icon

Dojčenie novorodenca a lieky od bolesti

20. apr 2023

Ahojte neviem ci to tu patri, ale dnes asi z krku ma priserne boli hlava, neda sa to vydrzat idem zosaliet. Ake konkretne lieky pei kojeni si mozem prosim Vas dat? Naozaj sa to neda vydrzat, nepomaha obklad, spanok nejde, naozaj som zufala a nechcen ohrozit drobceka dnes mame len tyzden.
Dakujem za rady.

janinah
20. apr 2023

Aký obklad? Súche teplo treba...z liekov paracetamol.teda paralen

rk123
20. apr 2023

mne laktacna radila ibalgin, ze nejde do mlieka. co je na tom pravdy neviem, ale uzivala som ho ked som kojila

svokrinjazykmonika
20. apr 2023

Mne dávali po cisárskom od bolesti brufen. Tak ten sa asi môže. Tiež si dávam iba ten keď treba a kojím

kitycat
20. apr 2023

Ja som davala paralen, nic ine, ale uplne mi nikdy nezabral.

Raz, ked ma priserne bolela hlava som si dala Ibalgin rapid, ale to som vedela, ze aspon 6h nebudem v noci kojit. Odvtedy ma uz hlava nastastie tak nebolela

kiki68
20. apr 2023

Ibuprofen mozes, ja som musela 4x denn hned na 4. den po porode, dovnutra zapaleny steh a kazali ta kto priamo na porodnici

svetlonos
20. apr 2023

Ahoj,
ja som este asi 3 tyzdne po navrate z nemocnice brala seraktil ( zlozenie na baze brufenu) Dali mi ho hnedvpo porode koli sitiu, ze ten je v pohode aj prave pri kojeni. Malemu nic nebolo z neho. Tak v pohode mozes aj 3-4 denne, myslim 1600mg denne je ok. Je silnejsi ako patalen.

domiklik
20. apr 2023

Môžeš si dat, brufen, ibuprofen, paralen a dokonca aj novalgin... Dieťa neohrozis

anavixy
21. apr 2023

Mozes paralen, ibalgin, flector aj panadol extra. Novalgin jednorazovo (v zmysle nie kazdy den dlhodobo, alebo po sebe, mozes aj dva za den) tiez neuskudi.
Na tejto stranke si vies overit vsetky lieky podla ich ucinnej latky, pocas dojcenia je ovela sirsia skala liekov, ktore je bezpecne uzivat, nez si ludia, a bohuzial aj lekari, myslia.
e-lactancia.org