Dojčenie prvého počas tehotenstva s druhým

21. júl 2023

Ahojte mam 1,5 ročného stále kojeneho . Na odstavenie sa necítime . Plánujeme však druhe . Chcem sa opytat ako ste zvládli kojenie počas tehotenstva . Bolo to v pohode ? Niekto vraví že to už boli .. v noci sa casto kojí . Preto sa obávam aj tehotenskej unavy alebo nevoľnosti .

riamia91
21. júl 2023

Ahoj, dcera v pohode, sama sa odstavila 2t pred porodom.

ivangeline
21. júl 2023

Slo to..Postupne sme ale menej a menej. Od nejakeho 20tt je uz kolostrum. Pred tym som mala zas uz len suche obd. Najskor som mala 3m este mlieko..potom sucho..potom kolostrum.

andrejka1212
21. júl 2023

Asi to je individualne. Mne to s postupujucim tehotenstvom zacinalo byt viac a viac neprijemne. Syn cele noci dudloval a ja som uz pri tom nedokazala spat ako predtym. Odstavila som v 5. mesiaci. Ale uz sme boli obaja na to pripraveni, bolo to uplne bez slz.

beky223
21. júl 2023

U nás to nešlo, už na začiatku tehotenstva sa mi dosť znížila tvorba mlieka + mi kojenie bolo nepríjemné... Syn ho začal sám odmietať a odstavil sa.

hendikep
21. júl 2023

tak cca v 5m to zacalo dost boliet a mlieka bolo menej. Dcerka mala uz 2,5roka tak som to vyuzila ze sama uznala ze mlieko nejde tak som ju odstavila. Nic lepsie som nemohla urobit lebo kojit na dve strany by ma po porode znicilo. Schudla som na vahu z cias strednej skoly + anemia + priserna unava este pol roka po porode.

horskaholka
21. júl 2023

Mne osobne to bolo uz od začiatku tehotenstva veľmi nepríjemné. Bolelo ma to a cítila som zvláštne sťahy v maternici. Žiaľ aj tehotenstvo nedopadlo dobre. Či to bolo spôsobené kojením alebo niečím iným netuším, ale lekár sa sám vyjadril, že aj toto mohla byť príčina.

zuzkacik4
21. júl 2023

Za mna tiez uplne v pohode, ja som zo zaciatku ani necitila rozdiel...az potom okolo 16tt uz trochu to bolo neprijemne, ale nie bolestive...dalo sa to normalne zvladnut....ale maly sa mi odstavil sam, ked som bola v 20tt

nwnw
21. júl 2023

V 5m som odstavila. Mlieko uz nebolo a uz mi to vadilo. Bol par dni plac ale zvykol si