafe, a ja uz nemam o čom s tebou diskutovat
takze Katka chcela len ukazat svoje kozy a basta, a ma čo ukazat takze sa pohoršuj kolko chceš, je to jej volba

kvoli ludom ako si ty budu zeny chodit do kríkov dojčit nie?

sirinka
1. apr 2013

@mia18112 ano, pretoze ja nepovazujem dojciacu zenu za nejaky sexualny objekt 😉 prsia su v prvom rade urcene na vyzivu dietata... Az v druhom rade sme si z nich my ludia spravili akysi sexualny symbol. A ano, porovnavam zenske prsia s flaskou, pretoze v ziadnom prilade nemozeme dopustit, aby bola diskriminovana zena, ktora krmi svoje dieta prirodzenym sposobom oproti tej, ktora pouziva umelu nahradu prirodzenej stravy... Je zvratene povazovat za normalne a vseobecne akceptovatelne, ked zena drzi v ruke flasku s mliekom, ale akonahle vytiahne prsnik plny mlieka tak od nej ziadame aby sa izolovala a vylucime ju zo spolocnosti.... Ved ziadna dojciaca zena sa nepremava s odhalenym prsiami bezdovodne, ma ich aj to len ciastocne odhalene len po nevyhnutnu dobu kym nakrmi svoje dieta.

mia18112
1. apr 2013

@saranata Si mi stale neodpovedala na moje otazky ? ! No nic, odpoved pozna aj tak kazdy. Len je zvlastne, ze mas dvojity meter. Ja som za konstruktivnu debatu , ale toho Ty nie si zial schopna. Milujem taketo ,,fanaticky,, , ktorým dojdu argumenty.

mia18112
1. apr 2013

@sirinka Ja som ani raz nespomenula prsia ako sexualny objekt. Preco prekrucas? Opakujem sa, tu vobec neslo o prsia nejakej Katky, ale o MIESTO, SITUACIU!

saranata
1. apr 2013

@mia18112 ja nie som vobec fanatička , to sa velmi mylis
len ak niekto ma taketo tvrdenia tak tazko to bude konstruktívna debata, mne je uplne jedno čo si ty myslíš 🙂

a ake otazky? ja som sa pýtala čo je pre teba tak poburujuce na dojčení aj ked take ako sa odohralo v telerane, to ze kameraman z toho urobil senzaciu? a teraz čo?
pre mna to bude stale to iste ,nadojčila svoje dieta a nebude to pre mna nič ine a ešte nebodaj pohoršujuce

zuzkat1
1. apr 2013

@domak2 ja dojcim ako ta druhorodicka a urcite je ovela viac napadna ta s tou plachtou... 😝

cecil36
1. apr 2013

este stale? uz 15 stran! Kto vyhral?

mia18112
1. apr 2013

@saranata Pýtam sa este raz.......... chodis po ulici naha? Chodis na nudaplaz? Sexujes s partnerom na verejnosti? Dojcis svoje dieta v banke, v Tescu? A PRECO NIE?????????????? ????

sirinka
1. apr 2013

@mia18112 ale ona ho nadojcila vtedy, kedy to vyhovovalo jej a jej dietatu... Prepac, ale toto nie su veci, v ktorych by sa mala matka riadit tym, co vyhovuje ostatnym. My sa onac nevavazame, ale obhajujeme ak si si nevsimla.

mia18112
1. apr 2013

@cecil36 zatial nikto 🙂

sirinka
1. apr 2013

@mia18112 tak skus trosku konkretne co presne t teda vadilo na tom dojceni? Keby mu dala do ruky keksik pocas obradu alebo pocas priameho tv programu tak aj to by ti vadilo?

zuzkat1
1. apr 2013

@mia18112 zapletiem sa do debaty... Takze tebe by vadilo aj keby ta zena v telke dala dietatu mlieko z flase?