icon

Dojčenie na verejnosti

sherynkamalinka
26. mar 2013

Zaujal ma tento clanok a aj samotny priamy prenos http://najmama.aktuality.sk/diskusia/232567/doj...
Co si o takomto "krmeni" myslite? Osobne proti dojceniu na verejnosti nemam nic ale podla mna nemusim vystavovat cecky verejnosti a tak si cez plece prehodim plienku. Ako ste to riesili vy? Boli ste rovnako odvazne ako pani mamina?

nalla
1. apr 2013

@saranata ja sa pýtam tiež, či by bolo v pohode, keby som stiahla nohavice tam, kde to na mňa zrovna príde. A keby som šla nahá do roboty, tiež by ma zaujímalo, či by si ma cestou nikto nevšimol 😀 veď pohodka, normálka predsa, nie?

A samozrejme, ak sa mi niečo v TV nepáči, tak prepínam, ale toto naozaj nie je téma o tom, ako sa používa TV ovládač 😀 názor snáď môžem mať aj na veci, ktoré za normálnych okolností v TV prepnem 😀

saranata
1. apr 2013

@nalla toto prirovnavanie dojcenia k vykonavaniu potreby a ostatnym potrebam je tak chore...
Ty mas pocit ze ked jes a sedis na zachode je to iste? Hm mozno pre niektorych ludi asi ano ako to tu citam

Zeny budte radi ze ste zdrave .mate zdrave deti a mozno aj celkom pohodovy zivot .verte ze keby to tak nebolo tak by vas dojciaca zena nevedela takto vytocit.ja fakt zasnem ze toto je debata zien ktore su matkami.

nalla
1. apr 2013

@saranata rozprávate a argumentujete tu vykonávaním potrieb !!!!!!! tak sa pýtam!!!

mimochodom, tiež si neotvorím obedár len tak hocikde, kde mi to napadne.

domak2
1. apr 2013

@saranata holt nikdy nevies co si kto dava na tanier 😀
@nalla a porovnavat potreby dvojrocneho dietata s dospelym ? No myslim, ze to ked to na neho pride sa tam veru v klude aj pototo.

mia18112
1. apr 2013

@saranata Myslim, ze nazor moze mat kazdy svoj. V dnesnej dobe je taký velky boom ohladom dojcenia, ze to uz aj nam matkam leze na nervy /pre info - kojila som 24 mesiacov/. Preco Ta hneva, ked dojcenie prirovnavame k inym potrebam? Ved tie su predsa tiez ako vravite prirodzene.....aj nahota je prirodzena, a nebehame po uliciach nahi, aj sex je prirodzený a nesexujeme hocikde na verejnosti.....nehnevaj sa, ale nezijeme v stredoveku - to ozaj mozme dojcit uz hocikde - pisala som, ze v MHD, v banke, na uradoch, v Tescu ???? Nikdo nehlada ziadne zlo, ale podla mna ta matka nebola kompletna. Co chcela medailu za to, ze cely narod uvidi ake velke dieta je este dojcene? Nie kazda matka sa totiz potrebuje s kojenim pretrcat, ked si jej velke detsko zmysli.

nalla
1. apr 2013

@domak2 preto som sa spýtala, v ktorom veku je už tá hranica, že potreby netreba urgentne riešiť bez ohľadu na miesto a čas?
v 3 rokoch? v 15 ? v 30tke ? nebolo mi zodpovedané

danim
1. apr 2013

nevadte sa tu uz...

mia18112
1. apr 2013

@danim Nikto sa nevadi predsa....

danim
1. apr 2013

@mia18112 sledujem to sem tam... a uz to tu bolo kadejake... 😀 😝 ale uplne suhlasim s tvojim nazorom. 😉 mas pravdu

domak2
1. apr 2013

@nalla tak to je snad u kazdeho rozne, niektore deti vedia chodit na nocnik v roku, niektore maju problem v 4. Tak ked nejake 2 ! rocne sa este ma potrebu casto dojcit tak na to hadam ma este pravo. Nevravim, ze ja to tak robim, ale preco by mi to malo vadit?

mia18112
1. apr 2013

@danim Dakujem Ti.

nalla
1. apr 2013

@domak2 ok, čiže ak ja mám, ako žena už pár rokov po 20tke, potrebu si zasúložiť, čo je predsa v mojom veku úplne bežná potreba, a príde to na mňa a na môjho chlapa v strede ulice, tak bez problémov, áno?

domak2
1. apr 2013

@nalla No ak ste na rozumovej urovni 2 rocneho dietata tak smelo do toho 😨 Deti predsa nemyslia sexualne, je zvlastne to s dojcenim porovnavat.

nalla
1. apr 2013

@domak2 😀 kto tvrdí, že deti myyslia sexuálne ? 😀 prečo by to malo byť divné s tým porovnávať ? 😀 ja porovnávam dve ľudské potreby 😀 jedenie a sexuálny pud.

Čiže, ak nie sme na úrovni 2 ročného dieťaťa.....tak to mám chápať tak, že po 2. roku života je teda už tá správna chvíľa, kedy vie dieťa regulovať svoje potreby, áno?

ufff, mi odľahlo, lebo som sa bála, že po ulici budú chodiť 15 ročný fagani v jednej ruke s cigaretou a v druhej mamin prsník 😀

domak2
1. apr 2013

@nalla porovnavas potrebu dietata s potrebou dospeleho , co mi pride nanajvys zvlastne, ale kazdy sme hotl nakej 🙂 Mozno si tou cigaretou kompenzuju nedostatok prsnika v detstve 😀

slniecko2
1. apr 2013

Ahojte, teda necitala som celu diskusiu, lebo je to jedna z tych- ja mam pravdu! takze moj nazor: ja kojim, kde je treba. Nevadi mi to. Nemam plienku, lebo som zistila, ze je to komplikovanejsie a vyzdy spadne. Ale snazim sa nenapadne vytrcit cicik a pichnut malej do pusy a odvratit sa o dludi (najma muzov). Mne to sice pride asexualne (dojcenie) ale chapem ze druhym to tak nemusi pripadat. Ta cernoska ma ale evidentne posunuty prah intimity a jednoducho ignoruje okolie. Je to diskutabilne. Chapem, ze chce pre svoje dieta to najlepsie, ale uplne ignoruje intimnu zonu druhych ludi a pritom sa to da tak aby aj vlk bol syty aj koza cela. 🙂

domak2
1. apr 2013

trosku na odlahcenie 😀 (porovnanie prvo a druhorodicka 🙂 )

https://www.youtube.com/watch?v=ZgmbJso-2-o
sirinka
1. apr 2013

Ale tu predsa vobec nejde o vykonavanie potrieb ako takych, vseobecne a u vsetkych... Samozrejme existuju iste spolocenske normy, ktorymi sa nasa spolocnost riadi a teda vacsina z nas nesexuje na verejnych priestranstvach a snazime sa zahalovat si intimne partie.
Ale vy si mylite dojcenie s pretrcanim sa, ide o obycajne nakrmenie dietata. V podstate zena, ktora preferuje prirodzene dojcenie pred flastickami je v nasej spolocnosti diskriminovana, lebo keby v tom kostole vytiahla UM nikto by si ju ani nevsimol. A zase je predsa jej slobodna volba, do akeho veku a ako casto bude krmit svoje dietamaterskym mliekom, snad nebudeme matkam diktovat este aj toto, len pre vlastny komfort, pre tych par sekund ked prejdete okolo a nahodou zahliadnete jej dojciaci prsnik.
A priznam sa, cim viac citam aka som drza a nechutna, ked dojcim na verejnosti, tym menej mam s tym problem 😉

ela2710
1. apr 2013

@domak2 🙂 pekne video 🙂 mna inak nepoburila ani jedna scenka, ja tiez dojcim ako ta druhorodicka, ale ako si moze ktokolvek vsimnut, nic jej v podstate nevidno 🙂

sirinka
1. apr 2013

Aked uzteda chcete porovnavat nejake tie potreby, vy ste nikdy na ulici nestretli dospeleho cloveka, ktory by nieco jedol alebo pil? Poburilo vas to? Pomysleli ste si, ze ten dotycny vas svojim prezuvanim obtazujea mohol si to nechat na nejake intimne a pred vasim zrakom ukryte miesto?

ela2710
1. apr 2013

@sirinka suhlasím, super napísané 😉 mna dojcenie na verejnosti nikdy nejako nepoburovalo, a to sa mi prve dieta nepodarilo dojcit viac ako 2 mesiace...niektore zienky si tu mylia potreby dospeleho cloveka - ktory sa vie ovladat a potreby dietatka 🙂

zuzanockamt
1. apr 2013

@nalla nechapem, preco zase na mna reagujes 🙄 😕 ... vidim, ze sa chodis vsade len hadat a virit hladinu 🤐

nalla
1. apr 2013

@sirinka áno, pomyslela som si to :-/

nalla
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
1. apr 2013

@nalla nemam slov na teba, fakt nie

nalla
1. apr 2013

@domak2 ja to porovnávam preto, lebo mi nie je stále jasné, v ktorom veku je tá hranica, kedy sa už potreby dajú normálne ovládať.

doteraz som si myslela, že matka je tu aj od toho, aby učila svoje dieťa ovládať svoje potreby vôľou

nalla
Odpoveď bola odstránená
saranata
1. apr 2013

@mia18112 to vidíš v kojení? pretrčanie? ach jaj
a to ze sa tu v lete pretrča kde kto a nema na to iny vyznam ako pozrite sa mi na kozy! to je ok?
zvratený svet ak príde niekomu prsník pri dojčení poburujuci

koniarova
1. apr 2013

Bloknúúúúť tému a hneď. 😠 😠 😠 😠 😠 Vyvoláva len hádky. Nech si každý robí, ako uzná za vhodné.

zuzanockamt
1. apr 2013

@saranata niekomu to jednoducho nevysvetlis ☹ ... ja som nedojcila bohuzial - iba kratko, ale keby som dojcila dlhodobo, tak urcite dieta neobmedzim v tomto len preto, ze to niekomu vadi